αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕννέα χόμπι από τα οποία μπορείς να βγάλεις χρήματα. Μήπως έχεις κάποιο από αυτά;

Εννέα χόμπι από τα οποία μπορείς να βγάλεις χρήματα. Μήπως έχεις κάποιο από αυτά;

Ίσως έχεις ακούσει την κλισέ φράση που λέει ότι κάποιος μετέτρεψε… το χόμπι του σε επάγγελμα. Και ενώ αυτό μπορεί να μοιάζει ως ένα ονειρικό σενάριο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα κάτω από προϋποθέσεις

Υπάρχουν αρκετά χόμπι που μπορούν να σου φέρουν ένα εισόδημα. Και -που ξέρεις- ίσως μία ημέρα αυτό το χόμπι να εξελιχτεί σε μία full-time δουλειά. Εδώ είναι 9 τέτοια χόμπι. Μήπως έχεις κάποια από αυτά;

1# Ζωγραφική: Στον ελεύθερο χρόνο σου ζωγραφίζεις πίνακες ή κάνεις σκίτσα; Αυτό μπορεί να σου φέρει χρήματα. Αρκεί να φτιάχνεις κάτι ξεχωριστό. Στην εποχή μας, μπορείς να κάνεις γνωστή τη δουλειά σου μέσα από τα social media. Θυμήσου και το άρθρο: Αυτή η 24χρονη μετέτρεψε το χόμπι της σε μια επιχείρηση με έσοδα έως 32.000 δολάρια τον μήνα.

2# Blogging: Είναι κάτι που το βλέπουμε έντονα και στην Ελλάδα. Χρειάζεται ελάχιστο μπάτζετ για να ξεκινήσεις ένα blog. Μετά άρχισε να γράφεις, να αναπτύσσεις το δικό σου κοινό, και σε βάθος χρόνου ίσως έρθουν και συνεργασίες με brands. Επίσης μπορείς να ψαχτείς ως freelance αρθρογράφος και να γράφεις σε άλλα blogs, sites και πλατφόρμες. Εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές: Πως να ξεκινήσεις το δικό σου blog από το δωμάτιο σου και να βγάλεις χρήματα μέσα στο 2023.

3# Συλλέκτης κερμάτων: Μήπως έχεις παλιά κέρματα; Κάποια από αυτά μπορεί να κοστίζουν αρκετά χρήματα. Υπάρχει το eBay ή άλλα online marketplaces, στα οποία μπορείς να πουλήσεις τα κέρματα σου. Δες εδώ, για παράδειγμα, ποια παλιά κέρματα δραχμών πωλούνται ως 30.000 ευρώ.

4# Επαναχρησιμοποίηση πραγμάτων: Αντί να πετάξεις ένα παλιό έπιπλο σου, μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο. Να το πουλήσεις σε κάποιον που θα ήθελε να το επαναχρησιμοποιήσει. Είτε ακριβώς για την ίδια χρήση, είτε για κάτι παρόμοιο. Π.χ. ένα παλιό ντουλάπι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βιβλιοθήκη. Για τσέκαρε τα παλιά έπιπλα που έχεις στο σπίτι σου ή φυλαγμένα σε κάποιο πατάρι.

5# Μαθήματα: Ήθελες πάντα να μεταδώσεις τις γνώσεις και τα skills σου σε άλλους; Τώρα μπορείς να το κάνεις, έχοντας μαθητές από όλα τα μέρη του κόσμου. Η διαδικασία μπορεί να γίνει Online, μέσω Skype. Και στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεσαι κάποιο πτυχίο. Θυμήσου και το άρθρο: «Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ.

6# Δημιουργία κοσμημάτων ή αξεσουάρ. Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει αρκετές συνεντεύξεις εδώ στο It’s Possible με ανθρώπους που διαθέτουν ένα δικό τους brand με κοσμήματα ή αξεσουάρ. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτό ξεκίνησε ως ένα απλό χόμπι. Στη συνέχεια ξεκίνησαν να μοιράζονται κάποια δημιουργήματα σε φίλους και γνωστούς, και όλο αυτό αναπτύχθηκε τελικά σε ένα κανονικό business project.

7# Φωτογραφία. Αν βγάζεις καλές φωτογραφίες, ίσως μπορείς να τις αξιοποιήσεις έτσι ώστε να βγάλεις χρήματα. Με πολλούς τρόπους. Μπορείς π.χ. να κάνεις φωτογραφίσεις για άλλους, χτίζοντας σιγά- σιγά ένα δικό σου πελατολόγιο. Επίσης υπάρχουν πολλά websites τα οποία προσφέρουν stock φωτογραφίες και μπορείς να αναρτήσεις και τις δικές σου φωτογραφίες εκεί έτσι ώστε να παίρνεις τα προβλεπόμενα έσοδα (συνήθως αυτά ορίζονται ανάλογα με τα downloads που γίνονται για κάθε εικόνα).

8# Pet sitting. Σου αρέσει να περνάς χρόνο με κατοικίδια και γενικά αγαπάς τα ζώα; Τότε μπορείς να γίνεις pet sitter. Μια μόδα που έχει εξαπλωθεί και στην Ελλάδα. Τα πράγματα είναι απλά: Αναλαμβάνεις να προσέχεις τα κατοικίδια των άλλων, όταν αυτοί λείπουν από το σπίτι. Σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειαστεί να τα πας και βόλτα. Αν χτίσεις ένα πελατολόγιο, στην συνέχεια θα έχεις ένα καλό έσοδο. Θυμήσου και την συνέντευξη: Μια pet sitter από την Νέα Σμύρνη μιλά στο It’s Possible.

9# Gaming. Αν σου αρέσει να παίζεις βιντεοπαιχνίδια, εδώ είναι η ευκαιρία σου. Μπορείς να αξιοποιήσεις αυτό τον χρόνο για να κάνεις το χόμπι σου και παράλληλα να έχεις κάποια έσοδα. Μπορεί να είστε δύσπιστοι σχετικά με την ιδέα ότι το gaming είναι ένα από τα χόμπι που μπορείτε να κερδίσετε χρήματα. Αλλά αν υπάρχει ένα μοτίβο σε αυτήν τη λίστα, είναι ότι εάν μπορείτε να κάνετε τους ανθρώπους να σας δώσουν προσοχή, μπορείτε ενδεχομένως να το μετατρέψετε σε κέρδος.

Έτσι και με το gaming. Ήδη άλλωστε βλέπουμε ανθρώπους που έχουν περάσει σε επαγγελματικό επίπεδο παίζοντας παιχνίδια. Μπορείς να έχεις έσοδα είτε κατεβαίνοντας στα σχετικά τουρνουά- και έχοντας κάποιους χορηγούς. Είτε μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι πιο απλό: Να κάνεις live streams σε πλατφόρμες όπως το Twitch ή το YouTube, παίζοντας games. Αν καταφέρεις να χτίσεις ένα κοινό που θα σε παρακολουθεί, θα μπορέσεις να έχεις έσοδα από τις δωρεές που θα κάνουν οι χρήστες. Εσύ απλά θα παίζεις videogames.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 11 =