αρχικηVIRALΤα 5 πράγματα που κοιτά κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι μας

Τα 5 πράγματα που κοιτά κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι μας

Κάθε φορά που περιμένουμε ανθρώπους στο σπίτι μας, τρέχουμε… για να τα ετοιμάσουμε όλα στην εντέλεια. Ωστόσο, δεν υπάρχει νόημα στο να σπαταλάμε χρόνο και ενέργεια αγωνιώντας για πράγματα που δεν θα έχουν και πολύ νόημα για τους καλεσμένους μας.

Πάμε να δούμε τα 5 πράγματα που κοιτά κάποιος όταν μπαίνει στο σπίτι μας.

1. Το άρωμα

Η μυρωδιά του σπιτιού «χτυπά» τους επισκέπτες αμέσως μόλις μπουν στο σπίτι, υπογραμμίζει η ειδικός καθαρισμού Μπέκι Ράπιντσακ, η γυναίκα πίσω από την Clean Mama. Και θέλουμε αυτή η πρώτη αισθητηριακή εντύπωση να είναι καλή.

«Oι ίδιοι ωστόσο, δεν αντιλαμβανόμαστε πάντα τη μυρωδιά τoυ δικού μας σπιτιού. Επομένως, προτού υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας, είναι σημαντικό να ανοίξουμε ένα παράθυρο, να ανάψουμε έναν απορροφητήρα ή να ανάψουμε ένα αρωματικό κερί», συνιστά η Ράπιντσακ.

2. Η ακαταστασία

Oι επισκέπτες παρατηρούν με μια ματιά πόσο τακτοποιημένος ή ακατάστατος είναι ο χώρος μας. Ευτυχώς, το να συγυρίσουμε τους κοινόχρηστους χώρους και το να διατηρήσουμε σε τάξη επιφάνειες όπως το τραπεζάκι του καφέ και οι πάγκοι της κουζίνας θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

3. Είναι η κουζίνα και το μπάνιο είναι καθαρά;

Δεν χρειάζεται να παλεύουμε να καθαρίσουμε στην εντέλεια κάθε γωνιά και σχισμή του σπιτιού προτού δεχθούμε κόσμο. Αλλά ένας βασικός καθαρισμός της κουζίνας και του μπάνιου θα κάνει από καλή έως εξαιρετική εντύπωση.

4. Η είσοδος

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Έτσι, έαν έχουμε έναν παραδοσιακό προθάλαμο υποδοχής στο σπίτι, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων από το Λος Άντζελες, Μπρουκ Σπέρκμαν, συνιστά επειδή είναι το πρώτο δωμάτιο που παρατηρούν οι επισκέπτες, να κάνουμε εκεί κάτι εντυπωσιακό.

Μπορούμε για παράδειγμα να δώσουμε έμφαση στο δάπεδο, με μια πρωτότυπη τεχνοτροπία ή να παίξουμε με έναν πιο δημιουργικό φωτισμό. Επίσης εκεί, τα έργα τέχνης μπορούν να είναι υπερμεγέθη ή απλά μοναδικά από άποψη στυλ.

5. Η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία είναι ένα στοιχείο που μερικοί οικοδεσπότες ξεχνάμε. Κι όμως είναι πολύ σημαντική για την εμπειρία των καλεσμένων μας. Επομένως, το να βεβαιωθούμε ότι η θερμοκρασία στο σπίτι μας είναι ιδανική -ούτε ασφυκτικά ζεστή, ούτε τσουχτερά κρύα-, είναι το κλειδί για να περάσουμε καλά και εμείς, αλλά και οι επισκέπτες μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις τρόποι για να κάνετε ένα παλιό σπίτι να φαίνεται πιο καινούργιο: Εξηγεί η αρχιτέκτονας Έφη Καλογήρου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 14 =