αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι Αμερικάνοι λένε ότι 3 πράγματα είναι ο πραγματικός πλούτος. Κανένα δεν σχετίζεται με πολλά λεφτά

Οι Αμερικάνοι λένε ότι 3 πράγματα είναι ο πραγματικός πλούτος. Κανένα δεν σχετίζεται με πολλά λεφτά

Τι κάνει έναν άνθρωπο πλούσιο; Ρούχα με ετικέτες επώνυμων brands μπορεί να είναι ένας δείκτης ή ίσως να δείτε κάποιον που εμφανίζει κρυφά τον πλούτο του με «απλά» αλλά ακριβά ρούχα.

Τα πράγματα που λένε οι Αμερικανοί ότι θα τους έκαναν να νιώθουν πλούσιοι, ωστόσο, δεν συνοδεύονται απαραίτητα από ένα τίμημα.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων συμφωνεί. Το να απολαμβάνουν εμπειρίες, να μην χρειάζεται να αγχώνονται για τα χρήματα και να έχουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι πιο σημαντικό από το να κατέχουν ωραία πράγματα, να έχουν περισσότερα χρήματα από τους συναδέλφους τους και να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους. Σύμφωνα με την ετήσια Έρευνα Σύγχρονου Πλούτου του Charles Schwab, που παραθέτει το CNBC.

Περισσότερα χρήματα μπορούν να κάνουν κάποια από αυτά τα πράγματα πιο εφικτά, αλλά μπορείτε να ζήσετε έναν πλούσιο τρόπο ζωής χωρίς να έχετε την καθαρή περιουσία ενός πλούσιου ατόμου.

Εδώ είναι τρία πράγματα που σημαίνουν περισσότερο για τους ανθρώπους όταν πρόκειται για τον ορισμό του πλούτου.

1. Απόλαυση εμπειριών αντί για την κατοχή ακριβών πραγμάτων

Θα προτιμούσατε να εξερευνήσετε μια νέα πόλη με την οικογένειά σας ή να οδηγήσετε ένα ακριβό αυτοκίνητο; Πλούτος σημαίνει να απολαμβάνεις εμπειρίες, πατά να κατέχεις ωραία πράγματα σύμφωνα με το 70% των Αμερικανών, διαπίστωσε η έρευνα του Schwab.

Το να έχετε χρόνο να δοκιμάσετε νέα πράγματα ή να κάνετε αυτό που ήδη αγαπάτε, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πληρότητα και ικανοποίηση, ακόμα κι αν δεν είναι μια δραστηριότητα που κάνουν οι πλούσιοι άνθρωποι, όπως ο… διαστημικός τουρισμός. Εναπόκειται σε εσάς να βρείτε τα πράγματα που σας αρέσουν και αν αυτό είναι κάτι που δεν έχετε απαραίτητα την πολυτέλεια να κάνετε συχνά, σκεφτείτε τι είναι αυτό που σας φέρνει χαρά.

2. Να μην χρειάζεται να αγχώνεσαι για τα χρήματα

Ορισμένες επιδείξεις πλούτου, όπως πολυτελείς γάμοι στο Instagram ή πολυτελή κτίρια στην πόλη σας, μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε ζηλιάρηδες ή ανταγωνιστικοί για τα χρήματα. Όμως, το 70% των Αμερικανών λέει ότι το να έχουν αρκετά χρήματα για να απαλύνουν το άγχος για τα χρήματα, είναι πιο σημαντικό από το να έχουν περισσότερα χρήματα από τους… γείτονες τους.

Για άλλη μια φορά, το να κερδίζετε έναν υψηλότερο μισθό ή να έχετε πρόσβαση σε περισσότερο κεφάλαιο με άλλους τρόπους, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το στρες των χρημάτων σας. Αλλά από την κάλυψη των βασικών σας αναγκών και μετά, τα περισσότερα χρήματα δεν θα σας φέρουν αυτόματα την ηρεμία.

3. Μια υγιή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Σε έναν τέλειο κόσμο μπορεί να έχετε μια δουλειά που πληρώνει καλά και παράλληλα σας προσφέρει μια καλή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Επιλέγοντας μεταξύ των δύο, ωστόσο, το 69% των Αμερικανών λέει ότι μια υγιής ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα σήμαινε περισσότερα για αυτούς από τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Ισως χρειαστεί να σκάψετε βαθιά για να προσδιορίσετε τι είναι αυτό που αγαπάτε σε ορισμένες εμπειρίες. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει ή τι δεν σας αρέσει στη δουλειά σας προτού σκεφτείτε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό. Το πρόβλημα μπορεί να είναι ότι πληρώνεστε ελάχιστα, αλλά μπορεί να είναι ότι είστε υπερφορτωμένοι με δουλειά.

Το να βρείτε τη δουλειά που σας ταιριάζει και συμβάλλει θετικά στη ζωή σας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι κερδίζετε περισσότερα ή θα μπορούσε να σημαίνει μείωση μισθού για να εργαστείτε κάπου που σας δίνει ένα πιο ευέλικτο πρόγραμμα. Το παν είναι να βρεις αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + one =