αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΑν ποστάρεις αυτά τα 5 πράγματα στα social media οι άλλοι θα σε κρίνουν αρνητικά (ακόμα κι αν δεν στο λένε)

Αν ποστάρεις αυτά τα 5 πράγματα στα social media οι άλλοι θα σε κρίνουν αρνητικά (ακόμα κι αν δεν στο λένε)

Έχετε δημοσιεύσει ποτέ κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά το διαγράψατε επειδή αρχίσατε να ανησυχείτε για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι; Δεν είσαι μόνος. Όλοι το έχουμε κάνει. Αναρωτιόμαστε αν η ανάρτησή μας ήταν πολύ βαρετή, πολύ ανόητη ή απλά περίεργη.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μοιραζόμαστε τη ζωή μας, αλλά μπορεί επίσης να μας κάνουν να νιώθουμε λίγο άβολα μερικές φορές.

Αυτά που δημοσιεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν πραγματικά να διαμορφώσουν το πώς μας βλέπουν οι άνθρωποι.

Τώρα θα δούμε 5 πράγματα που μπορεί να δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους να σας κρίνουν κρυφά.

1. Υπερβολικές πληροφορίες για την προσωπική σου ζωή

Όλοι έχουμε έναν φίλο που μοιράζεται κάθε λεπτομέρεια της ημέρας του… στα social media. Από αυτό που είχαν για πρωινό, μέχρι το νέο ζευγάρι κάλτσες που μόλις αγόρασαν.

Αν και είναι πολύ καλό να μοιράζεστε πτυχές της ζωής σας, η συνεχής υπερβολική κοινοποίηση μπορεί να θεωρηθεί ως αναζήτηση προσοχής και θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να αρχίσουν να σας κρίνουν κρυφά.

Θυμηθείτε, είναι εντάξει να κρατάτε ιδιωτικά ορισμένα σημεία της ζωής σας και δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι τι κάνετε κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας.

2. Σταθερή αρνητικότητα

Η συνεχής ανάρτηση σχετικά με το πόσο κακή ήταν η μέρα σας, πόσο ενοχλητικό είναι το αφεντικό σας ή ότι είστε πάντα κολλημένοι στην κίνηση, μπορεί να είναι αρνητικό για τους ακόλουθούς σας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρούνται συχνά ως μια πλατφόρμα για θετική αλληλεπίδραση και ένας χώρος για να μοιραστείτε εμπνευσμένο ή διασκεδαστικό περιεχόμενο.

Εάν το υλικό σας είναι γεμάτο αρνητικότητα, οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να σας συνδέουν με αυτά τα συναισθήματα.

Είναι πάντα καλύτερο να εξισορροπείτε το αρνητικό με θετικές αναρτήσεις για να αποφύγετε να γίνετε ο τοξικός τύπος του κύκλου σας στα social media.

3. Πολλές αμφιλεγόμενες απόψεις

Ίσως σου αρέσει να μπαίνεις σε συζητήσεις στα social media. Δημοσιεύεις τις απόεις σου για τα πιο έντονα θέματα, έτοιμος να διαφωνήσεις με οποιονδήποτε.

Όμως, με τον καιρό, μάλλον θα παρατηρήσεις ότι οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν λιγότερο με τις αναρτήσεις σου.

Ενώ είναι υπέροχο να έχεις ισχυρές απόψεις, οι διαρκώς πυροδοτούμενες συζητήσεις μπορούν να κάνουν τη ροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αισθάνεται περισσότερο σαν πεδίο μάχης παρά φιλικό χώρο.

Είναι καλό να έχεις ισχυρές πεποιθήσεις και να τις μοιράζεσαι περιστασιακά. Όχι κάθε ημέρα, κάθε ώρα, για κάθε θέμα.

4. Πάρα πολλές selfies

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, οι άνθρωποι που δημοσιεύουν πολλές selfies συχνά θεωρούνται λιγότερο συμπαθείς, λιγότερο επιτυχημένοι και πιο ανασφαλείς;

Αν και οι περιστασιακές selfie δεν αποτελούν πρόβλημα και μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας, το να πλημμυρίσετε τη ροή των ακολούθων σας με το πρόσωπό σας μπορεί να μην δημιουργήσει την καλύτερη εντύπωση.

Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αναζήτηση προσοχής και αυτοπροβολή.

Συνδυάστε το με φωτογραφίες από μέρη που έχετε επισκεφτεί, πράγματα που αγαπάτε ή φωτογραφίες που απαθανατίζουν μια στιγμή και όχι μόνο το πρόσωπό σας.

5. Υπερχρήση Hashtag

Η υπερβολική χρήση hashtag μπορεί να κάνει τις αναρτήσεις σας να φαίνονται… απελπισμένες για προσοχή.

Σίγουρα, μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της προβολής της ανάρτησής σας, αλλά το να γεμίσετε τις αναρτήσεις σας με δεκάδες hashtags μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε ότι προσπαθείτε πολύ σκληρά να κερδίσετε followers ή likes.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μερικά σχετικά hashtags παρά μια πλημμύρα… τυχαίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + 18 =