αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα 600 εκατ. ευρώ αναμένονται τα έσοδα από τις ψηφιακές πλατφόρμες

Στα 600 εκατ. ευρώ αναμένονται τα έσοδα από τις ψηφιακές πλατφόρμες

Στο ποσό των 600 εκατ. ευρώ ενδέχεται να φτάσουν τα έσοδα από την φορολόγηση των πλατφορμών διαμοιρασμού, με βάση τις δηλώσεις του 2022, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Στο πλαίσιο τοποθέτησής του, κατά την επεξεργασία το νομοσχεδίου για τις ψηφιακές πλατφόρμες από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ήδη θεσπίσει υποχρεώσεις στις πλατφόρμες που έχουν σχέση με την οικονομία του διαμοιρασμού για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, με όρο να τους αποκλείσουμε από την πρόσβαση στο διαδίκτυο στη χώρα μας.

Σημείωσε πως με αυτό ως εργαλείο «καταφέραμε να τις πείσουμε να συνεργαστούν με την φορολογική διοίκηση (με την ΑΑΔΕ) και να μας δώσουν επιτέλους στοιχεία» και προσέθεσε: «Ξεκινήσαμε με 50 εκατ. ευρώ έσοδα από την οικονομία του διαμοιρασμού, από το Booking το AirBnB κλπ, και τώρα έχουμε ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια και έχω την αίσθηση [..] ότι μπορεί να είμαστε και πάνω από 600 εκατομμύρια στις δηλώσεις του 2022».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − fourteen =