αρχικηVIRALΤρεις τρόποι για να κάνετε ένα παλιό σπίτι να φαίνεται πιο καινούργιο: Εξηγεί η αρχιτέκτονας Έφη Καλογήρου

Τρεις τρόποι για να κάνετε ένα παλιό σπίτι να φαίνεται πιο καινούργιο: Εξηγεί η αρχιτέκτονας Έφη Καλογήρου

Τελικά, μπορεί ένα παλιό σπίτι να φαίνεται καινούργιο; Κι όμως, υπάρχουν μερικά απλά τρικ που μπορούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Τρία τέτοια τρικ παραθέτει στο It’s Possible η Έφη Καλογήρου. Η ίδια είναι αρχιτέκτονας, και design & fashion influencer. Έχει χτίσει το δικό της κοινό στο Instagram στο account @effiekalogirou, ενώ μαζί με τον σύζυγο της έχουν ιδρύσει το studio αρχιτεκτονικής και τέχνης, pentestudio.com.

Νέο, φωτεινό χρώμα: Ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνετε ένα παλιό σπίτι να φαίνεται νέο είναι να του δώσετε μια νέα απόχρωση στους τοίχους ή να προσθέσετε, αν το χρειάζεστε, ένα έπιπλο design ή κάποιο έργο τέχνης με χρώμα.. Επιλέξτε μοντέρνα και ζωντανά χρώματα που συμπληρώνουν το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού. Η ενημέρωση της εσωτερικής-εξωτερικής βαφής μπορεί να μεταμορφώσει άμεσα την εμφάνιση και να την κάνει να φαίνεται πιο σύγχρονη.

Ενημερώστε τον φωτισμό: Η αντικατάσταση ξεπερασμένων φωτιστικών μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στη συνολική εμφάνιση και αίσθηση ενός παλιού σπιτιού. Επιλέξτε μοντέρνα και κομψά φωτιστικά που ταιριάζουν στην εσωτερική διακόσμηση και προσθέτουν μια νότα κομψότητας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε χωνευτό φωτισμό ή να εγκαταστήσετε κρεμαστά φωτιστικά κι επιδαπέδια για να δημιουργήσετε έναν πιο μοντέρνο και καλά φωτισμένο χώρο.

Αναβάθμιση του τοπίου: Η βελτίωση της ελκυστικότητας ενός παλιού σπιτιού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική του εμφάνιση. Ξεκινήστε με το κόψιμο των κατάφυτων θάμνων και δέντρων και αφαιρώντας τυχόν νεκρά φυτά ή ζιζάνια, αν υπάρχει κήπος. Σκεφτείτε να προσθέσετε φρέσκο ​​χώμα ή χαλίκι στα παρτέρια ή γλάστρες και φυτέψτε πολύχρωμα λουλούδια, φυτά εσωτερικού χώρου για να προσθέσετε ζωντάνια. Η προσθήκη εξωτερικού φωτισμού ή η εγκατάσταση μιας σύνθεσης φυτών ή ενός «νέου μονοπατιού» που «ενώνει» τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο, ακόμα και στο μπαλκόνι, μπορεί επίσης να κάνει μεγάλη διαφορά, δίνοντας στο σπίτι μια φρέσκια και ενημερωμένη εμφάνιση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =