αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που μας κάνουν πιο ελκυστικούς στους άλλους (και δεν έχουν σχέση με την εξωτερική εμφάνιση)

Πέντε πράγματα που μας κάνουν πιο ελκυστικούς στους άλλους (και δεν έχουν σχέση με την εξωτερική εμφάνιση)

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στη φυσική έλξη πέρα από την εξωτερική εμφάνιση. Η έλξη δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς φαίνεται κάποιος/α – είναι ένα κοκτέιλ παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της φυσικής εμφάνισης, του αρώματος, ακόμη και της φωνής ενός ατόμου. Ο εγκέφαλος παίζει τεράστιο ρόλο σε όλα αυτά.

Όταν βλέπετε κάποιον που σας ελκύει, τα μάτια σας στέλνουν ένα μήνυμα στον εγκέφαλό σας, μεγεθύνοντας το οπτικό νεύρο. Λένε, «Ε, κοίτα αυτό το άτομο. Είναι ενδιαφέρον!» Αυτές οι πληροφορίες στη συνέχεια κατευθύνονται προς τον υποθάλαμο, ένα από τα κέντρα εντολών στον εγκέφαλό σας.

Όλη αυτή είναι μία σύνθετη διαδικασία. Και υπάρχουν κάποια στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Εδώ είναι 5 πράγματα που μας κάνουν πιο ελκυστικούς στους άλλους (και δεν έχουν σχέση με την εξωτερική εμφάνιση).

1. Πόσο ευγενικός είσαι

Η καλοσύνη και η γενναιοδωρία κάνουν αμέσως κάποιον πιο ελκυστικό. Σε τελική ανάλυση, οι περισσότεροι άνθρωποι έλκονται από τη φύση τους προς τους φιλικούς ανθρώπους και αποφεύγουν τα κακόβουλα άτομα. Δεν δείχνουν όλοι τα αληθινά τους χρώματα στην αρχή βέβαια. Αλλά αφού τους γνωρίσεις, μπορείς γενικά να καταλάβεις αν έχουν καλή καρδιά και προθέσεις.

Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι η καλοσύνη παίζει τεράστιο ρόλο στη φυσική έλξη.

2. Η αυτοπεποίθηση

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό ας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο επιθυμητούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις και συνεργασίες, επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη συνεννόηση με τους ανθρώπους και σε κάνει πιο ελκυστικό ως άτομο.

Θυμήσου και το άρθρο: Τρεις κινήσεις για να αυξήσεις γρήγορα την αυτοπεποίθηση σου (και να πετύχεις γρήγορα τους στόχους σου).

3. Η αίσθηση του χιούμορ

Το να έχεις αίσθηση του χιούμορ είναι απαραίτητο για να τα βγάλεις πέρα στη ζωή! Αυξάνει επίσης τη φυσική έλξη επειδή δείχνει άλλους ότι δεν ιδρώνετε για… τα μικρά πράγματα. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κάνσας το υποστηρίζει, δείχνοντας ότι άνδρες και γυναίκες προτιμούν αστείους συντρόφους.

Επίσης, η συνάντηση με κάποιον με τον οποίο μπορείτε να μοιραστείτε αστεία δημιουργεί ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον μαζί. Και, οι χιουμοριστές τείνουν να έχουν πιο φιλικές, ευχάριστες προσωπικότητες- ένα χαρακτηριστικό που αυξάνει την έλξη.

4. Το να είσαι χαλαρός αυξάνει τη φυσική έλξη

Το να έχετε μια χαλαρή, ευχάριστη φύση έχει επίσης σημασία όσον αφορά τη φυσική έλξη. Κανείς δεν θέλει έναν σύντροφο/ φίλο/ συνεργάτη που θα προσθέσει άγχος στη ζωή του. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biology Letters ανακάλυψε ότι οι γυναίκες βαθμολόγησαν τους άνδρες που είχαν εμφανώς στρες ως λιγότερο ελκυστικούς.

Γενικά, η χαλαρή προσέγγιση της ζωής οδηγεί σε ευτυχία στις σχέσεις. Δείχνει στους πιθανούς φίλους και συνεργάτες ότι έχετε την ανθεκτικότητα και τη συναισθηματική σταθερότητα για να χειριστείτε τις προκλήσεις.

5. Θέλουμε ανθρώπους… που μας μοιάζουν

Τείνουμε να νιώθουμε πιο κοντά σε ανθρώπους σαν εμάς όσον αφορά την ανατροφή, τις αξίες και την προσωπικότητα. Θέλουμε ο συνεργάτης/ φίλος/ σύντροφος μας να επιβεβαιώνει αυτά που πιστεύουμε και να μας κατανοεί.

Όταν π.χ. έχετε έναν/μία σύντροφο με παρόμοιες σκέψεις και πεποιθήσεις, μειώνει την πιθανότητα σύγκρουσης. Αυτό πιθανότατα παίζει τεράστιο ρόλο στις επιλογές των σχέσεων μας στη ζωή, αφού φυσικά επιθυμούμε την αρμονία και την καλή συνεργασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 11 =