αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι εμποδίζει τους περισσότερους ανθρώπους να γίνουν εκατομμυριούχοι»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που έχτισε 9 επιχειρήσεις

«Τι εμποδίζει τους περισσότερους ανθρώπους να γίνουν εκατομμυριούχοι»: Εξηγεί ένας άνθρωπος που έχτισε 9 επιχειρήσεις

«Οι άνθρωποι συχνά με ρωτούν τι έκανα για να δημιουργήσω 9 εταιρίες που όλες ξεπέρασαν το million-dollar όριο. Κάθονται εκεί, περιμένοντας να παραθέσω αμέτρητες λεπτομερείς σημειώσεις και στρατηγικές, υποθέτοντας ότι έχω μια μέθοδο ‘ιερού δισκοπότηρου’ που αν την ήξεραν – θα ήταν και αυτοί εκατομμυριούχοι». Έτσι ξεκινά το άρθρο του στο αμερικανικό addicted2success.com, ο Scott Oldford. Ο ίδιος έχει χτίσει 9 επιχειρήσεις, ενώ είναι business advisor και επενδυτής.

Αυτά που λέει στην συνέχεια ο Oldford είναι ίσως απρόσμενα: «Η αλήθεια είναι ότι η στρατηγική μπορεί να σε οδηγήσει στο να βγάλεις χρήματα. Αλλά το να μπορείς να βγάζεις χρήματα από μόνο του δεν θα σε μετατρέψει σε εκατομμυριούχο. Το νούμερο ένα πράγμα που εμποδίζει τους ανθρώπους να φτάσουν στην ιδιότητα του εκατομμυριούχου δεν είναι η ανικανότητά τους (ή ακόμα και η αγνοία τους) να παράγουν ένα εκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα κάθε χρόνο – είναι οτι ζουν σε ένα κουτί».

Τι σημαίνει όμως αυτό; «Το να ζεις σε ένα κουτί σημαίνει να προσεγγίζεις τη ζωή σου από την αναγκαστική ή προδιαγεγραμμένη οπτική γωνία κάποιου άλλου. Αυτό συμβαίνει με γκουρού, ειδικούς και μέντορες που έχουν αυστηρά πρωτόκολλα για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου επιθυμητού αποτελέσματος. Είτε αυτό είναι στη ζωή, είτε στην επιχείρηση, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ένα σύστημα, διαδικασία ή επιλογή που να είναι κατάλληλη για κάθε άτομο στον πλανήτη», λέει ο πετυχημένος businessman. Και συμπληρώνει: «Αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι η διαδικασία κάποιου άλλου δεν θα λειτουργήσει για εσάς; Όχι. Αλλά σημαίνει επίσης ότι υπάρχει ίση πιθανότητα ότι δεν θα λειτουργήσει για εσάς ή θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σε εσάς με κάποιο τρόπο».

Όπως λέει, το «κουτί» από μόνο του δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκινά όταν δεν εστιάζεις στο να διακρίνεις αν κάτι είναι κατάλληλο για εσένα ή όχι. Αλλά δες ένα σημαντικό point: Η σωστή επιλογή, δεν είναι συνήθως η εύκολη επιλογή.

«Η αλήθεια είναι ότι η σωστή επιλογή δεν σε κάνει να νιώθεις πάντα καλά. Μερικές φορές το σωστό για εσένα, πιέζει την ζώνη άνεσής σου και σε κάνει να θέλεις να τρέξεις… προς την αντίθετη κατεύθυνση», τονίζει.

Πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να αισθάνεστε τι είναι σωστό για εσάς. «Στη ζωή, μαθαίνεις πολύ γρήγορα ότι ο τρόπος που φαίνονται τα πράγματα στο χαρτί, συχνά δεν είναι αυτό που γίνεται στην πράξη. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν curveballs που δεν μπορείτε να αποφύγετε ή να προβλέψετε. Παρά το γεγονός ότι δεν γνωρίζετε όλα όσα έρχονται στο δρόμο σας, το σώμα σας είναι προγραμματισμένο με την ικανότητα να διακρίνει (πολλές φορές) ποια επιλογή πρέπει να κάνει για να αποφύγει μερικές από αυτές τις καμπύλες», λέει ο Oldford.

«Ως άνθρωποι, υπάρχει η επιθυμία να αποφύγουμε τον πόνο και να τρέξουμε… προς την ευχαρίστηση. Το πρόβλημα είναι ότι ο φόβος δεν προκαλείται πάντα από μια πραγματική απειλή. Μερικές φορές, ο φόβος πυροδοτείται από την αντίληψη ότι υπάρχει κίνδυνος», εξηγεί. «Όταν συμβεί αυτό, θα καταφύγετε σε συμπεριφορές αυτο-σαμποτάζ, πράγμα που σημαίνει ότι θα τρέχετε προς την αντίθετη κατεύθυνση από τα millionare όνειρα σας, όλα στο όνομα του να κάνετε αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε καλά» συμπληρώνει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι δύο 30χρονοι startuppers που έγιναν οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι των NFT

Και τι μπορείς να κάνεις για να βγεις από αυτό το μοτίβο; Υπάρχει μια τακτική. «Πρώτα, γράψτε τις βασικές σας αξίες— ακόμα καλύτερα εάν τις αναφέρετε με σειρά προτεραιότητας. Μόλις το κάνετε αυτό, βάλτε τις σε μια κάρτα σημειώσεων, χαρτί post it η ή κάτι άλλο εύχρηστο που μπορείτε να έχετε πρόσβαση εύκολα. Όταν έρχεται η ώρα να πάρετε μια απόφαση, και αρχίσετε να μην αισθάνεστε καλά, να νιώθετε άβολα ή έχετε μπροστά ένα μεγάλο challenge – βγάλτε τις αξίες σας μπροστά», προτείνει ο Oldford.

Ποια απόφαση θα μπορούσατε να πάρετε που ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τις αξίες σας; Ποια απόφαση τιμά τις προτεραιότητές σας;

Καθώς αρχίζετε να ευθυγραμμίζεστε με τις αξίες σας στη λήψη των αποφάσεών σας, θα αρχίσετε να ευθυγραμμίζεστε περισσότερο με την επιτυχία σας. Με την πάροδο του χρόνου, δεν θα χρειάζεστε τις σημειώσεις σας. «Θα μάθετε να αναγνωρίζετε πότε κάτι σας φαίνεται σωστό, ώστε να μπορείτε να αναλάβετε δράση σε αυτό το πράγμα πολύ πιο γρήγορα», λέει ο Oldford.

«Αυτό είναι το υπ’ αριθμόν ένα μυστικό νοοτροπίας για να γίνεις εκατομμυριούχος» καταλήγει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + two =