αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤέσσερα τρικ που χρησιμοποιούν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι για να διαχειριστούν μια λογομαχία

Τέσσερα τρικ που χρησιμοποιούν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι για να διαχειριστούν μια λογομαχία

Ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης μας (Emotional Intelligence), ή αλλιώς EQ, καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα συναισθήματα, τόσο τα δικά μας, όσο και των άλλων και μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της ευτυχίας και της επιτυχίας μας.

Έχουν επίσης πολύ αυτοέλεγχο μέσα σε αρνητικές καταστάσεις. Τώρα θα δούμε 4 τρικ που χρησιμοποιούν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι για να διαχειριστούν μια λογομαχία.

Αξιοποιούν τη θετικότητα

Όταν διαφωνείτε με κάποιο άλλο άτομο, προσπαθήστε να αξιοποιήσετε… τη θετικότητά του. Ναι, μπορεί να είναι θυμωμένοι ή απογοητευμένοι για κάτι, αλλά βαθιά μέσα τους, υπάρχει ακόμα ένας θετικός σπόρος.

Χαμογέλασε τους. Ένα χαμόγελο μπορεί να αλλάξει την ατμόσφαιρα και ακόμη και να κάνει το άλλο μέρος να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Το χαμόγελο μπορεί ακόμη και να κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν γιατί είναι θυμωμένοι για μια στιγμή. Αυτή η στιγμή μπορεί απλώς να τους δώσει τον χρόνο που χρειάζονται για να ηρεμήσουν και να σκεφτούν διαφορετικά. Και να αποσυμπιέσει την κατάσταση.

Διαχειρίζονται τις σκέψεις

Ένα συναισθηματικά έξυπνο άτομο μπορεί να διαχειριστεί τις σκέψεις του. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς όταν μπαίνουμε σε λογομαχίες οι σκέψεις μας γίνονται ακατάστατες, αυτό το άτομο έχει ήδη στο μυαλό του τον τελικό στόχο της αντιπαράθεσης. Εξετάζουν επίσης όλες τις πιθανότητες και τις ερωτήσεις, με επιλογές και απαντήσεις για αυτές τις καταστάσεις.

Με όλα αυτά τα πράγματα καταγεγραμμένα και έτοιμα πριν ξεκινήσουν, οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να σταματήσουν μια διαμάχη πριν καν αρχίσει. Αυτή είναι μια νίκη από την αρχή.

Η άλλη οπτική

Ένα συναισθηματικά έξυπνο άτομο δεν έχει πάντα δίκιο- και το γνωρίζει αυτό. Έτσι, ένα άλλο τέχνασμα που χρησιμοποιούν για να χειριστούν τις λογομαχίες είναι ότι προσπαθούν να δουν τις οπτικές των άλλων. Γνωρίζουν ότι ο καθένας είναι ένα άτομο με προσωπικές ιδέες, ήθη και πεποιθήσεις.

Πιστεύουν ότι οι οπτικές και ιδέες ενός ατόμου πρέπει να γίνονται σεβαστές και να λαμβάνονται υπόψη. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι κερδοφόρο να έχεις ανοιχτό μυαλό χωρίς να κατακρίνεις τον άλλο.

Κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης, μπορούν να ακούσουν το άλλο άτομο και να καταλάβουν από πού πηγάζουν οι απόψεις του- και πιθανώς να καταλήξουν σε συμφωνία.

Ελέγχουν τις αντιδράσεις τους

Κάθε δράση έχει μια αντίδραση, σωστά; Ωστόσο, οι αντιδράσεις δεν χρειάζεται να διογκώνονται και να δραματοποιούνται. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένα άτομο χάνει μια διαφωνία πολύ γρήγορα. Το πώς αντιδράς σε κατηγορίες ή προσβολές δείχνει την εσωτερική σου δύναμη.

Οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι έχουν μια σταθερή βάση συναισθημάτων, προετοιμασμένοι για την κατάλληλη αντίδραση. Δεν θυμώνουν εύκολα ούτε πληγώνονται τα συναισθήματά τους από αυτά που λέει κάποιος άλλος. Καταλαβαίνουν ότι οι αντιδράσεις τους είναι ισχυρές εάν χρησιμοποιηθούν με τον σωστό τρόπο – αυτά τα άτομα είναι σταθερά, λογικά και ήρεμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν σε προσέχει όταν μιλάς

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 7 =