αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Νιώθουν άνετα… με το άβολο»: 5 ιδιαίτερες συνήθειες που θα δεις σε ανθρώπους με αυτοπεποίθηση

«Νιώθουν άνετα… με το άβολο»: 5 ιδιαίτερες συνήθειες που θα δεις σε ανθρώπους με αυτοπεποίθηση

Πώς ξέρετε αν κάποιος έχει απόλυτη αυτοπεποίθηση; Φαίνεται από την όρθια στάση τους, το πηγούνι τους που στέκει ψηλά υπερήφανα και μια ανοιχτή, κυρίαρχη στάση; Ίσως θα το προσέξετε στον τρόπο που μιλάνε, άμεσα και δυνατά. ‘Η από το ότι είναι ανοιχτοί στο ρίσκο.

Όλα αυτά είναι καλές ενδείξεις και είναι συνήθως εξαιρετικές ενδείξεις αυτοπεποίθησης, αλλά δεν είναι τα μόνα πράγματα που θα παρατηρήσετε.

Υπάρχουν πολλές άλλες συνήθειες που έχουν οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση και τις οποίες ίσως δεν γνωρίζετε. Αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή είναι οι συνήθειες που δεν παρατηρείς επειδή συνήθως δεν κραυγάζουν… αυτοπεποίθηση.

Εάν θέλετε να χτίσετε τη δική σας αυτοπεποίθηση ή καλύτερα να μπορείτε να εντοπίσετε άτομα που πραγματικά φαίνεται να πιστεύουν στον εαυτό τους, μπορείτε να μάθετε πολλά από αυτές τις 5 συνήθειες που δείχνουν υψηλό επίπεδο αυτοπεποίθησης.

1) Γνωρίζουν ανθρώπους

Δεν ακούγεται ότι υπάρχει κάτι τόσο περίεργο σε αυτή τη συνήθεια. Άλλωστε, εμείς οι άνθρωποι, ως κοινωνικά πλάσματα, μας αρέσει να συναντιόμαστε και να περνάμε χρόνο ο ένας με τον άλλον. Αυτό είναι το ζητούμενο της κοινωνίας μας, έτσι δεν είναι; Αλλά οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά αυτοπεποίθηση το πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Δεν αναζητούν απλώς τους φίλους τους όταν τελειώνουν τη δουλειά τους ή τους συναδέλφους τους σε ένα μεγάλο συνέδριο. Αντίθετα, αναζητούν συνεχώς νέους ανθρώπους, αγνώστους, για να γνωρίσουν, να μιλήσουν και να μάθουν από αυτούς. Χρειάζεται πραγματικά αυτοπεποίθηση για να γίνει αυτό.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αρκετά νευρικοί σε κοινωνικές καταστάσεις με άγνωστους ανθρώπους. Δεν είμαστε σίγουροι πώς φαινόμαστε και πώς να εκφραστούμε, γι’ αυτό προσεγγίζουμε τους αγνώστους προσεκτικά και επιφυλακτικά.

2) Άσκηση

Όταν αθλήσαι νιώθεις πολύ καλύτερα. Είτε τρέχεις, είτε κάνεις ποδήλατο, είτε απλώς πηγαίνεις μια βόλτα, νιώθεις ότι το σώμα σου χρειάζεται πραγματικά να κινηθεί.

Σε κάνει να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

Πιθανόν νιώθεις πιο χαρούμενος, πιο καλά σωματικά και πιο διατεθειμένος να ασχοληθείς με άλλους ανθρώπους.

Αν ρίξετε μια προσεκτική ματιά, θα συνειδητοποιήσετε ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θεωρείτε ότι έχουν σούπερ αυτοπεποίθηση, ασκούνται.  Μπορεί να έχουν διαφορετικούς λόγους, όπως τη διαχείριση του βάρους τους, τη δημιουργία ελκυστικής σωματικής διάπλασης ή τη διατήρηση της υγείας. Αλλά η άσκηση σου δίνει σωματική δύναμη, και μάλλον αυτό συμβάλλει πολύ στο να νιώθεις αυτοπεποίθηση και δύναμη.

3) Δεν παίρνουν τα πράγματα προσωπικά

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αυτοπεποίθηση είναι να κρατάς τον εαυτό σου ψηλά και να νιώθεις ότι είσαι καλύτερος από όλους τους άλλους. Αλλά δεν είναι αυτό.

Η αυτοπεποίθηση είναι πραγματικά να έχεις πίστη και εμπιστοσύνη στις δικές σου ικανότητες- και δεν έχει να κάνει με το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους.

Αυτό θα βοηθήσει στην εξήγηση αυτής της ιδιόμορφης συνήθειας που μοιράζονται τα άτομα με αυτοπεποίθηση – δεν παίρνουν τα πράγματα προσωπικά. Τι σημαίνει πραγματικά αυτό;

Εάν κάνετε κάποια δουλειά και δεχτείτε έντονη κριτική, είναι επίθεση εναντίον σας προσωπικά; Πολλοί από εμάς μπορεί να νιώθουμε έτσι. Και λέμε στον εαυτό μας ότι δεν είμαστε καλοί.

Αλλά οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση θα αντιδράσουν διαφορετικά.

Θα δουν ότι η κριτική απευθύνεται, πολύ σωστά, στο έργο και όχι στο άτομό τους. Θα έχουν πολύ λιγότερο συναισθηματική αντίδραση στην κριτική και θα μπορούν πραγματικά να την λάβουν υπόψη, ώστε να βελτιώσουν τη δουλειά τους στο μέλλον. Αλλά δεν θα το πάρουν προσωπικά.

5) Νιώθουν άνετα… με το άβολο

Αυτή η συνήθεια σχετίζεται πολύ με την προηγούμενη.

Δεν είναι ότι οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι ατρόμητοι- και πολλά τους κάνουν να νιώθουν άβολα, όπως οι αράχνες και τα κακοψημένα αυγά.

Αλλά.. προσπαθούν να κάνουν τον εαυτό τους να νιώσει άβολα. Όχι συνεχώς. Αλλά όταν αισθάνονται κοινωνικά ή επαγγελματικά άβολα, ξέρουν ότι ξεπερνούν τα όριά τους και εκεί θα βρουν την ανάπτυξη.

Τώρα, αν δεν έχετε αυτοπεποίθηση, μπορεί να αισθάνεστε άβολα όλη την ώρα, ειδικά αν πηγαίνετε σε ένα πάρτι ή συναντάτε ένα σωρό αγνώστους. Κάνε λοιπόν ένα βήμα προς το… άβολο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − thirteen =