αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΔεν σου αρέσουν οι Δευτέρες; Μία πρώην πράκτορας της CIA παραθέτει το «μυστικό» για να έχεις μια παραγωγική εβδομάδα

Δεν σου αρέσουν οι Δευτέρες; Μία πρώην πράκτορας της CIA παραθέτει το «μυστικό» για να έχεις μια παραγωγική εβδομάδα

«Ποτέ δεν μου άρεσε να δουλεύω τις Δευτέρες. Ακόμη και όταν ήμουν στη CIA, και το να ξυπνήσω την αυγή ήταν κάτι που περίμενα με ανυπομονησία, θα ένιωθα κάπως απογοητευμένη το πρωί της Κυριακής, επειδή η Δευτέρα ήταν προ των πυλών.

Έτσι, μόλις έγινα το αφεντικό του εαυτού μου, άρχισα να… ακυρώνω τις Δευτέρες. Κοιμόμουν μέχρι να ξυπνήσω μόνη μου (που δεν ήταν ποτέ αργότερα από τις 8 π.μ.), έμπαινα και έβγαινα από τη δουλειά και δεν είχα εμμονή να κάνω τα πράγματα», λέει σε άρθρο της στο CNBC η Rupal Patel.

«Στην αρχή, ένιωθα τεμπέλα και σα να κάνω κάτι λάθος. Αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του να δουλεύω για τον εαυτό μου είναι ότι μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου πρόγραμμα.

Τώρα, περιορίζω τις προσδοκίες μου για την κάθε ημέρα και χρησιμοποιώ τις Δευτέρες ως προθέρμανση για την υπόλοιπη εβδομάδα — και ποτέ δεν ήμουν πιο παραγωγική» τονίζει.

«Προσπαθώ να μην προγραμματίζω οτιδήποτε είναι ενεργοβόρο τις Δευτέρες —είτε τηλεφωνικές κλήσεις, είτε συσκέψεις, εκδηλώσεις, ομιλίες ή emails— εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο. Αν το κάνω, περιορίζομαι στο να κάνω μόνο ένα σημαντικό πράγμα.

Δεν μπορούν όλοι να ακυρώσουν τις Δευτέρες τους. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να βρείτε τρόπους να τροποποιήσετε το πρόγραμμά σας χρησιμοποιώντας αυτό που αποκαλώ «Προσωπικό Ενεργειακό Χάρτη» (PEM)» εξηγεί.

Σκεφτείτε το PEM σας ως έναν τρόπο για να κατανοήσετε τα επίπεδα ενέργειας και δημιουργικότητα σας κατά τη διάρκεια μιας τυπικής ημέρας, εβδομάδας ή ακόμα και έτους. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Πότε νιώθω πιο δημιουργικός μέσα στην εβδομάδα;
Πότε είμαι πιο παραγωγικός;
Πότε έχω ένα μυαλό για λεπτομέρειες;
Πότε βαριέμαι;
Πότε είμαι γεμάτος ενέργεια;
Πότε χρειάζομαι έναν υπνάκο;
Ποια μέρα ή ώρα της ημέρας απολαμβάνω την αλληλεπίδραση με άλλους;
Ποια μέρα ή ώρα της ημέρας, θέλω να μείνω μόνος;
Υπάρχουν μηνιαίες ή εποχιακές διακυμάνσεις στα επίπεδα ενέργειάς μου για διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων;
Υπάρχουν μηνιαία ή εποχιακά μοτίβα σε σχέση με το ποια είδη δραστηριοτήτων επικεντρώνομαι φυσικά;

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να εργάζεστε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας συνέχεια. Αλλά αυτός ο «χάρτης» θα σας βοηθήσει να επανέλθετε σε καλό δρόμο όταν αντιμετωπίζετε εμπόδια.

«Τελικά, ανακάλυψα ότι η δημιουργία του προσωπικού μου ενεργειακού χάρτη με έκανε καλύτερο να προστατεύω τον χρόνο μου και να βάζω όρια, όχι μόνο στη δουλειά, αλλά σε όλες τις πτυχές της ζωής μου» καταλήγει η πρώην πράκτορας. Και παραθέτει το προσωπικό πρόγραμμα που έχει φτιάξει.

https://image.cnbcfm.com/api/v1/image/107346569-1702405844134-Weekly_PEM.png?v=1702666451&w=740&h=416&ffmt=webp&vtcrop=y

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × three =