αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο έχει πραγματική αυτοπεποίθηση και δεν προσποιείται

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ένα άτομο έχει πραγματική αυτοπεποίθηση και δεν προσποιείται

Πώς ξέρετε αν κάποιος έχει πραγματικά αυτοπεποίθηση ή απλώς προσποιείται; Ακούμε το «fake it ‘til you make it» τόσο συχνά αυτές τις μέρες που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πότε κάποιος είναι ειλικρινής ή όχι.

Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις που μπορούμε να αναζητήσουμε.

Οι άνθρωποι με αληθινή αυτοπεποίθηση θα παραμείνουν έτσι ακόμα και μπροστά στις αντιξοότητες, ενώ η ψεύτικη αυτοπεποίθηση μπορεί να σπάσει σαν γυαλί.

Εδώ είναι λοιπόν 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος έχει γνήσια αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με την ψυχολογία.

1) Είναι ανοιχτόμυαλοι και πρόθυμοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

Είναι πολύ λογικό οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση να είναι πιο διατεθειμένοι να δοκιμάσουν νέα πράγματα, από τους ανθρώπους που έχουν λίγη αυτοπεποίθηση.

Γιατί; Επειδή αισθάνονται ότι γνωρίζουν και εμπιστεύονται τις ικανότητές τους, και έτσι δεν φοβούνται να αποτύχουν. Αυτό είναι που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους που δεν έχουν αυτοπεποίθηση να απομακρύνονται από νέες εμπειρίες.

Είναι επίσης πιο ανοιχτόμυαλοι και ικανοί να ακούσουν νέες ιδέες που μπορεί να αμφισβητήσουν τις δικές τους. Οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση μπορεί να… κλειστούν το καβούκι τους και να μην αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία όταν αμφισβητηθούν οι ιδέες τους, αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση.

Είναι πιο ανοιχτοί στην εξέταση στοιχείων που μπορεί να τους οδηγήσουν να σκεφτούν με έναν νέο τρόπο ή να τους διδάξουν κάτι νέο.

Με άλλα λόγια, όσο πιο σίγουρος είναι κάποιος για τις ιδέες του, τόσο πιο ανοιχτός φαίνεται να είναι σε αντιφατικά στοιχεία και τόσο πιο πιθανό να αλλάξει γνώμη εάν πειστεί σωστά.

2) Δεν τα παρατάνε εύκολα.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση πιστεύουν ότι μπορούν να επιτύχουν στα καθήκοντα που επιλέγουν να αναλάβουν. Έχουν εμπιστοσύνη στις δικές τους ικανότητες και κρίση, και αυτό τους κάνει να πιστεύουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμα και όταν οι άλλοι δεν το κάνουν.

Δεν αφήνουν τις πεποιθήσεις και τις στάσεις των άλλων να μπουν εμπόδιο στο δρόμο τους. Ούτε αφήνουν τις αποτυχίες να τους οδηγήσουν στο να τα παρατήσουν.

3) Είναι συναισθηματικά σταθεροί.

Η συναισθηματική σταθερότητα είναι η ικανότητα να ρυθμίζεις συναισθηματικές καταστάσεις και ορμές και να αντιμετωπίζεις αρνητικές καταστάσεις.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και εμπιστεύονται τις ικανότητές τους και τις απόψεις τους. Δεν ανησυχούν τόσο πολύ μήπως τους αντικρούσουν οι άλλοι.

Επίσης, δεν αισθάνονται την ίδια ανάγκη να παραπονεθούν. Είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τα πράγματα που μπορούν και δεν μπορούν να ελέγξουν. Θα προσπαθήσουν να αλλάξουν πράγματα στα οποία μπορούν να έχουν κάποια επίδραση και δεν χάνουν χρόνο παραπονούμενοι για πράγματα για τα οποία δεν έχουν καμία εξουσία.

Αντίθετα, ένα άτομο που δεν έχει γνήσια αυτοπεποίθηση θα δυσκολευτεί όταν το αμφισβητήσεις. Μπορεί να είναι πολύ αμυντικοί ή να αισθάνονται αγχωμένοι εξαιτίας οποιωνδήποτε αντιληπτών απειλών για τις ιδέες ή τις πεποιθήσεις τους.

4) Λένε ναι στα challenges.

Ένα σημάδι ότι κάποιος έχει γνήσια αυτοπεποίθηση είναι ότι καλωσορίζει τις προκλήσεις.

Τι σημαίνει αυτό;

Μπορούμε να το ερμηνεύσουμε αυτό με δύο τρόπους, και εξακολουθούν να ισχύουν και οι δύο.

Από τη μία πλευρά, «προκλήσεις» μπορεί να σημαίνει ότι άλλοι άνθρωποι διαφωνούν με τις ιδέες και τις πεποιθήσεις τους.

Όπως έχουμε ήδη δει, οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι σε θέση να χειριστούν καλά αυτού του είδους τις διανοητικές προκλήσεις επειδή είναι συναισθηματικά σταθεροί και ανοιχτόμυαλοι. Αυτό τους επιτρέπει να είναι πιο αντικειμενικοί και να μην αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις ως προσωπικές επιθέσεις. Μπορούν επίσης να εξετάσουν στοιχεία που υποστηρίζουν άλλες θέσεις αντικειμενικά και να τα αξιολογήσουν δίκαια.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να σκεφτούμε τις «προκλήσεις» ως ευκαιρίες για να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους.

Όταν οι άνθρωποι έχουν γνήσια αυτοπεποίθηση, πιστεύουν ότι είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν διαφορετικές καταστάσεις. Για αυτούς, οι προκλήσεις είναι ενδιαφέρουσες ευκαιρίες και όχι καταστάσεις που τους απειλούν. Συνήθως είναι πρόθυμοι να δουν πόσα ξέρουν και πόσο καλά μπορούν να τα καταφέρουν σε οτιδήποτε, από πνευματικές προκλήσεις έως νέα projects εργασίας.

5) Είναι καλοί στη λήψη αποφάσεων.

Κάθε μέρα, όλη μέρα, πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις. Αυτές μπορεί να είναι γρήγορες και σχετικά ασήμαντες, όπως το να αποφασίσουμε ποιο χρώμα κάλτσες θα φορέσουμε ή μπορεί να είναι σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν πολύ τη ζωή μας.

Οι άνθρωποι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, τείνουν να είναι καλύτεροι στη λήψη αποφάσεων και δεν τις αποφεύγουν. Μπορούν να σταθμίσουν τις επιλογές τους και να λάβουν αποφάσεις που αισθάνονται σίγουροι ότι είναι σωστές επίσης.

Πώς λειτουργεί αυτή η δεξιότητα; Πρώτα απ ‘όλα, φοβούνται λιγότερο να κάνουν λάθη και, ως εκ τούτου, αισθάνονται πιο άνετα όταν έρχονται αντιμέτωποι με επιλογές.

Δεύτερον, μπορούν πραγματικά να χτίσουν εμπιστοσύνη στις δικές τους αποφάσεις δίνοντας μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες των επιλογών. Αυτό τους βοηθά να εκτιμήσουν ποιο είναι πραγματικά σωστό για αυτούς και αυξάνει τα αισθήματα εμπιστοσύνης στις αποφάσεις τους. Όταν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση αισθάνονται ότι δεν έδωσαν αρκετή προσοχή στις λεπτομέρειες των επιλογών τους, είναι επίσης σε θέση να αναθεωρήσουν τις αποφάσεις τους προς το καλύτερο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 13 =