αρχικηVIRALΜία ειδικός εξηγεί: Τα 5 πράγματα που πρέπει να πετάμε άμεσα από το σπίτι μας

Μία ειδικός εξηγεί: Τα 5 πράγματα που πρέπει να πετάμε άμεσα από το σπίτι μας

Η Allyson Cartwright, επαγγελματίας οργάνωσης χώρου, εξηγεί αντικείμενα πρέπει να απομακρύνουμε άμεσα από το σπίτι μας, για να παραμένει τακτοποιημένο. Η ίδια χρησιμοποιεί την λέξη «πετάω», αλλά εξηγεί ότι αυτός είναι ο γενικός όρος και δεν προτρέπει τον κόσμο να βάζει τα πράγματα στα σκουπίδια, αλλά να τα ανακυκλώνει ή να τα δωρίζει, αν είναι ακόμα λειτουργικά.

Εδώ είναι λοιπόν τα 5 πράγματα που πρέπει να πετάμε άμεσα από το σπίτι μας.

Άδεια κουτιά ηλεκτρονικών συσκευών

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε ξανά το κουτί του κινητού μας τηλεφώνου ή του tablet μας. Κρατάμε τα έγγραφα που μπορεί να υπάρχουν μέσα τους, όπως η εγγύηση, και ανακυκλώνουμε τα κουτιά, αποφεύγοντας έτσι να γεμίζουμε ολόκληρα συρτάρια με αντικείμενα που δεν θα αξιοποιήσουμε στο μέλλον.

Η στοίβα… των λογαριασμών

Σύμφωνα με την Cartwright, ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι κρατούν σπίτι τους παλιούς λογαριασμούς είναι ότι φοβούνται πως αν τους πετάξουν, κάποιος θα βρει τα στοιχεία τους και θα τα χρησιμοποιήσει… ως δικά του. Ωστόσο η ίδια υποστηρίζει πως με έναν καταστροφέα εγγράφων θα μπορούμε να ανακυκλώνουμε την παλιά και άχρηστη αλληλογραφία πανεύκολα.

Μεταλλικές κρεμάστρες

Οι μεταλλικές κρεμάστρες έχουν σχεδιαστεί για να εξυπηρετούν τη μεταφορά των ρούχων από το καθαριστήριο στο σπίτι και όχι για να χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα στη ντουλάπα μας. Εξάλλου, λυγίζουν πολύ εύκολα κι έτσι είναι ακατάλληλες για να φυλάξουμε σε αυτές τα ρούχα μας.

Πλαστικές σακούλες ρούχων

Το ίδιο ισχύει και για τις σακούλες ρούχων των καθαριστηρίων. Μπορεί να έχουμε την αίσθηση ότι με αυτές τα ρούχα μας παραμένουν πιο καθαρά, ωστόσο η Cartwright υποστηρίζει ότι μπορεί να αλλοιωθεί το χρώμα τους αν παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε αυτές.

Κρατάς παλιές κάλτσες και εσώρουχα;

Οι μονές κάλτσες, ειδικά αν έχουμε ψάξει καλά το σπίτι και δεν έχουμε βρει το ταίρι τους, πρέπει να ανακυκλώνονται. Δεν έχουν άλλη πρακτική χρήση. Το ίδιο ισχύει και για τα εσώρουχα που έχουν αρχίσει να φθείρονται. Έτσι κι αλλιώς πρέπει να ανανεώνουμε συχνά τα εσώρουχά μας, οπότε αν έχουν φθορές φροντίζουμε να τα απομακρύνουμε άμεσα από τα συρτάρια μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις τρόποι για να κάνετε ένα παλιό σπίτι να φαίνεται πιο καινούργιο: Εξηγεί η αρχιτέκτονας Έφη Καλογήρου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =