αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι δύο 30χρονοι startuppers που έγιναν οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι των NFT

Οι δύο 30χρονοι startuppers που έγιναν οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι των NFT

H μανία για τα NFT καλά κρατεί. Πλέον έχουμε και τους πρώτους δισεκατομμυριούχους στο εν λόγω πεδίο. Είναι οι δύο ιδρυτές της blockchain startup, OpenSea. Οι νεαροί επιχειρηματίες πήραν νέα χρηματοδότηση, που ανακοινώθηκε στις αρχές του 2022, και η οποία ανέβασε την αποτίμηση της εταιρίας τους στα 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια— από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μόλις πριν από έξι μήνες. Με εκτιμώμενο μερίδιο 18,5% στην OpenSea, οι συνιδρυτές Devin Finzer και Alex Atallah έχουν στα «χέρια» τους περίπου 2,2 δισ. δολάρια ο καθένας, εκτιμά το Forbes.

Η startup με έδρα τη Νέα Υόρκη, που ιδρύθηκε πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν ένας από τους πρώτους «παίκτες» στην αγορά των NFT που απογειώθηκε στις αρχές του 2021.

Το OpenSea είναι μία πλατφόρμα peer-to-peer στην οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν, να αγοράζουν και να πουλήσουν όλα τα είδη NFTs— με την πλατφόρμα να παίρνει το 2,5% από κάθε πώληση.

Και δείτε την εκτίναξη: Τον Μάρτιο του 2020, η πλατφόρμα είχε περίπου 4.000 ενεργούς χρήστες που έκαναν 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε μηνιαίες συναλλαγές. Η τύχη της άλλαξε τον Φεβρουάριο του 2021, όταν πλατφόρμες όπως το Nifty Gateway των δίδυμων Winklevoss προκάλεσαν… θόρυβο δημοπρατώντας ψηφιακή τέχνη υψηλής ποιότητας. Μέχρι τον Ιούλιο, η OpenSea είχε κλείσει έναν γύρο χρηματοδότησης 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την ηγεσία της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων του Andreessen Horowitz και κατέγραψε συναλλαγές αξίας περίπου 350 εκατομμυρίων δολαρίων εκείνο τον μήνα. Τον επόμενο μήνα, οι συναλλαγές έφτασαν τα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια! Μία άνοδος εκρηκτική. Με την OpenSea να καταγράφει 85 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από προμήθειες.

Σήμερα, η εταιρία απασχολεί περισσότερα από 70 άτομα. Με τους δύο 30χρονους ιδρυτές να είναι πλέον δισεκατομμυριούχοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + 14 =