αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία πρώην πράκτορας της CIA εξηγεί: 6 πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη όταν μιλούν με άλλους

Μία πρώην πράκτορας της CIA εξηγεί: 6 πράγματα που κάνουν πάντα οι άνθρωποι με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη όταν μιλούν με άλλους

Σε όλες τις αλληλεπιδράσεις μας, η συναισθηματική νοημοσύνη είναι το κλειδί. Αυτό λέει σε άρθρο της στο CNBC πρώην πράκτορας της CIA, Rupal Patel. Η οποία στην καριέρα της έχει μιλήσει με πολλούς ανθρώπους, από προέδρους κρατών μέχρι άτομα σε ειδικές δυνάμεις.

«Έπρεπε να καταλάβω πραγματικά το κοινό μου. Για να προσεγγίσεις το άλλο άτομο, πρέπει να μιλήσεις στη γλώσσα του. Για παράδειγμα, όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε μια γραφική αναπαράσταση μιας γραπτής έκθεσης, αυτό ακριβώς πήρε» λέει. Και παραθέτει τι κάνουν πάντα τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη όταν μιλούν με άλλους.

1. Δεν πτοούνται από «μεγάλα ονόματα»

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από το πόσο σημαντικοί είναι οι άλλοι άνθρωποι στο δωμάτιο, όπως η παρουσία του αφεντικού τους ή ενός πελάτη υψηλού προφίλ. Ξέρουν να αγνοούν αυτόν τον θόρυβο του περιβάλλοντος και να επικεντρώνονται στην παράδοση του μηνύματός τους.

Αντιμετωπίζουν όλους με ευγένεια και σεβασμό, ανεξάρτητα από τον τίτλο τους. Αυτό είναι που τους κάνει αποτελεσματικούς φορείς επικοινωνίας.

2. Προετοιμάζονται

Πριν από μεγάλες παρουσιάσεις ή συναντήσεις, οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι κάνουν πρόβες, αφήνοντας στην άκρη το άγχος. Αν εστιάσετε στα νεύρα σας, θα είστε νευρικοί. Αλλά αν εστιάσετε στο περιεχόμενο και την απόδοση των λέξεων σας, θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Προετοιμαστείτε λέγοντας τις λέξεις δυνατά. Να έχετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στα χέρια σας. Στη συνέχεια, συνεχίστε την εξάσκηση μέχρι να γίνει δεύτερη φύση.

3. Διαχειρίζονται τα λάθη

Μερικές φορές, παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας, μπορεί να αδικήσετε τον εαυτό σας. Συμβαίνει. Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν ότι αν πουν κάτι και πάει στραβά, δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Είτε γίνει δεκτό, είτε υπάρξει σιωπή, μπορούν να συνεχίσουν. Το να μπορείς να παραδεχτείς χαριτολογώντας αυτή την αδεξιότητα και μετά να προχωρήσεις, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σε σεβαστούν περισσότερο.

4. Ξεκινούν από τα χαμηλά

Μερικοί από τους καλύτερους δημόσιους ομιλητές δεν ξεκίνησαν ως τέτοιοι. Οι συναισθηματικά έξυπνοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης. Δεν επηρεάζονται από τη δυσφορία τους.

Αντίθετα, τέτοιοι ομιλητές, έβρισκαν μέρη για να μιλήσουν, ακόμα στο πάρτι του συναδέλφου τους. Στη συνέχεια, καθώς αποκτούσαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έφτασαν σε καλύτερο επίπεδο. Σαν να πλέον παίζουν σαν να είναι ο βασικός ομιλητής σε ένα μεγάλο συνέδριο της βιομηχανίας.

5. Τα δυνατά σημεία

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν ποια μέσα και τα στυλ επικοινωνίας που διαθέτουν, λειτουργούν καλύτερα και μπορούν να προσαρμόσουν το μήνυμά τους στην κατάσταση που επικρατεί.

Γνωρίζουν επίσης ότι η αποτελεσματική χρήση της φωνής σας δεν είναι μονόδρομος. Μερικές φορές η σύνταξη ενός κειμένου, ενός email ή ενός γράμματος μπορεί να κάνει τη δουλειά εξίσου καλά.

6. Ξέρουν γιατί θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι μιλούν με σκοπό. Θέλετε να προωθηθείτε ή να προχωρήσετε την καριέρα σας; Να βελτιώσετε τον Οργανισμό ή την επιχείρησή σας; Να μοιραστείτε μια μεγάλη ιδέα;

Η χρήση της φωνής σας δεν πρέπει να γίνεται τυχαία. Έχει να κάνει με το να εκμεταλλευτείς τη δύναμη μέσα σου και να μιλήσεις για τα πράγματα που έχουν σημασία για σένα- όταν έχουν μεγαλύτερη σημασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − twelve =