αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤρεις κινήσεις για να αυξήσεις γρήγορα την αυτοπεποίθηση σου (και να πετύχεις γρήγορα τους στόχους σου)

Τρεις κινήσεις για να αυξήσεις γρήγορα την αυτοπεποίθηση σου (και να πετύχεις γρήγορα τους στόχους σου)

Το να περιμένετε μέχρι να είστε έτοιμοι— είναι ένα από τα πιο… επικίνδυνα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε όταν πρόκειται να αποκτήσετε αυτό που θέλετε από στη ζωή και στην καριέρα σας. Αυτό που εννοούν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν λένε, «δεν είμαι έτοιμος», είναι «θα ξεκινήσω την προσπάθεια μόνο όταν είμαι σίγουρος ότι θα πετύχω».

Αν έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση, μπορεί να μπεις σε μια φάση αδράνειας.

Αλλά η αυτοπεποίθηση είναι το υποπροϊόν της ανάληψης δράσης στο ταξίδι προς την επιτυχία. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να φτάσετε στους στόχους σας για να δημιουργήσετε θετικό μομέντουμ και να αισθάνεστε σίγουροι για αυτό που κάνετε.

Το αμερικανικό addicted2success.com παραθέτει τρεις τρόπους για να χτίσετε γρήγορα την αυτοπεποίθησή σας, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας πιο γρήγορα.

1. Βασιστείτε στη βεβαιότητα

Μπορεί κάποια στιγμή να κολλήσεις, ενώ εργάζεσαι για να πετύχεις έναν στόχο σου. Ένας από τους λόγους που η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να υποχωρήσει σε τέτοιες καταστάσεις είναι επειδή υπάρχει μια αβεβαιότητα που προέρχεται από το να κάνετε κάτι καινούργιο, καθώς και μια σύγχυση που συμβαίνει όταν… λήγουν παλιές μέθοδοι που λειτουργούσαν, αφήνοντάς σας αβέβαιο για το τι να κάνετε στη συνέχεια. Κάθε φορά που δεν ξέρετε τι να κάνετε, μπορεί να παρασυρθείτε σε «παράλυση» και να μην ξέρετε τι απόφαση να κάνετε.

Δείτε πώς μπορείτε να το λύσετε αυτό: Εστιάστε στα πράγματα στα οποία είστε καλοί και για τα οποία είστε σίγουροι. Θα πρέπει να είναι κάτι που αγαπάτε ή στο οποίο είστε καλοί. Αυτό θα δημιουργήσει τη σωστή δυναμική, επειδή δεν χρειάζεται να πολεμήσετε μια εσωτερική μάχη που λέει “αλλά δεν είμαι καλός σε αυτό” για να κάνετε τα πράγματα να κινηθούν.

2. Λάβετε δράση

Είναι εύκολο να χαθείς στο κεφάλι σου. Όταν συμβεί αυτό, μπορεί να αγχωθείτε και να νιώσετε κολλημένοι. Πρέπει να θυμάστε ότι η δράση δημιουργεί συναισθήματα. Όσο περισσότερο κινείστε προς τους στόχους σας, τόσο πιο γρήγορα θα βρείτε αυτοπεποίθηση και θα χτίσετε δυναμική.

Είναι εντάξει εάν η ενέργεια που κάνετε δεν είναι τέλεια. Η τελειότητα είναι απλώς χάσιμο χρόνου που θα σας κρατήσει πίσω από τους υπόλοιπους ηγέτες στον κλάδο σας.

«Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς» λέει μια γνωστή παροιμία. Δεν μετρά μόνο να το κάνετε σωστά και να επιτύχετε όλους τους στόχους σας από την Day 1. Το όλο θέμα είναι απλά να κινηθείς.

Όταν μετακινείστε, λαμβάνετε δεδομένα από το περιβάλλον σας σχετικά με το τι πραγματικά λειτουργεί ή δεν λειτουργεί. Εάν η ενέργεια που κάνετε σας απομακρύνει περισσότερο από τον στόχο σας, είναι πιθανό να μάθετε γρήγορα και να προσαρμοστείτε. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε για το τι δεν πρέπει να κάνετε είναι εξίσου σημαντικές (αν όχι περισσότερο) με τις πληροφορίες που λαμβάνετε από αυτό που πηγαίνει καλά.

Δεν μαθαίνεις από τις συνεχείς νίκες. Η ανάπτυξη προέρχεται από τη διόρθωση των λαθών, όχι την αποφυγή τους.

Δεν έχει σημασία πόσο ασήμαντη αισθάνεστε ότι είναι η ενέργεια που θέλετε να κάνετε – απλώς κινηθείτε. Όσο πιο γρήγορα κάνετε μια ενέργεια, τόσο πιο γρήγορα θα χτίσετε τη δυναμική σας και θα δείτε τον εαυτό σας να κερδίζει νίκες (ακόμα και αν υπάρχουν μερικά εμπόδια στην πορεία).

3. Δημιουργήστε Ανοχή στην Απόρριψη

Η απόρριψη δεν είναι εύκολη για κανέναν. Όταν εργάζεστε για κάτι και πιστεύετε σε αυτό, είναι δύσκολο να φανταστείτε ότι οι άλλοι θα απορρίψουν την ιδέα και το όραμα σας. Αλλά όλοι έχουν έρθει αντιμέτωποι με απορρίψεις. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ισχυρή ανοχή σε αυτό, που θα σας κάνει πιο ευκίνητους, προσαρμοστικούς και γνώστες.

Η απόρριψη είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναπτυχτείτε. Αν δεν καταλάβεις σε τι είσαι κακός, δεν θα βρεις σε τι είσαι καλός. Και αν δεν βρείτε τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, τότε θα μείνετε στο ίδιο επίπεδο, χωρίς να είστε σίγουροι γιατί δεν μπορείτε να προχωρήσετε. Υπάρχουν μαθήματα αν είσαι πρόθυμος να τα δεις και να μάθεις από αυτά.

Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να αποτύχει, ώστε να μπορέσετε να κάνετε τη κίνηση που θα σας ξεκολλήσει και τελικά θα σας οδηγήσει στην επιτυχία που θέλετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 3 =