αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 2 απλά τρικ που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να πείθουν τους άλλους

Τα 2 απλά τρικ που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη για να πείθουν τους άλλους

Είτε ζητάτε μια χάρη από έναν γείτονα, είτε επανακατευθύνετε έναν συνάδελφο σε ένα ομαδικό project, το να είστε πειστικοί στην επαγγελματική ή προσωπική σας ζωή είναι μια χρήσιμη δεξιότητα.

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη (EQ), είναι γενικά καλύτερα στο να πείθουν τους άλλους να δουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο, λέει ο Matt Abrahams, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην οργανωτική συμπεριφορά.

Εδώ είναι δύο τρικ που χρησιμοποιούν αυτοί οι άνθρωποι για να πείθουν τους άλλους, όπως τα παραθέτει ο Abrahams στο CNBC.

1. Αφαιρούν τις «δυνάμεις περιορισμού»

Όταν κάποιος αποφασίζει αν θα κάνει μια κίνηση ή όχι, πιθανότατα αξιολογεί δύο παράγοντες: Τις ”δυνάμεις προώθησης” και τις ”δυνάμεις περιορισμού”.

Η προώθηση δυνάμεων είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να κάνετε κάτι. Οι περιοριστικές δυνάμεις είναι αυτά που αντιλαμβάνεσαι ως εμπόδια.

«Θα μπορούσα να σας δώσω όλους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνετε κάτι, αλλά αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό λόγω των περιοριστικών δυνάμεων», λέει ο Abrahams. «Κάποιος με υψηλό EQ μπορεί να επικεντρωθεί σε περιοριστικές δυνάμεις».

Ας υποθέσουμε ότι παρατηρείτε έναν φίλο που παλεύει με το άγχος και θέλετε να τον πείσετε να δοκιμάσει το διαλογισμό. Αντί να του πείτε όλα τα οφέλη του διαλογισμού, θα μπορούσατε να προσφερθείτε να το κάνετε μαζί του τις πρώτες φορές.

2. Ξέρουν τι είναι σημαντικό για το άλλο άτομο

«Οι άνθρωποι με υψηλό EQ προσπαθούν να συνδέσουν πράγματα που ήδη κάνετε με αυτό που θέλουν να κάνετε», λέει ο Abrahams. Είναι καλοί στο να κάνουν ερωτήσεις και να θυμούνται λεπτομέρειες για τη ζωή των άλλων ανθρώπων.

Ας υποθέσουμε ότι ετοιμάζετε μια παρουσίαση και χρειάζεστε κάποιον να σχεδιάσει τα γραφικά για εσάς. Ένα άτομο με υψηλό EQ θα μπορούσε να θυμηθεί ότι ένας συνάδελφος του είπε πρόσφατα ότι αναζητούν περισσότερες δουλειές graphic design και να τους ζητήσει βοήθεια. «Τα άτομα με υψηλό EQ καταλαβαίνουν καλύτερα τι είναι σημαντικό για τους άλλους ανθρώπους», λέει. «Είναι ευαίσθητοι και θυμούνται τι κάνουν οι άνθρωποι».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 1 =