αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο δεν έχει αυτοπεποίθηση (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει)

Πέντε σημάδια που αποκαλύπτουν ότι ένα άτομο δεν έχει αυτοπεποίθηση (ακόμα κι αν προσπαθεί να το κρύψει)

Έχουμε γράψει αρκετά άρθρα εδώ στο It’s Possible για την αυτοπεποίθηση και για την σημασία της.

Εάν αισθάνεστε άνετα με τον εαυτό σας, οι άλλοι θα το προσέξουν όταν μπείτε σε ένα δωμάτιο. Η αυτοπεποίθηση σας κάνει πιο ελκυστικούς γιατί αναδύει μια ατμόσφαιρα ασφάλειας και σταθερότητας. Τα άτομα με υψηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να έχουν καλύτερες σχέσεις επειδή έχουν μάθει να αγαπούν τον εαυτό τους. Αυτό διευκολύνει τη σύνδεση με άλλους ανθρώπους.

Δεν είναι πάντα προφανές όταν κάποιος είναι βαθιά ανασφαλής.Η ασφάλεια και η ανασφάλεια μπορεί να βρεθεί στα πιο περίεργα μέρη. Μπορούν επίσης να φαίνονται πολύ διαφορετικά από ό,τι νομίζετε.

Ένα άτομο που φαινομενικά έχει αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι ανασφαλές. Ενώ βλέπετε κάποιον που καυχιέται ότι έχει μια μεγαλειώδη αίσθηση του εαυτού του, μπορεί να κρύβει βαθιά ανασφάλεια μέσα του. Εδώ είναι μερικά σημάδια που το αποκαλύπτουν.

1. Αλαζονεία

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να είσαι αλαζονικός και να έχεις αυτοπεποίθηση. Θα εντοπίετε έναν ανασφαλή άνθρωπο από την αλαζονεία που επιδεικνύει.

Ένα άτομο με αυτοπεποίθηση νοιάζεται για τον κόσμο γύρω του καθώς και για τον εαυτό του. Το ανασφαλές αλαζονικό άτομο θα καυχηθεί για πράγματα που πραγματικά δεν μπορεί να καταφέρει. Αν συναντήσετε κάποιον που καυχιέται αλλά δεν κάνει ποτέ πράξει, μπορεί να κοιτάτε ένα πραγματικά ανασφαλές άτομο.

2. Καμία επαφή με τα μάτια

Οι άνθρωποι με φαινομενική αυτοπεποίθηση που είναι ανασφαλείς δυσκολεύονται να κάνουν οπτική επαφή. Βλέπετε, η δημιουργία και η διατήρηση οπτικής επαφής δημιουργεί διαφάνεια.

Αυτό σημαίνει ότι το ανασφαλές άτομο φοβάται ότι αν το κοιτάξετε κατευθείαν στα μάτια, θα δείτε την αλήθεια. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η οπτική επαφή μπορεί να αποκαλύψει έως και 50 συναισθηματικές καταστάσεις εάν είστε καλοί στο να ”διαβάζετε” τους ανθρώπους.

Δώσε προσοχή. Γνωρίζετε κάποιον που δυσκολεύεται να κρατήσει οπτική επαφή μαζί σας; Αν ναι, μπορεί να είναι βαθιά ανασφαλής, και αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα κρύβουν πράγματα γενικότερα.


3. Αμυντική στάση

Οι πραγματικά ανασφαλείς άνθρωποι είναι αμυντικοί. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν αντέχουν να χάσουν σε μια διαφωνία ή να παραδεχτούν ότι κάνουν λάθος για οτιδήποτε. Αυτή η αμυντικότητα δίνει μεγάλο μέρος του χρόνου στον θυμό.

Αν διαφωνείτε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο και αρχίσει να φωνάζει, είναι η αμυντική στάση που προσπαθεί να σας εκφοβίσει για να σταματήσετε να τον ενοχλείτε. Θέλουν να τελειώσει γρήγορα η διαμάχη γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να αποδείξουν την υπόθεσή τους απλά επικοινωνώντας.

4. Έλλειψη επικοινωνίας

Εάν ένα άτομο προσποιείται ότι έχει αυτοπεποίθηση, αλλά είναι κρυφά ανασφαλές, πιθανότατα δεν είναι τόσο καλό ούτε στην επικοινωνία. Ένα άτομο με υγιή αυτοεκτίμηση μπορεί να επικοινωνεί χωρίς θυμό ή αγανάκτηση. Αν κάποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αισθάνεται ανασφάλεια, η επικοινωνία θα είναι αγχωτική και έτσι θα την αποφύγει πάση θυσία.

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο για την ανασφάλεια: Η επικοινωνία πάντα θα μοιάζει με αντιπαράθεση με το κρυφά ανασφαλές άτομο.

5. Διαφωνεί… σε όλα

Έχω παρατηρήσει αυτό το περίεργο πράγμα που κάνουν οι ανασφαλείς άνθρωποι; Διαφωνούν μαζί σου για ό,τι κι αν μιλάς, ακόμα κι αν είσαι γνώστης του θέματος.

Θα μπορούσες να είσαι ζωγράφος σε όλη σου τη ζωή και θα σου πουν… ότι το κάνεις λάθος. Θα συνεχίσουν, δείχνοντάς σας πώς υποτίθεται ότι πρέπει να γίνει η δουλειά. Και κάθε φορά που τους μιλάτε για κάτι, θα διαφωνούν και θα σας αντικρούουν γρήγορα με τα λεγόμενα «δεδομένα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − nine =