αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠου επενδύει τώρα το 0,001% του κόσμου- Οι 3 επιλογές των κροίσων

Που επενδύει τώρα το 0,001% του κόσμου- Οι 3 επιλογές των κροίσων

Που επενδύουν αυτή την περίοδο οι σούπερ πλούσιοι του πλανήτη; Αυτή η δημογραφική ομάδα είναι επιλεκτική όταν πρόκειται για επενδύσεις και διαφέρει σημαντικά στις επενδυτικές στρατηγικές από το χαρτοφυλάκιο του μέσου επενδυτή.

Οι σούπερ πλούσιοι δεν επενδύουν σε πράγματα που δεν είναι εύκολα ρευστοποιήσιμα. Αυτό που τους νοιάζει είναι να διατηρήσουν την κληρονομιά και τον πλούτο τους.

Το CNBC παραθέτει τις 3 βασικές επιλογές όπου επενδύει τώρα τα χρήματα του το 0,001% του κόσμου.

1. Ακίνητη περιουσία

Τα χαρτοφυλάκια των εκατομμυριούχων συχνά διαθέτουν υψηλής κατηγορίας ακίνητα ή περιουσιακά στοιχεία που συνήθως κατασκευάστηκαν τα τελευταία 15 χρόνια. Υπολογίζεται ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα αντιπροσωπεύουν συνήθως το 27% των χαρτοφυλακίων αυτών των ατόμων.

2. Family offices

Τα άτομα που διαθέτουν πλούτο διαχειρίζονται συνήθως τα χρήματά τους μέσω των λεγόμενων family offices, τα οποία ελέγχουν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της κληρονομιάς τους, των λογαριασμών του νοικοκυριού, των πιστωτικών καρτών, των άμεσων οικογενειακών εξόδων κ.λπ.  Αυτά τα οικογενειακά γραφεία έχουν συχνά παραρτήματα για φιλανθρωπικά ιδρύματα και βραχίονες venture capital, που επενδύουν σε startups. Ο αριθμός των οικογενειακών γραφείων στον κόσμο έχει τριπλασιαστεί από το 2019, ξεπερνώντας πέρυσι τα 4.500 παγκοσμίως, με εκτιμώμενα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους 6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

3. Εναλλακτικές επενδύσεις

Οι ιδιώτες με εξαιρετικά υψηλή καθαρή περιουσία διερευνούν επίσης την πιθανή αγορά μεριδίων σε επαγγελματικές αθλητικές ομάδες. Η αποκλειστικότητα ελκύει ιδιαιτέρως τέτοιου είδους άτομα, καθώς θέλουν να συναναστρέφονται με ανθρώπους παρόμοιας περιουσιακής κατάστασης και η κατοχή μεριδίου σε μια αθλητική ομάδα τους επιτρέπει κάτι τέτοιο. Στις ΗΠΑ, το προφίλ ενός ατόμου ενισχύεται σημαντικά όταν αγοράζει μια ομάδα NFL, όπως έγινε με τον Αμερικανό επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο Τζέρι Τζόουνς, όταν αγόρασε τους Dallas Cowboys το 1989.

Οι ιδιώτες του 0,001% δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα σταθερά εισοδήματα, τις ιδιωτικές πιστώσεις και τις εναλλακτικές επενδύσεις. Μάλιστα η ιδιωτική πίστωση κερδίζει έδαφος καθώς οι επενδυτές αναζητούν πηγές απόδοσης εκτός των συμβατικών αγορών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =