αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Μερικές φορές η ανικανότητα είναι χρήσιμη. Σε βοηθά να έχεις ανοιχτό μυαλό»: 9 σοφές φράσεις από τον Ρομπέρτο Καβάλι

«Μερικές φορές η ανικανότητα είναι χρήσιμη. Σε βοηθά να έχεις ανοιχτό μυαλό»: 9 σοφές φράσεις από τον Ρομπέρτο Καβάλι

Ο Ρομπέρτο Καβάλι έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών. Όσο ζούσε, κατάφερε να καταγράψει την δική του ιστορία επιτυχίας.

Είχε περάσει πολύ δύσκολα παιδικά, ύστερα και από μια σκληρή ανατροφή μετά τη δολοφονία του πατέρα του. «Ήμουν τοπογράφος, δούλευα σε ένα ορυχείο στο Valdarno. Δεν μίλησα μέχρι τα 18. Αλλά η ζωή ήταν ευγενική μαζί μου και με αντάμειψε για τα πάντα» είχε πει ο Καβάλι.

Πρωτοεμφανίστηκε στο χώρο της μόδας τη δεκαετία του 1970 στο πλευρό μεγάλων σταρ όπως η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό, εντυπωσιακό στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια μετά από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων.

Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1960 από το μεταξοτυπείο του, ο Ρομπέρτο Καβάλι άρχισε να εφαρμόζει μια νέα τεχνική ζωγραφικής στα ενδύματα, πράγμα που τον έκανε να ξεχωρίσει. Αργότερα, τη δεκαετία του 1970, πειραματίστηκε με άλλα υλικά, κυρίως το δέρμα.

Το 1970, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Παρίσι η οποία αποτελούνταν από δερμάτινα σχέδια, που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Mario Valentino. Η δουλειά του προσέλκυσε πολλές διεθνείς εταιρείες μόδας, που θέλησαν να συνεργαστούν μαζί του και έτσι, έγινε ένα από τα διασημότερα ονόματα στη βιομηχανία της μόδας.

Η καριέρα του Καβάλι εισήλθε σε μια νέα συναρπαστική φάση στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Εφαρμόζοντας καλλιτεχνικές τεχνικές στα τζιν, παρουσίασε τα πρώτα τυπωμένα τζιν του το 1988, παρουσίασε τα πρώτα τζιν με αμμοβολή στη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 1994 και συνεργάστηκε με τη Lycra για να εφεύρει τα ελαστικά τζιν το 1995. Όλες οι ιδέες του ήταν επιτυχίες. Αυτές οι καινοτομίες στην τεχνολογία των υφασμάτων εκτοξεύτηκαν κατά συνέπεια σε δημοτικότητα και διαφοροποίησαν την αγορά denim.

Επιβεβαιώνοντας την ιδιότητά του ως πρωτοπόρου στον κόσμο του denim, ο Ρομπέρτο Καβάλι λάνσαρε το Cavalli Jeans (αργότερα μετονομάστηκε σε Just Cavalli) το 2000.

Στη διάρκεια της διαδρομή του είπε και αρκετές σοφές φράσεις. Το It’s Possible παραθέτει 9 από αυτές.

1# Μερικές φορές η ανικανότητα είναι χρήσιμη. Σε βοηθά να έχεις ανοιχτό μυαλό.

2# Τα χρήματα είναι η πιο διαβρωτική πτυχή της ζωής σήμερα, γιατί σημαίνει ότι ξεχνιέται όλη η προσοχή στη λεπτομέρεια.

3# Στην αρχή μου άρεσε να είμαι διάσημος, αλλά τώρα το έχω βαρεθεί και θα ήθελα να επιστρέψω στην ελευθερία μου.

4# Εμαθα πολλά ταξιδεύοντας μόνος.

5# Έχω συνηθίσει να αποφασίζω τα πάντα μόνος μου. Είναι ευλογία, αλλά και τρομερό ελάττωμα.

6# Σήμερα, είμαι πολύ χαρούμενος για τον εαυτό μου, γιατί πραγματοποίησα τα όνειρά μου. Έμαθα πώς να καταλαβαίνω τι θέλουν οι άνθρωποι.

7# Αν κάποιος για κάποιο λόγο, για μουσική ή για μία ταινία, γίνει διάσημος, είναι επειδή έχει κάτι, κάτι ξεχωριστό.

8# Ο σημερινός κόσμος είναι μία μεγάλη ζούγκλα.

9# Πιθανόν να σκέφτομαι υπερβολικά πολύ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + one =