αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν σε προσέχει όταν μιλάς

Πέντε ξεκάθαρα σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος δεν σε προσέχει όταν μιλάς

Έχεις την υποψία ότι κάποιοι άνθρωποι δεν σε προσέχουν όταν μιλάς; Η προσοχή τους αποσπάται εύκολα και χάνουν το ενδιαφέρον τους για αυτά που μοιράζεστε μαζί τους.

Μπορεί να αυτό να έχει να κάνει με εσένα ή με τα πράγματα για τα οποία μιλάς. Μπορεί επίσης να είναι έχει να κάνει με αυτούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή για τα οποία δεν γνωρίζετε τίποτα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, υπάρχουν κάποιες ξεκάθαρες ενδείξεις ότι κάποιος χάνει το ενδιαφέρον του για μια συζήτηση. Ας δούμε μερικές.

1) Σε διακόπτει ή αλλάζει θέμα

Η συνεχής διακοπή ή η απότομη αλλαγή θεμάτων είναι ένα σαφές σημάδι ότι το άτομο δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό για το οποίο μιλάτε.

Αυτό μπορεί να είναι μια προσπάθεια από την πλευρά του να κατευθύνουν τη συζήτηση προς κάτι που βρίσκει πιο ελκυστικό ή σχετικό με τον ίδιο.

Αν συμβαίνει αυτό, τότε εσείς είστε το πρόβλημα και ό,τι και να μοιράζεστε στη συζήτηση προφανώς δεν είναι τόσο ελκυστικό.

2) Τσεκάρει το κινητό του

Όταν κάποιος ελέγχει συχνά το τηλέφωνό του… μαντέψτε. Δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη συζήτηση.

Μιλάτε μαζί του και κάνει scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαντά σε μηνύματα ή μπορεί να ελέγχει τα email. Είναι αρκετά προφανές ότι η προσοχή του μοιράζεται μεταξύ της οθόνης και της συνομιλίας, γεγονός που καθιστά δύσκολο να παραμείνει συγκεντρωμένος.

Αυτό είναι κάτι που επίσης δείχνει ότι όλοι είναι εθισμένοι με τα τηλέφωνά τους και δεν μπορούν να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν, ακόμη και όταν μιλάνε με ανθρώπους στην πραγματική ζωή. Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα.

3) Σύντομες και απότομες απαντήσεις

Όταν το άτομο με το οποίο μιλάτε απαντά στις ερωτήσεις σας με σύντομες, συνοπτικές απαντήσεις όπως «Ναι» ή «Όχι», είναι άλλο ένα προφανές σημάδι απώλειας ενδιαφέροντος.

Οι απαντήσεις τους απλά δεν συνεισφέρουν πολύ στη συζήτηση. Η συμπεριφορά τους δείχνει έλλειψη θέλησης να επενδύσουν χρόνο και προσπάθεια για να αναπτύξουν περαιτέρω τις σκέψεις ή τα συναισθήματά τους.

Είναι επίσης απίστευτα απογοητευτικό για εσάς, καθώς ουσιαστικά δεν υπάρχει ανταλλαγή σκέψεων και ιδεών. Είναι… σα να μιλάτε σε έναν τοίχο.

4) Έλλειψη οπτικής επαφής

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η οπτική επαφή, σωστά; Γι’ αυτό έχει σημασία όταν κάποιος το αποφεύγει. Υποδηλώνει τη δυσφορία ή την αδιαφορία του.

Μπορεί επίσης να είναι απασχολημένοι με τις δικές τους σκέψεις ή το περιβάλλον αντί να σας μιλάνε ενεργά.

Χωρίς οπτική επαφή, η αλληλεπίδραση είναι λιγότερο προσωπική και η σύνδεση πιο αδύναμη. Είναι επίσης απίστευτα άβολο.

5) Μεγάλες παύσεις

Οι μεγάλες παύσεις μπορεί να είναι άβολες και υποδηλώνουν επίσης ότι το άτομο δυσκολεύεται να συνεχίσει τη συζήτηση.

Είναι επειδή δεν ενδιαφέρονται για το θέμα ή δεν έχουν πολλά να πουν γι’ αυτό; Μπορεί.

Γιατί να μην κατευθύνετε τη συζήτηση μόνοι σας σε διαφορετική κατεύθυνση; Κάντε τους ερωτήσεις που θα τους κάνουν να ανοιχτούν.

Εάν εξακολουθούν να μην ανταποκρίνονται, απλώς ρωτήστε τους κατηγορηματικά ποιο είναι το πρόβλημα; Είναι καλά;

Έχουν προβλήματα που τους κάνουν να ανησυχούν ή να νιώθουν άβολα;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 10 =