αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος προσποιείται τον έξυπνο αλλά… δεν είναι

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι κάποιος προσποιείται τον έξυπνο αλλά… δεν είναι

Μερικοί άνθρωποι φαίνονται να είναι έξυπνοι, αλλά συνήθως, αυτά τα άτομα είναι περισσότερο αδαή παρά έξυπνα. Υπάρχουν τρόποι για να το καταλάβεις.

Έχετε συναντήσει ποτέ κάποιον που φαινόταν να ξέρει τα πάντα; Λοιπόν, αν είσαι λίγο αφελής ή πολύ μικρός την ηλικία, μπορεί να πιστέψεις τα πράγματα που λένε αυτοί οι άνθρωποι. Ωστόσο, αν χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας, την πραγματική σας νοημοσύνη και την εμπειρία σας, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αυτοί είναι στην πραγματικότητα αδαείς άνθρωποι.

Τώρα θα δούμε μερικά σημάδια που θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε τη διαφορά μεταξύ των πραγματικά ευφυών ατόμων και εκείνων που είναι απλώς αδαείς- και πολλές φορές δεν έχουν ιδέα για τι μιλάνε.

1. Προβάλλουν συνεχώς… πόσο έξυπνοι είναι

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να… πλαστογραφήσετε τη νοημοσύνη είναι να προσπαθείτε να την διαφημίζετε συνεχώς. Οι άνθρωποι που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως έξυπνους και προμοτάρουν τη νοημοσύνη τους στους άλλους, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο έξυπνοι.

Έχεις δει ανθρώπους που πάντα φαίνεται να γνωρίζουν γεγονότα και πράγματα που δεν έχουν δει ή δεν έχουν μελετήσει ποτέ; Ανεβάζουν μια παράσταση και προσπαθούν να πείσουν τους πάντες για την αυθεντικότητά τους. Θέλουν να τους βλέπουν οι άλλοι ως έξυπνους, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι. Εάν δεν είστε προσεκτικοί, μπορείτε να πέσετε σε αυτήν την παγίδα.

2. Δεν σκέφτονται το μέλλον

Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσποιούνται ότι είναι έξυπνοι, ζουν πάντα για στιγμιαία ευχαρίστηση. Ναι, είναι υπέροχο να απολαμβάνεις κάθε μέρα που ζεις, αλλά είναι επίσης εξίσου σημαντικό να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα.

Οι αδαείς άνθρωποι περιστρέφονται γύρω από αυτό που μπορούν να πάρουν τώρα και όχι αυτό που επιφυλάσσει το μέλλον. Συνήθως δεν έχουν ούτε ένα σχέδιο «Β». Δεν έχουν εναλλακτικά μονοπάτια.

Φροντίστε πάντα να εξισορροπείτε τις σκέψεις του τώρα και τις σκέψεις του μέλλοντος. Αυτό ενισχύει τη νοημοσύνη σας.

3. Δεν εφαρμόζουν τις δικές τους αρχές

Οι άνθρωποι που έχουν άγνοια αλλά πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι είναι επιρρεπείς στην παραμέληση των ευθυνών. Αυτές δεν είναι απλώς συνηθισμένες ευθύνες, είναι καθήκοντα και αρχές που έχουν θέσει για άλλους ανθρώπους στη ζωή τους.

Για παράδειγμα, αν κηρύττουν ότι είναι ειλικρινείς, αλλά λένε ψέματα, απλώς δεν είναι έξυπνοι άνθρωποι. Εξωτερικά, όμως, προβάλλουν ότι είναι πραγματικά ευφυείς στις ομιλίες τους

4. Ζηλεύουν τους άλλους ανθρώπους

Οι ανίδεοι και εγωιστές άνθρωποι συχνά ζηλεύουν τους άλλους. Δεν μιλάμε απαραίτητα για ζήλια όπως στις σχέσεις. Ζηλεύουν τα επιτεύγματα των άλλων.

Αντί να αγωνίζονται για τους δικούς τους στόχους, συχνά αντιγράφουν ή προσπαθούν να κλέψουν την αναγνώριση λόγω του φθόνου τους. Είναι η άγνοια που κρύβεται από την προσπάθεια να φανούν έξυπνοι στις προσπάθειές τους.

5. Ακούνε λιγότερο και μιλούν περισσότερο

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει απλώς να εκφράζουν την άποψή τους όλη την ώρα. Όταν είναι με φίλους ή οικογένεια, τείνουν να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας με ιστορίες για τα επιτεύγματα και τις καλές τους πράξεις.

Όταν οι άλλοι θέλουν να μιλήσουν, τα αδαή άτομα συχνά διακόπτουν και αλλάζουν το θέμα και πάνε πίσω στην ίδια παλιά ιστορία που έλεγαν.

Οι έξυπνοι άνθρωποι ακούν. Ακούνε πραγματικά τι έχουν να πουν οι άλλοι, δίνοντας χώρο, και παράλληλα αναπτύσσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους ήσυχα. Οπότε ακούστε και μάθετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + sixteen =