αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι το μυαλό σου τρέχει πιο γρήγορα από τον μέσο όρο. Και βλέπεις πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι το μυαλό σου τρέχει πιο γρήγορα από τον μέσο όρο. Και βλέπεις πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν

Το να είσαι deep thinker είναι κάτι περισσότερο από ένα ενεργό μυαλό. Έχει να κάνει με το να βλέπεις τον κόσμο διαφορετικά, να αναλύεις τις καταστάσεις από κάθε οπτική γωνία και να μην συμβιβάζεσαι ποτέ με απαντήσεις σε επιφανειακό επίπεδο.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε 5 σημάδια που αποδεικνύουν ότι το μυαλό σου τρέχει πιο γρήγορα από το μέσο όρο και βλέπεις πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν. Έτσι, αν έχετε ποτέ αναρωτηθεί αν το μυαλό σας λειτουργεί διαφορετικά από τα άλλα, συνεχίστε να διαβάζετε.

1) Αμφισβητείς τα πάντα

Ίσως ήσουν το παιδί που πάντα ρωτούσε «γιατί;». Δεν ήθελες απλώς να μάθω πράγματα – ήθελες να τα καταλάβεις.

Οι deep thinkers δεν είναι ικανοποιημένοι με το να αποδέχονται τα πράγματα όπως παρουσιάζονται. Σκάβουν βαθύτερα, διερευνώντας εξονυχιστικά μέχρι να βρουν την υποκείμενη αλήθεια ή νόημα.

Η αμφισβήτηση των πάντων, θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι είστε σε αυτή την κατηγορία. Δεν είναι να είσαι δύσκολος ή αντίθετος με όλα. Αντίθετα, πρόκειται για την κατανόηση του κόσμου γύρω μας σε ένα πολύ βαθύτερο επίπεδο.

2) Γοητεύεσαι από το άγνωστο

Το σύμπαν είναι ένα απέραντο, μυστηριώδες μέρος. Από το μικρότερο σωματίδιο μέχρι τον πιο μακρινό γαλαξία, υπάρχουν τόσα πολλά που δεν γνωρίζουμε. Και για κάποιους, αυτό είναι απίστευτα συναρπαστικό.

Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται άβολα με την αβεβαιότητα, οι deep thinkers ευδοκιμούν σε αυτήν. Το άγνωστο δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάστε – είναι μια πρόκληση που πρέπει να εξερευνήσετε.

Πάρτε για παράδειγμα την έννοια των μαύρων τρυπών. Αυτά τα κοσμικά φαινόμενα είναι τόσο πυκνά που τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρυτική τους έλξη. Και μέσα σε μια μαύρη τρύπα; Λοιπόν, οι τρέχοντες νόμοι της φυσικής μας απλά δεν ισχύουν. Αυτό είναι ένα αίνιγμα που μπορεί να παρασύρει το μυαλό ενός deep thinker.

3) Βλέπεις την μεγάλη εικόνα

Είναι εύκολο να παρασυρθείς στη ”φασαρία” της καθημερινής ζωής. Αλλά κάποιοι βρίσκουν πάντα μια ευρύτερη προοπτική που πρέπει να εξετάσουν.

Στο βιβλίο «Thinking, Fast and Slow», ο Daniel Kahneman εξηγεί ότι τα άτομα που εμπλέκονται σε ρηχές σκέψεις σπάνια υπερβαίνουν την επιφάνεια. Δέχονται πληροφορίες στην ονομαστική τους αξία και εξετάζουν μόνο άμεσες, επιφανειακές συνέπειες. Αντίθετα, ένας deep thinker εξετάζει ολόκληρη την αλυσίδα των επιπτώσεων, εμβαθύνοντας στις ευρύτερες επιπτώσεις και τα αποτελέσματα.

Δεν βλέπουμε μόνο τα μεμονωμένα κομμάτια – βλέπουμε πώς ταιριάζουν όλα μαζί για να σχηματίσουν το μεγαλύτερο παζλ.

4) Αναζητάς συνεχώς γνώση

Εχουν μια ακόρεστη δίψα για γνώση. Μαθαίνουν συνεχώς, εξερευνούν και αναζητούν νέες πληροφορίες. Δεν είναι μόνο η απόκτηση δεδομένων – είναι η κατανόηση του κόσμου γύρω τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο.

Είτε πρόκειται για ένα νέο βιβλίο, για μια ”βουτιά” σε ένα ντοκιμαντέρ ή για συζήτηση, προσπαθούν πάντα να μάθουν περισσότερα. Η περιέργειά είναι η πυξίδα τους, που τους οδηγεί σε ένα ατελείωτο ταξίδι ανακάλυψης.

Αυτή η συνεχής αναζήτηση γνώσης είναι ενδεικτική ενός μυαλού που λειτουργεί σε ένα ευρύ και βαθύ επίπεδο.

5) Εκτιμάς την αυθεντικότητα

Πάνω από όλα, οι εκτιμούν την αυθεντικότητα. Προσπαθούν να είναι αληθινοί με τον εαυτό τους- και περιμένον το ίδιο από τους άλλους. Δεν τους ενδιαφέρει η βιτρίνα. Αντίθετα, αναζητούν γνήσιες συνδέσεις και εμπειρίες.

Η αυθεντικότητα είναι να είμαστε αληθινοί και ειλικρινείς, τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τον κόσμο γύρω μας. Έχει να κάνει με το να αγκαλιάσουμε αυτό που είμαστε, με όλες τις δυνάμεις και τις αδυναμίες μας. Είναι να ζούμε σε ευθυγράμμιση με τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + seven =