αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε αντιπαθούν οι άλλοι; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις χωρίς να το καταλάβεις

Σε αντιπαθούν οι άλλοι; Εδώ είναι 5 λάθη που ίσως κάνεις χωρίς να το καταλάβεις

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για τις 7 μικρές κινήσεις για να κάνεις τους άλλους να σε συμπαθήσουν και να σε σέβονται. Ναι, όλοι θα θέλαμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο.

Αλλά τι γίνεται αν οι άλλοι δεν σε συμπαθούν και απομακρύνονται από εσένα; Μπορεί να συμβεί και αυτό στη ζωή. Εάν πιστεύεις ότι οι άνθρωποι δεν σε συμπαθούν και θέλεις να καταλάβεις το γιατί, διάβασε την παρακάτω λίστα. Μπορεί να έχεις κάποια ενοχλητικά χαρακτηριστικά και συμπεριφορές χωρίς καν να το καταλαβαίνεις. Κάποια ίσως θα σε κάνουν να εκπλαγείς.

Θέλεις πάντα να τραβάς την προσοχή πάνω σου

Είναι μια από τις πιο εκνευριστικές συμπεριφορές που υπάρχουν. Επιπλέον, οι άνθρωποι που την έχουν, συχνά δεν συνειδητοποιούν τι κάνουν. Θα μπορούσατε να είστε ένας από αυτούς; Θυμηθείτε μερικές συνομιλίες που είχατε με διαφορετικά άτομα πρόσφατα. Τι συζητήσεις ήταν αυτές; Ήταν εντελώς επικεντρωμένες σε εσάς, και μιλάγατε τις περισσότερες φορές; Διακόψατε τους άλλους μόνο και μόνο για να πείτε μια δική σας άποψη; Έχετε τη συνήθεια να μιλάτε πολύ και να κυριαρχείτε σε μια συζήτηση; Όταν οι φίλοι σας μοιράζονται τα νέα και τις ανησυχίες τους μαζί σας, μεταφέρετε αμέσως την προσοχή προς τον εαυτό σας;

Λοιπόν, αυτή η συνήθεια κάνει τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται «αόρατοι», επομένως είναι λογικό να μην σε συμπαθούν αν κινείσαι έτσι.

Είσαι απόμακρος

Το να είσαι αδιάφορος δεν είναι κακό από μόνο του, αλλά μπορεί να απομακρύνει τους άλλους ανθρώπους. Πολλοί εσωστρεφείς άνθρωποι παλεύουν με αυτό το πρόβλημα – μπορεί να θεωρηθούν απόμακροι και αλαζόνες όταν στην πραγματικότητα χρειάζονται απλά λίγο χρόνο για να αποκτήσουν οικειότητα με ανθρώπους που μόλις γνώρισαν. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να παρερμηνευτεί με διάφορους τρόπους, με τους άλλους να πιστεύουν ότι είστε αλαζονικός, αδιάφορος ή βαρετός.

Επιδιώκεις… μανιωδώς την επαφή

Το να προσκολλάς υπερβολικά στους άλλους, δεν θα χτίσει τις σχέσεις που θες. Ας πούμε ότι μόλις γνώρισες κάποιον. Αν τον… βομβαρδίζεις με μηνύματα και τηλέφωνα για να κανονίσετε μια συνάντηση, μάλλον δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που θες. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να φανεί πιεστική, επομένως είναι πολύ πιθανό να τρομάξει το άλλο άτομο και να φύγει μακριά. Εάν συμπεριφέρεστε με αυτόν τον τρόπο τακτικά με τους φίλους και τους συναδέλφους σας, θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέγουν να κρατούν αποστάσεις από εσάς.

Είσαι αρνητικός

Κρατάμε ενστικτωδώς αποστάσεις από τους αρνητικούς τύπους. Εάν είστε ένα αρκετά απαισιόδοξο άτομο, προσοχή. Παραπονιέσαι πάρα πολύ, για όλα και για όλους; Έχετε την τάση να επικεντρώνεστε σε αρνητικά πράγματα; Μετριάζετε την… φόρα των φίλων σας με επικριτικά σχόλια, όταν είναι χαρούμενοι ή ενθουσιασμένοι με κάτι; Μήπως λέτε πάντα «όχι» στις προτάσεις και τα σχέδιά τους; Μπορεί να νομίζετε ότι είστε απλώς ειλικρινείς και ρεαλιστές, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι μπορεί να σας βρίσκουν πολύ αρνητικούς για να είστε κοντά σας. Αν είσαι ο τύπος που είναι πάντα δυσαρεστημένος για κάτι ή κάποιον, δεν πρόκειται να σε οδηγήσει πουθενά.

Προσπαθείς υπερβολικά να είσαι συμπαθής

Παραδόξως, όσο πιο πολύ προσπαθείς να γίνεις αρεστός σε όλους, τόσο πιο δύσκολο είναι να το πετύχεις. Συνήθως θέλουμε να είμαστε κοντά σε ανθρώπους με αυτοπεποίθηση και ξεκάθαρες απόψεις – αυτούς που ξέρουν ποιοι είναι και δεν ενδιαφέρονται να εντυπωσιάσουν. Τέτοιοι άνθρωποι είναι αυτοί που κερδίζουν τον σεβασμό και την αγάπη όλων χωρίς να προσπαθήσουν. Οπότε, αν λες ναι σε όλα και συμφωνείς πάντα με όλους, αυτό θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι έτσι αρχίζουν να πιστεύουν ότι δεν έχετε τη δική σας γνώμη και απλώς συμμορφώνεστε με αυτό που θέλουν οι άλλοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως να βγάλεις 438 ευρώ μέσα στον πρώτο μήνα, από το Fiverr»: Εξηγεί ο Νώντας Καραβίας

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + sixteen =