αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό ψυχολογικό τρικ για να κινείσαι με αυτοπεποίθηση σε διάφορες καταστάσεις

Το απλό ψυχολογικό τρικ για να κινείσαι με αυτοπεποίθηση σε διάφορες καταστάσεις

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να μάθουν πώς να έχουν αυτοπεποίθηση σε διαφορετικές καταστάσεις, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Ίσως είμαστε πολύ εθισμένοι στο να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας με άλλους. ‘Η ίσως τα social media μας έκαναν πλύση εγκεφάλου ώστε να πιστεύουμε ότι όλοι πρέπει να είμαστε… πλούσιοι, διάσημοι και σε απίστευτη φόρμα.

Υπάρχει όμως μια απλή τεχνική που μπορεί να σε βοηθήσει να κινείσαι με αυτοπεποίθηση σε διάφορες καταστάσεις. Όπως εξηγεί σε άρθρο του το αμερικανικό addicted2success.com, αυτή η τεχνική είναι αποδεδειγμένη, αρκετά εύκολη στην εφαρμογή και μπορεί να σας φέρει τεράστια αποτελέσματα εάν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Για να μάθετε αυτήν την τεχνική, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε ορισμένα βασικά στοιχεία της αυτοπεποίθησης και της ανθρώπινης ψυχολογίας. Η αυτοπεποίθηση είναι βασικά η ικανότητά σας να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας σε διαφορετικές καταστάσεις. Θα επιτύχετε να έχετε την… απόλυτη αυτοπεποίθηση αν ξέρετε ότι μπορείτε να χειριστείτε μια συγκεκριμένη κατάσταση, ανεξάρτητα από το θέμα.

Όταν κάνετε κάτι για το οποίο είστε πολύ ικανοί, πιθανότατα θα αισθάνεστε σίγουροι επειδή γνωρίζετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Αλλά τι θα γινόταν αν σας έλεγαν ότι ακόμη και τα αρνητικά αποτελέσματα θα μπορούσαν να… γυρίσουν υπέρ σας;

Αν το αποτέλεσμα από κάτι που κάνετε είναι θετικό ή αρνητικό, εξαρτώνται από εσάς. Δεν έχει να κάνει με το αν θα πετύχεις ή όχι. Έχει να κάνει με το πώς βλέπεις τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου.

Ας υποθέσουμε ότι κάνετε μια παρουσίαση αλλά δεν έχετε προετοιμαστεί καλά. Αυτό σας δημιουργεί ανασφάλεια γιατί θα μπορούσατε να καταλήξετε να ντροπιαστείτε. Η παρουσίαση ξεκινά καλά, αλλά τελικά ξεχνάς τα λόγια σου, παγώνεις και όλοι αρχίζουν να γελούν.

Λοιπόν τι κάνεις εκεί; Εάν αρχίσετε να ζητάτε συγγνώμη και να μισείτε τον εαυτό σας μπροστά σε όλους, πιθανότατα θα καταλήξετε με ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια. Αντίθετα, μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αξιοπρέπεια και σεβασμό λέγοντας κάτι σαν:

«Χαίρομαι που βλέπω ότι διασκεδάζετε, αυτές οι παρουσιάσεις είναι συνήθως… τόσο βαρετές. Μάλλον θα έπρεπε να αρχίσω να ξεχνάω περισσότερα πράγματα για να σας κρατήσω συγκεντρωμένους εδώ!»

Όταν το κάνετε αυτό, σηματοδοτείτε ότι η αποτυχία είναι ΟΚ και δεν είναι καθόλου ενοχλητική. Το λάθος μετατράπηκε σε κάτι καλό- και όλοι διασκέδασαν. Σκεφτείτε πόσο σίγουροι θα νιώθατε πριν από την παρουσίαση, αν ξέρατε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις αποτυχίες τόσο εύκολα.

Εάν έχετε σωστή νοοτροπία, θα πιστέψετε ότι είναι ΟΚ να αποτύχετε- και θα μπορείτε εύκολα να μετατρέψετε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα υπέρ σας. Επιπλέον, τα άλλα άτομα θα αισθανθούν σίγουρα την εμπιστοσύνη που έχετε στον εαυτό σας και θα σας σέβονται περισσότερο.

Η αποτελεσματική εκτέλεση αυτής της τεχνικής αποτελείται από τρία πράγματα:

-Συνειδητοποιήστε ότι το να αποτυγχάνετε σε κάτι ή να έχετε αδυναμίες είναι εντάξει και δεν καθορίζει την αξία σας.
-Βρείτε έναν τρόπο να παρουσιάσετε τον εαυτό σας με τρόπο που δείχνει αυτοπεποίθηση και στρέφει την κατάσταση υπέρ σας.
-Να θυμάστε ότι οι άλλοι άνθρωποι θα σας βλέπουν όπως βλέπετε τον εαυτό σας και αφήστε τα θετικά αποτελέσματα να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + fourteen =