αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε «αθόρυβα» τρικ για να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση, χωρίς να πεις λέξη

Πέντε «αθόρυβα» τρικ για να δείχνεις ότι έχεις αυτοπεποίθηση, χωρίς να πεις λέξη

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Αλλά εδώ είναι το σημαντικό: Δεν έχει να κάνει πάντα με αυτό που λέτε. Συχνά, έχει να κάνει με αυτό που δεν λέτε.

Η γλώσσα του σώματός σας, η συμπεριφορά σας, ακόμη και ο τρόπος που παρουσιάζετε τον εαυτό σας μπορούν να μιλήσουν πολύ… για την αυτοπεποίθησή σας.

Και μάντεψε: Είναι δυνατό να αποπνέετε αυτοπεποίθηση χωρίς να προφέρετε ούτε μια λέξη. Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε μερικές μεθόδους για να προβάλλετε σιωπηλά ότι έχετε αυτοπεοίθηση.

1) Η στάση του σώματος

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αποπνέετε αυτοπεποίθηση χωρίς να πείτε λέξη είναι μέσω της στάσης σας. Και η επιστήμη συμφωνεί με αυτό.

Η έρευνα έχει δείξει ότι η υιοθέτηση μιας «πόζας που βγάζει δύναμη» ή στάση αυτοπεποίθησης, ακόμα και όταν δεν νιώθετε αυτοπεποίθηση, μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα τεστοστερόνης και κορτιζόλης στον εγκέφαλο και μπορεί ακόμη και να έχει αντίκτυπο στις πιθανότητές μας για επιτυχία. Το θαύμα αυτού είναι ότι δεν χρειάζεται να πείτε τίποτα. Το σώμα σου μιλάει για σένα.

Ευθεία στάση, τραβήξτε τους ώμους σας προς τα πίσω, κρατήστε το κεφάλι σας ψηλά. Αυτές οι λεπτές αλλαγές μπορούν να μεταφέρουν ένα ισχυρό μήνυμα για την αυτοπεποίθησή σας. Αλλά θυμηθείτε, η αυτοπεποίθηση δεν σημαίνει να είσαι «ξύλινος». Έχει να κάνει με το να είσαι άνετος με τον εαυτό σου. Έτσι, ενώ διατηρείτε μια καλή στάση, φροντίστε να είστε χαλαροί και άνετοι.

2) Κατακτήστε την τέχνη της οπτικής επαφής

Έχουμε μιλήσει σε αρκετά άρθρα για την σημασία της οπτικής επαφής. Είναι ένα «κλειδί» για να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση ή για να δείξεις το πόσο σε ενδιαφέρει ένας συνομιλητής σου (και αυτά που λέει). Είτε συζητάς με έναν φίλο, είτε με έναν HR Manager σε μια συνέντευξη, η επαφή με τα μάτια είναι σημαντική. Άλλωστε, κανείς δεν θέλει να δει τον συνομιλητή του να κοιτά… έξω από το παράθυρο ή να χαζεύει στο κινητό.

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε γράψει για τους 5 τρόπους για να χρησιμοποιείς την οπτική επαφή στη δουλειά και να παίρνεις αυτό που θες.

3) Η σιωπηλή γλώσσα της ενδυμασίας

Η επιλογή της ενδυμασίας σας μπορεί να είναι ένας ισχυρός μη λεκτικός τρόπος επικοινωνίας της αυτοπεποίθησής σας.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ντύνονται πιο επίσημα για τη δουλειά συχνά φαίνεται ότι αισθάνονται πιο δυνατοί και ικανοί. Αυτό είναι γνωστό ως η συμπεριφορά όπου το συμβολικό νόημα του ρουχισμού και η φυσική εμπειρία της χρήσης του, επηρεάζουν τη συμπεριφορά και τη στάση μας.

Έτσι, αν θέλετε να απογειώσετε αυτοπεποίθηση χωρίς να πείτε λέξη, δώστε προσοχή στην γκαρνταρόμπα σας. Ντυθείτε με τρόπο που σας κάνει να νιώθετε καλά με τον εαυτό σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είστε πάντα με επίσημη ενδυμασία. Έχει να κάνει με το να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και να ευθυγραμμίζεται με το προσωπικό σας στυλ.

4) Ένα χαμόγελο λέει πολλά

Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με ένα ζεστό, γνήσιο χαμόγελο, στέλνεις μια θετική εικόνα που μπορεί αμέσως να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν άνετα γύρω σου. Δείχνει ότι αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας και ότι είστε γεμάτοι θετική ενέργεια.

Αλλά θυμηθείτε, υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε ένα γνήσιο χαμόγελο και ένα… αναγκαστικό. Οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να καταλάβουν ψεύτικα χαμόγελα και μπορούν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντάς σας να φαίνεστε λιγότερο αξιόπιστοι.

5) Η ακρόαση είναι ένα ισχυρό εργαλείο

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δεν αισθάνονται την ανάγκη να κυριαρχούν σε κάθε συζήτηση. Αντίθετα, κατανοούν τη σημασία του να δίνουν στους άλλους το λόγο, δείχνοντας σεβασμό για τις ιδέες και τις οπτικές τους.

Η ενεργή ακρόαση περιλαμβάνει περισσότερα από το να είσαι ήσυχος όταν κάποιος άλλος μιλάει. Έχει να κάνει με το να δείξετε δέσμευση – να γνέφετε καταφατικά, να αντιδράτε κατάλληλα και να απαντάτε όταν χρειάζεται. Αυτό δείχνει και εμπιστοσύνη και ενσυναίσθηση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα είστε σε μια συζήτηση ή μια συνάντηση, θυμηθείτε να ακούτε. Η προσεκτική σιωπή σας θα μπορούσε να μιλήσει πιο δυνατά από τα λόγια για την αυτοπεποίθησή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + sixteen =