αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρία προβλήματα… που δεν μπορούν να αποφύγουν οι χαρισματικοί άνθρωποι

Τρία προβλήματα… που δεν μπορούν να αποφύγουν οι χαρισματικοί άνθρωποι

Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται σαν να τα έχουν όλα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί στο να επικοινωνούν, να δίνουν ενέργεια και να παρακινούν τους άλλους. Καλλιεργούν και διατηρούν εξαιρετικές σχέσεις, επηρεάζοντας σταθερά και θετικά τους ανθρώπους γύρω τους κάνοντάς τους να αισθάνονται καλύτερα με τον εαυτό τους. Ολοι θέλουν να είναι κοντά σε τέτοιους ανθρώπους.

Είναι κάτι που πραγματικά δεν μπορούμε να το ορίσουμε, αλλά μερικοί άνθρωποι απλώς «το έχουν». Λέγεται χάρισμα. Το χάρισμα τείνει να αυξάνει τις πιθανότητές σας να είστε επιτυχημένοι σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σας. Και δεν είναι απαραίτητα ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννιέσαι. Μπορείς να το αναπτύξεις στην πορεία.

Αυτό που ίσως δεν βλέπεις, είναι ότι και αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Τώρα θα δούμε 3 προβλήματα… που δεν μπορούν να αποφύγουν οι χαρισματικοί άνθρωποι.

Απομόνωση 🔴

Μπορεί οι εκφράσεις θαυμασμού να πηγαίνουν και να έρχονται από τους άλλους ανθρώπους, ωστόσο συχνά οι χαρισματικοί άνθρωποι δεν μπορούν να μπουν στο μυαλό των υπολοίπων, να «συνδεθούν» με τους άλλους, κι έτσι ο τρόπος με τον οποίο τους συμπεριφέρονται φανερώνει μία υποσυνείδητη έλλειψη κοινωνικών δεξιοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι να σπρώχνονται στο περιθώριο, ακόμα και από την ίδια την οικογένειά τους, και να αισθάνονται μοναξιά.

Δυσκολία κατανόησης 🔴

Μπορεί να είναι πανέξυπνοι, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται δεν μοιάζει με αυτόν των άλλων ανθρώπων. Έτσι, πολλές φορές ρωτάνε πράγματα που μπορεί να είναι ντροπιαστικά για άλλους, ενώ οι ίδιοι τα θεωρούν συνηθισμένα. Ακόμα κι αν κινούνται σε χώρους όπου βρίσκονται ομοίως χαρισματικοί άνθρωποι, πάρα πολύ συχνά δεν μπορούν να κατανοήσουν τους άλλους. Και το αντίστροφο…

Έλλειψη αυτοπεποίθησης 🔴

Τι κι αν έχεις όλα τα χαρίσματα του κόσμου, καμιά φορά δεν μπορείς να το αποδεχτείς ως γεγονός και απομειώνεις τα στοιχεία της προσωπικότητάς σου που σε κάνουν ξεχωριστό. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι κάτι που υπάρχει και στους χαρισματικούς ανθρώπους, οι οποίοι πρέπει διαρκώς να αναζητούν τον εαυτό τους, το πού ακριβώς βρίσκονται σε σχέση με τους άλλους και με το τι επιθυμούν οι ίδιοι, ώστε να είναι ευτυχισμένοι. Θυμήσου το άρθρο: Το απλό ψυχολογικό τρικ για να κινείσαι με αυτοπεποίθηση σε διάφορες καταστάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 11 =