αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε ψυχολογικά τρικ για να παραμείνεις θετικός όταν οι άλλοι γύρω σου είναι αρνητικοί

Πέντε ψυχολογικά τρικ για να παραμείνεις θετικός όταν οι άλλοι γύρω σου είναι αρνητικοί

Υπάρχουν πολλές στιγμές στη ζωή που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις… σκιές της αρνητικότητας. Αυτές οι σκιές που συχνά εκδηλώνονται ως αμφιβολίες, κριτική ή απόλυτη απαισιοδοξία από άλλους, μπορεί να είναι συντριπτικές.

Ωστόσο, φανταστείτε αν το πνεύμα και το μυαλό σας ήταν σαν μαγνήτης, που έλκει επιλεκτικά την θετική ενέργεια ενώ απωθεί τα ανεπιθύμητα. Μια θετική στάση μπορεί να προσελκύσει τις καλύτερες εμπειρίες, ανθρώπους και ευκαιρίες- όπως αυτός ο μαγνήτης. Η θετικότητα λειτουργεί ως φάρος, που μας βοηθά όταν περικυκλωνόμαστε από την αναταραχή της αρνητικότητας.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν. Εδώ είναι 5 ψυχολογικά τρικ για να παραμείνεις θετικός όταν οι άλλοι γύρω σου είναι αρνητικοί.

Περιορίστε την έκθεση σε αρνητικά media για να υποστηρίξετε μια θετική στάση

Σε μια εποχή υπερφόρτωσης πληροφοριών, είναι εύκολο να βομβαρδιστείτε από αρνητικές ειδήσεις, απαισιόδοξες προοπτικές και ανησυχητικές εικόνες. Ενώ η ενημέρωση είναι απαραίτητη, η επίτευξη ισορροπίας είναι εξίσου σημαντική.

Οπότε, ορίστε συγκεκριμένες ώρες για κατανάλωση ειδήσεων ή scroll στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να είστε επιλεκτικοί ως προς τις πηγές. Εμπλουτίστε τη λίστα ανάγνωσης ή προβολής σας με βιβλία, podcast ή βίντεο που εμπνέουν ελπίδα και προσφέρουν εποικοδομητικές απόψεις.

Εξασκηθείτε στις επιβεβαιώσεις και την οπτικοποίηση

Η δύναμη του προφορικού και φανταστικού λόγου δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Εξέφρασε τακτικά θετικές επιβεβαιώσεις – δηλώσεις που προάγουν την αυτοπεποίθηση και τη θετικότητα. Αυτά μπορούν να επανασυνδέσουν τον εγκέφαλό σας με μια πιο αισιόδοξη οπτική.

Συνδυάστε το με οπτικοποίηση: Φανταστείτε τον εαυτό σας να πετυχαίνει τους στόχους του, να ξεπερνά τα εμπόδια και να ευδοκιμεί. Αυτός ο συνδυασμός λειτουργεί ως μια νοητική πρόβα, εκπαιδεύοντας το υποσυνείδητό σας να πιστεύει στην πιθανότητα επιτυχίας. It’s Possible!

H δύναμη της φύσης

Η φύση μπορεί να είναι ένα ισχυρό αντίδοτο στην αρνητικότητα με την απεριόριστη ομορφιά και ηρεμία της. Είτε πρόκειται για μια χαλαρή βόλτα στο πάρκο, για περιποίηση κήπου ή απλά το να κάτσεις δίπλα σε μια γαλήνια λίμνη, η σύνδεση με τη φύση έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Ο ρυθμός των κυμάτων, ο ψίθυρος των φύλλων του φθινοπώρου και τα κελαηδίσματα των πουλιών μπορούν το καθένα να λειτουργήσει θετικά. Βυθίζοντας τον εαυτό μας σε αυτές τις στιγμές, αξιοποιούμε μια πρωταρχική πηγή θετικότητας και ηρεμίας.

Προωθήστε τη δημιουργική έκφραση

Η δημιουργική έκφραση είναι μια διέξοδος για συναισθήματα, είτε μέσω της ζωγραφικής, της γραφής, του χορού ή οποιασδήποτε άλλης μορφής τέχνης. Διοχετεύοντας τα συναισθήματά σας στην τέχνη, όχι μόνο βρίσκετε μια θεραπευτική απελευθέρωση αλλά και μετατρέπετε την αρνητικότητα σε κάτι όμορφο και απτό.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να αλλάξει την οπτική σας, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε έμπνευση.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικές επιρροές

Ενα κερί μπορεί να φωτίσει ένα σκοτεινό δωμάτιο. Ετσι και το να περιτριγυρίζεστε με θετικά άτομα μπορεί να φέρει φως στη ζωή σας. Αυτοί οι άνθρωποι σας ανεβάζουν, πιστεύουν στις δυνατότητές σας και ενθαρρύνουν τις φιλοδοξίες σας.

Επιλέγοντας συνειδητά την παρέα σας, διασφαλίζετε ότι απορροφάτε ενέργειες που αντηχούν με τη θετική σας συχνότητα, καθιστώντας ευκολότερο να διατηρήσετε μια εποικοδομητική οπτική ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε προκλήσεις και εμπόδια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μάνθα Παπαϊωάννου ζωγραφίζει συναισθήματα. Και εξηγεί πως μπορείς να βγάλεις χρήματα ως ζωγράφος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + four =