αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε κινήσεις για να κάνεις τη ζωή σου πιο συναρπαστική ξεκινώντας από σήμερα

Πέντε κινήσεις για να κάνεις τη ζωή σου πιο συναρπαστική ξεκινώντας από σήμερα

Ίσως νιώθεις ότι η ζωή σου έχει βαλτώσει. Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση κάποια στιγμή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να κάνεις κινήσεις που θα αλλάξουν το σκηνικό. Τώρα θα δούμε 5 κινήσεις για να κάνεις τη ζωή σου πιο συναρπαστική ξεκινώντας από σήμερα.

Έτοιμοι;

1) Νέες εμπειρίες

Η ζωή είναι ένας σωρός εμπειριών, που σε περιμένει να επιλέξεις.

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Αν λέτε συνεχώς «όχι» σε νέα πράγματα, περιορίζετε την παλέτα σας. Αρνείστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να γευτεί την πληρότητα της ζωής.

Όλοι έχουμε βρεθεί σε μια φάση όπου η ζωή μας φαίνεται τόσο άχαρη.

Το να βγεις έξω από τη ζώνη άνεσής σου είναι τρομακτικό. Είναι στη φύση του ανθρώπου να εμμένει σε αυτά που γνωρίζει. Αλλά συχνά, είναι το άγνωστο που φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα σας προκύψει μια ευκαιρία για μια νέα εμπειρία, μην πείτε αυτόματα «όχι». Κάντε μια παύση, σκεφτείτε το και ίσως – ίσως – πείτε «ναι».

Θυμηθείτε, μέσα από νέες εμπειρίες μεγαλώνουμε και βρίσκουμε χαρά. Και πιστέψτε το, δεν θέλετε να το χάσετε αυτό.

2) Κοινωνικές προσκλήσεις

Ισως είναι εύκολο να πεις «όχι» στις κοινωνικές προσκλήσεις όταν είσαι γεμάτος δουλειά ή απλά δεν έχεις διάθεση.

Αλλά η συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί πάντα να βοηθήσει.

Ακόμα και ένα βράδυ γεμάτο γέλιο και σύνδεση με άλλους, θα σε κάνει να δεις τη χαρά που κρύβεται σε κοινές εμπειρίες.

3) Φυσική δραστηριότητα

Πιθανότατα το έχετε ακούσει χιλιάδες φορές – η σωματική δραστηριότητα είναι καλή για εσάς. Αλλά δεν είναι μόνο να διατηρείτε το σώμα σας υγιές, είναι επίσης ένας αποδεδειγμένος ενισχυτής της διάθεσης.

Όταν συμμετέχετε σε σωματική δραστηριότητα, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ενδορφίνες, τις φυσικές χημικές ουσίες του σώματος που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Αυτές οι ενδορφίνες λειτουργούν ως φυσικό παυσίπονο και ανυψωτικό της διάθεσης.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να πείτε «όχι» σε ένα πρωινό τζόκινγκ ή σε μια πρόσκληση σε ένα μάθημα γιόγκα, θυμηθείτε την έκρηξη ενδορφινών που συνοδεύει τη σωματική δραστηριότητα. Θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε περισσότερη χαρά στη ζωή σας.

4) «Ναι» την αλλαγή

Η αλλαγή είναι μια… σταθερά στη ζωή. Ωστόσο, είναι κάτι στο οποίο αντιστεκόμαστε συχνά. Λέμε «όχι» στην αλλαγή από φόβο για το άγνωστο, προτιμώντας να παραμείνουμε σε ό,τι είναι οικείο και άνετο.

Είσαι κολλημένος σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει; Ξέρεις ότι χρειάζεσαι μια αλλαγή, αλλά ο φόβος του αγνώστου σε κρατά πίσω. Κάνε το άλμα. Είναι πιθανό να φτάσεις εκεί που θες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την αλλαγή, μην πείτε αυτόματα «όχι». Αντίθετα, σκεφτείτε να το αγκαλιάσετε. Ποιός ξέρει; Μπορεί να σας οδηγήσει σε ένα μονοπάτι γεμάτο χαρά και πληρότητα.

5) Βοήθεια

Σε μια κοινωνία που εκτιμά την ανεξαρτησία και την αυτοδυναμία, το να ζητάς βοήθεια μπορεί μερικές φορές να μοιάζει με σημάδι αδυναμίας. Αλλά δεν είναι.

Όλοι χρειαζόμαστε βοήθεια κατά καιρούς. Είτε πρόκειται για έναν ώμο στον οποίο πρέπει να στηριχτείτε, για συμβουλές για μια δύσκολη κατάσταση ή για βοήθεια σε μια εργασία, το να προσεγγίσετε άλλους είναι σημάδι δύναμης, όχι αδυναμίας.

Είμαστε κοινωνικά όντα που ευδοκιμούν στη σύνδεση και τη συνεργασία. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να πείτε «όχι» στο να ζητήσετε βοήθεια, κάντε μια παύση και αναθεωρήστε το. Μπορεί απλώς να φέρει κάποια απροσδόκητη χαρά στη ζωή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =