αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Zara και ακόμα ένα μεγάλο brand μπαίνουν στο νέο κτίριο του Μινιόν

Τα Zara και ακόμα ένα μεγάλο brand μπαίνουν στο νέο κτίριο του Μινιόν

Με γρήγορους ρυθμούς τρέχουν οι διαδικασίες για να ανοίξει τις πύλες του το ανανεωμένο κτίριο του Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας. Πριν λίγες ημέρες γράφαμε ότι το κτίριο πλέον άναψε τα φώτα του δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Μέσα στο 2024 αναμένεται να ανοίξει πάλι τις πόρτες του.

Η ομάδα της γνωστής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων αλλά και αναπλάσεων τοποσήμων και περιοχών, DIMAND, φιλοδοξεί να το μετατρέψει σε «πράσινο», σύγχρονο, βιοκλιματικό κτήριο μεικτών χρήσεων στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονται κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η DIMAND είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με δύο μεγάλα brands που θέλουν να μπουν στο νέο κτίριο και να δημιουργήσουν καταστήματα.

Το ένα είναι η Inditex. H οποία έχει υπό την οπρέλα της τα σήματα Zara, Zara Home, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, Oysho, και Massimo Dutti. Λειτουργεί 160 καταστήματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 43 είναι Zara.

Το άλλο brand είναι η JD Sports. Ο κολοσσός των αθλητικών ειδών ο οποίος έχει εξαγοράσει το 80% της Cosmos Sport που ίδρυσαν οι αδελφοί Τσικνάκη. Λειτουργεί μέχρι ώρας τέσσερα καταστήματα στην Ελλάδα.

Τα διαμερίσματα

Με βάση την οικοδομική άδεια που εξασφάλισε η εταιρεία, σχεδιάζεται η αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα του συγκροτήματος για τη δημιουργία περίπου 30-40 διαμερισμάτων. Θα είναι επιπλωμένα και θα προσφέρουν υψηλές ποιοτικές προδιαγραφές, ενώ θα προσφέρονται σε επιφάνειες που θα ξεκινούν από τα 60-65 τ.μ. και μέχρι τα 85 τ.μ., δηλαδή ενός ή δύο υπνοδωματίων. Είναι επίσης πιθανό να δημιουργηθούν κι ένα-δύο ακόμα διαμερίσματα των 125 τ.μ. έκαστο.

Οσον αφορά τις τιμές πώλησης, παρότι τίποτα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, εκτιμάται ότι θα ξεπερνούν τα 2.000-2.500 ευρώ/τ.μ., ανάλογα με το εκάστοτε ακίνητο. Η τιμή αυτή κρίνεται εντός αγοράς, αν συνεκτιμηθεί ότι θα πρόκειται για πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα σπίτια, εντός ενός πλήρως ανακατασκευασμένου κτιρίου, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η χρήση κατοικίας θα βρίσκεται σε αυτόνομο σημείο από το υπόλοιπο Μινιόν, στη συμβολή των πεζοδρόμων Σατωβριάνδου και Δώρου. Τα διαμερίσματα θα εκτείνονται από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο όροφο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara στον κόσμο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − fifteen =