αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠίσω… από τα success stories: 6 σκληρές αλήθειες για την ζωή που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις

Πίσω… από τα success stories: 6 σκληρές αλήθειες για την ζωή που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις

Σίγουρα έχεις διαβάσει για πολλές ιστορίες επιτυχίας εκεί έξω. Ενώ όλες αυτές οι ιστορίες είναι σημαντικές και μπορούν να σου δώσουν έμπνευση, εδώ είναι κάτι που ίσως δεν σου λένε: Ο πρωταγωνιστής παρακάμπτει σχεδόν πάντα τα δύσκολα σημεία, για να κάνει τον εαυτό του να δείχνει πιο έξυπνος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Η ζωή είναι πολύ πιο δύσκολη από ό,τι φαίνεται από αυτές τις ιστορίες επιτυχίας. Εδώ είναι 6 σκληρές αλήθειες πίσω… από τα success stories. Αν τις κατανοήσεις, θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να προχωρήσεις στη ζωή σου.

1) Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, αλλά μπορείτε να προχωρήσετε

Η ζωή έχει τον τρόπο να μας κάνει εκπλήξεις. Μερικές φορές, είναι καλές εκπλήξεις, όπως το να βρεις χρήματα στο έδαφος ή να πάρεις καλό βαθμό σε ένα τεστ που πιστεύεις ότι ήταν δύσκολο.

Αλλά μερικές φορές, οι εκπλήξεις της ζωής δεν είναι τόσο ωραίες. Μπορεί να δουλέψετε πολύ σκληρά για κάτι και τελικά να αποτύχετε. Κάποιος άλλος μπορεί να πάρει κάτι που ήθελες, παρόλο που πιστεύεις ότι το αξίζεις περισσότερο.

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται δίκαιο. Αλλά εδώ είναι η αλήθεια: Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Μπορείτε να θυμώσετε ή να λυπηθείτε ή απλά να τα παρατήσετε. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα ή να αποκτήσετε αυτό που θέλετε.

Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν η ζωή δεν είναι δίκαιη είναι να συνεχίσετε να προσπαθείτε. Μάθετε από αυτό που συνέβη, προσπαθήστε να τα πάτε καλύτερα την επόμενη φορά και συνεχίστε να προχωράτε.

2) Το τι πιστεύουν οι άλλοι για εσένα δεν έχει πραγματική σημασία

Πολλοί το βιώνουμε.  Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο γελοία είναι όλη αυτή η ανησυχία. Το να είσαι απόλυτα εξαρτημένος από τους άλλους για να χτίσεις την αυτοεκτίμηση σου δεν είναι υγιές. Δεν έχει νόημα να αρέσεις σε όλους. Κάνε τις δικές σου επιλογές.

3) Δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα

Πολλοί από εμάς βιώνουμε μεγάλο άγχος χάρη στην πρόθεση μας να ελέγχουμε τα πάντα στη ζωή μας.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι… δεν έχουμε πολύ έλεγχο. Σε ένα βαθμό, πρέπει να αφήσετε τα πράγμα και να αποδεχτείτε αυτό που δεν μπορείτε να ελέγξετε, ώστε να ξοδέψετε περισσότερη ενέργεια εστιάζοντας σε πράγματα που πραγματικά μπορείτε να ελέγξετε.

4) Η αποτυχία είναι κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία

Κανείς δεν έχει μια ζωή γεμάτη επιτυχίες. Είναι αναπόφευκτο να έχετε κάποιο είδος αποτυχίας στη ζωή σας, εκτός και αν δεν αδράξετε την ευκαιρία να πετύχετε.

Ωστόσο, συχνά προσπαθούμε να αποφύγουμε την αποτυχία γιατί μας κάνει να νιώθουμε χειρότερα για τον εαυτό μας.

Αλλά αν είμαστε ειλικρινείς, η αποτυχία μας δίνει συχνά τα καλύτερα μαθήματα στη ζωή. Είναι καιρός να μην φοβάστε την αποτυχία, καθώς μπορεί να είναι το σκαλοπάτι σας για να βρείτε την επιτυχία.

5) Η αλλαγή είναι ο μόνος νόμος στη ζωή που μπορείς να βασιστείς

Η αλλαγή είναι η μόνη σταθερά στο σύμπαν. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, δεν θα μπορείτε να σταματήσετε τη φυσική ροή των πραγμάτων.

Όλοι μεγαλώνουμε. Είναι καλύτερα να αντιλαμβάνεστε τις καλές στιγμές όσο μπορείτε, ενώ αποδέχεστε ότι η ζωή συνεχίζεται.

6) Το να είσαι υπομονετικός είναι πιο σημαντικό από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι

Στον σημερινό κόσμο, συχνά θέλουμε πράγματα… αμέσως. Θέλουμε να πετύχουμε γρήγορα, να κάνουμε φίλους γρήγορα και να πάρουμε αυτό που θέλουμε σε χρόνο μηδέν. Αλλά η ζωή δεν λειτουργεί έτσι.

Τα πράγματα χρειάζονται χρόνο για να αναπτυχθούν και να γίνουν καλύτερα. Σκέψου να φυτέψεις έναν σπόρο και να περιμένεις να γίνει δέντρο. Δεν μπορείς να το κάνεις να συμβεί σε μία στιγμή. Πρέπει να το ποτίσεις, να το φροντίσεις και να περιμένεις.

Το ίδιο συμβαίνει με τους στόχους και τα όνειρά μας. Δεν μπορούμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε σε μία νύχτα. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να δώσουμε χρόνο στα πράγματα να συμβούν.

Όταν μαθαίνουμε να περιμένουμε και να είμαστε υπομονετικοί, καταλαβαίνουμε τα πράγματα καλύτερα και τα απολαμβάνουμε περισσότερο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα θελήσετε να κάνετε κάτι βιαστικά, να θυμάστε ότι τα καλά πράγματα συχνά χρειάζονται χρόνο. Είναι ΟΚ να επιβραδύνετε και να περιμένετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =