αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Tesla ανακοίνωσε ότι θα φέρει «οικονομικά μοντέλα». Και η μετοχή της ανεβαίνει

Η Tesla ανακοίνωσε ότι θα φέρει «οικονομικά μοντέλα». Και η μετοχή της ανεβαίνει

Η Tesla ανακοίνωσε επιταχύνει την κυκλοφορία λιγότερο ακριβών μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τη μείωση της ζήτησης, μετά από ακόμη ένα απογοητευτικό τρίμηνο.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή νέων μοντέλων το συντομότερο φέτος, πολύ νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που προέβλεπε έναρξη παραγωγής στα τέλη του 2025. Η απόφαση οδηγεί τη μετοχή της Tesla σε άλμα 13% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές, αναχαιτίζοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των μετοχών του δείκτη S&P 500 που έχει καταγράψει ο τίτλος της Tesla από τις αρχές του 2024.

Η είδηση επισκίασε μια μεγάλη απογοήτευση από τα κέρδη, τις πωλήσεις και τα περιθώρια α’ τριμήνου. Ο CEO της εταιρείας, Έλον Μασκ, στοιχηματίζει ότι τα μοντέλα με χαμηλότερες τιμές θα αυξήσουν τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, η οποία έχει επιβραδυνθεί παγκοσμίως και ανάγκασε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους για την ηλεκτροκίνηση. Θα βοηθήσει επίσης να διατηρήσει την εταιρεία βιώσιμη καθώς εργάζεται για να πραγματοποιήσει μερικές από τις ρηξικέλευθες ιδέες του Μασκ, συμπεριλαμβανομένου ενός στόλου αυτόνομων ρομποταξί, μιας υπηρεσίας μεταφοράς με τη χρήση ανθρωποειδών ρομπότ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + eighteen =