αρχικηVIRALΤέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν μιλάς για τα προβλήματα σου

Τέσσερα πράγματα που θα σου συμβούν αν δεν μιλάς για τα προβλήματα σου

Η απόφαση να παραμείνετε σιωπηλοί για τις προσωπικές σας δυσκολίες μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από συνέπειες που μπορεί να βλάψουν τη ζωή σας, την ψυχική σας υγεία και τις σχέσεις σας.

Η παρακάτω λίστα μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν ήδη επηρεάζεστε αρνητικά κρατώντας τα προβλήματά σας μυστικά.

Εάν αυτά τα σημάδια σας φαίνονται γνωστά, ελπίζουμε ότι θα ζητήσετε βοήθεια για τα προβλήματά σας από έναν έμπιστο φίλο, μέλος της οικογένειας ή επαγγελματία ψυχικής υγείας.

Αυξημένο άγχος

Η «εμφιάλωση» των συναισθημάτων και των προβλημάτων σας αυξάνει τα επίπεδα άγχους σας επειδή οδηγεί άμεσα σε αυξημένο στρες και εσωτερική ένταση.

Το να μοιράζεστε τα προβλήματά σας, από την άλλη πλευρά, δημιουργεί μια συναισθηματική διέξοδο για αυτό το άγχος και την ένταση.

Εάν δεν μιλάτε για τα προβλήματά σας, μπορεί να αισθάνεστε κολλημένοι επειδή δεν έχετε μια εξωτερική προοπτική που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ρίξετε φως στις λύσεις.

Επιπλέον, η απόκρυψη των προβλημάτων σας μπορεί να οδηγήσει σε αισθήματα ντροπής για αυτά. Ίσως πιστεύετε ότι οι άλλοι άνθρωποι θα είναι άδικοι και επικριτικοί αν το μάθουν, προκαλώντας σας ακόμη περισσότερο άγχος και φόβο. Το αυξημένο άγχος συχνά προκαλεί και προβλήματα σωματικής υγείας. Οι φυσιολογικές διεργασίες που προκαλούνται από το στρες μπορεί να είναι χρήσιμες βραχυπρόθεσμα, αλλά εάν επιμείνουν μακροπρόθεσμα, μπορούν να βλάψουν το σώμα σας με διάφορους τρόπους.

Μπορεί να αισθάνεστε απομονωμένοι και μόνοι

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η διατήρηση μυστικών θα προκαλέσει συναισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς.

Ένα από τα χειρότερα συναισθήματα στον κόσμο είναι να είσαι κοντά σε ανθρώπους με τους οποίους δεν μπορείς να ανοιχτείς. Είναι φυσικό να θέλεις να μοιραστείς πράγματα με φίλους ή οικογένεια, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο στην πραγματικότητα.

Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε τα προβλήματα σας, ουσιαστικά δημιουργείτε ένα εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και στους άλλους – ένα εμπόδιο πίσω από το οποίο κρύβετε σημαντικά και ευαίσθητα θέματα.

Μπορεί να πέσετε σε ένα μοτίβο ανθυγιεινών συνηθειών

Μπορεί να βρεθείτε σε ένα μοτίβο ανθυγιεινών τρόπων αντιμετώπισης όταν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ικανότητα υγιούς αντιμετώπισης που είναι να μοιράζεστε τα προβλήματά σας με άλλους.

Αυτές οι ανθυγιεινές συνήθειες θα μπορούσαν να είναι μεταξύ άλλων η κατάχρηση ουσιών, το κακό γρήγορο φαγητό ή ακόμα και ο αυτοτραυματισμός.

Μπορεί να πείτε στον εαυτό σας ότι δεν είστε αρκετά καλοί για να μιλήσετε για τα προβλήματά σας. Μπορεί να πείτε στον εαυτό σας ότι κανείς δεν νοιάζεται, κανείς δεν θέλει να το ακούσει και κανείς δεν θέλει να βοηθήσει.

Αυτός ο τύπος συναισθηματικού αυτο-τραυματισμού βλάπτει την αυτοεκτίμηση σας.

Οι άνθρωποι που παλεύουν με την κατάθλιψη μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα προβλήματά τους τους κάνουν να μπουν βαθύτερα σε ανθυγιεινές σκέψεις και αρνητικές συμπεριφορές. Αντί να σπάσετε αυτούς τους κύκλους, τα προβλήματα για τα οποία δεν μιλάτε τροφοδοτούν τον κύκλο.

Μπορεί να χάσετε ευκαιρίες για να χτίσετε και να ενισχύσετε σχέσεις

Μπορείτε να περάσετε καλά με οποιονδήποτε, αν δεν είστε τρελός, αλλά οι βαθιές φιλίες χρειάζονται πολύ περισσότερα για να οικοδομηθούν και να εδραιωθούν.

Οι υγιείς σχέσεις βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την επικοινωνία. Υπάρχουν πολλές φορές που θα έχετε ένα πρόβλημα, θα χρειαστείτε βοήθεια και θα ωφεληθείτε αν έχετε απλά έναν φίλο για να μιλήσετε.Αυτό δείχνει ευαλωτότητα και λέει στον φίλο σου ότι τον εμπιστεύεσαι. Με τη σειρά του, θα πρέπει ο άλλος να κάνει το ίδιο για εσάς. Ετσι χτίζονται οι πιο βαθιές σχέσεις.

Επιπλέον, εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με έναν φίλο, η επικοινωνία είναι το κλειδί για την επίλυσή του, ώστε να μην δημιουργηθεί δυσαρέσκεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one − 1 =