αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠως να κάνεις το come back μετά από μία αποτυχία- Εδώ είναι 5 κινήσεις

Πως να κάνεις το come back μετά από μία αποτυχία- Εδώ είναι 5 κινήσεις

Ακόμα και οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν γευτεί την αποτυχία. Είτε μιλάμε για τον Νίκολα Τέσλα είτε  για τον Μάικλ Τζόρνταν, ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους βίωσε τις δικές του αποτυχίες, πριν φτάσει στο απόγειο της επιτυχίας. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν νιώθουν καθόλου άνετα με την ιδέα της αποτυχίας.

Όταν η φιλοδοξία τροφοδοτεί τις επιθυμίες σας, έχετε ως Νο1 στόχο την αποφυγή της αποτυχίας. Και όταν μια αποτυχία έρθει, τότε δεν ξέρετε πως να την διαχειριστείτε.

Αυτό μας φέρνει στο ερώτημα, πώς μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας για να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες και να τις χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας; Δείτε πώς:

1. Η αποδοχή είναι σημαντική για να ξεπεραστεί η αποτυχία

Όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, ένα από τα πιο απογοητευτικά πράγματα που μπορεί να ακούσετε είναι… «να παραμείνετε θετικοί». Η ιδέα της θετικής σκέψης έχει παρερμηνευθεί. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η θετική σκέψη δεν έχει καμία σχέση με το να χαμογελάς και να είσαι χαρούμενος… με όλα όσα σου συμβαίνουν. Όποιος το λέει αυτό, είτε ψεύδεται είτε είναι τρελός.

Χρησιμοποιήστε τη θετική σκέψη για να μάθετε, να αναπτυχθείτε και να εξελιχθείτε από τις εμπειρίες που έχετε στη ζωή. Η θετική σκέψη σημαίνει απλώς ότι εάν αντιμετωπίζετε μια οπισθοδρόμηση, πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να ξεπεράσετε τις προκλήσεις. Όταν αντιμετωπίζετε δυσκολίες, είναι ΟΚ να αισθάνεστε αναστατωμένοι και απογοητευμένοι. Στόχος μας, ωστόσο, δεν είναι να μείνουμε πεσμένοι.

2. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Το πιο κρίσιμο κομμάτι της αντιμετώπισης μιας αποτυχίας περιλαμβάνει να κάνεις μία ”παύση” για μερικά λεπτά και να σκεφτείς τι συνέβη. Πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το ”γιατί” συνέβη.

Είναι εύκολο να βγάλετε το smartphone, να ενεργοποιήσετε το φορητό υπολογιστή ή να βρείτε άλλες μορφές απόσπασης της προσοχής. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να αποσπάσουν την προσοχή τους αντί να κρατήσουν τα μάτια τους πάνω στα λάθη που έχουν κάνει.

Ωστόσο, αν δεν αντιμετωπίσεις, δεν μαθαίνεις. Και αν δεν μάθεις, τότε προετοιμάζεσαι ξανά για αποτυχία. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν έλεγε ότι είναι τρελό να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Εάν δεν αντλήσετε μαθήματα από λάθη και αποτυχίες στη ζωή, τότε είστε καταδικασμένοι να συνεχίσετε να τα επαναλαμβάνετε, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.

3. Επικεντρωθείτε στη βελτίωση του εαυτού σας

Οι αποτυχίες δεν κάνουν διακρίσεις και έρχονται σε όλους κάποια στιγμή. Αλλά τι κάνεις για αυτό; Σε πολλές περιπτώσεις, η αποτυχία συμβαίνει επειδή ένα άτομο δεν ήταν προετοιμασμένο, δεν επένδυσε χρόνο στον προγραμματισμό ή δεν ήταν καλά εξοπλισμένο. Μπορεί επίσης να οφείλεται στην κακή τύχη.

Εκτός από το τελευταίο, τα υπόλοιπα προβλήματα μπορούν να διορθωθούν. Ετοιμάστε μια λίστα με όλα τα πράγματα που πιστεύετε ότι οδήγησαν στην αποτυχία σας. Ξεκινήστε να τα δουλεύετε ένα-ένα. Κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τα διορθώσετε, να βελτιωθείτε, και να εξελίξετε τον εαυτό σας.

4. Βρείτε έμπνευση και υποστήριξη

Η αλληλεπίδραση με κάποιο κοντινό άτομο μπορεί να είναι πιο χρήσιμη από όσο νομίζετε. Μπορείτε επίσης να μάθετε από άτομα που έχουν περάσει παρόμοιες καταστάσεις και έχουν πετύχει αυτό που θέλετε. Αποκτήστε πληροφορίες για το πώς κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αποτυχίες ή τις δυσκολίες.

Επίσης μπορείτε να βρείτε το κίνητρο ή τον ενθουσιασμό σας, ακούγοντας κάποιον άλλο να μιλά μέσα από ένα ηχητικό βιβλίο ή podcast για ίσως 30-60 λεπτά.

5. Καθαρίστε όλη την αρνητικότητα

Ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να χειριστείτε τη συναισθηματική κατάρρευση και τις σκέψεις που προκύπτουν από την εμπειρία της αποτυχίας είναι να εξαλείψετε όλη την αρνητικότητα. Μπορεί αυτό να μοιάζει δύσκολο στη χαοτική εποχή που ζούμε, αλλά υπάρχουν μερικές μικρές κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν. Όχι, δεν αρκεί απλά να… κλείσεις την τηλεόραση.

Έχει σημασία η καθημερινότητα σου. Οι αρνητικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ημέρα σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την επίδραση που έχουν οι αρνητικοί άνθρωποι πάνω σας. Και γενικότερα να αλλάξετε την οπτική σας. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να βγάλεις την αρνητικότητα από τη ζωή σου. Εδώ είναι 5 μικρές κινήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + two =