αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι ευφυείς άνθρωποι είναι συχνά μόνοι. Εδώ είναι 2 τρόποι για να μην απομακρύνεις τους άλλους από κοντά σου

Οι ευφυείς άνθρωποι είναι συχνά μόνοι. Εδώ είναι 2 τρόποι για να μην απομακρύνεις τους άλλους από κοντά σου

Διαχρονικά, φανταζόμαστε τις ιδιοφυΐες αυτού του κόσμου ως… μοναχικούς ανθρώπους. Μακριά από τον πολύ κόσμο. Αλλά μπορεί να υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό. Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε γιατί οι ευφυείς άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι τα άτομα υψηλής νοημοσύνης είναι πιο ευτυχισμένα όταν είναι μόνοι; Οχι απαραίτητα.

Το να είσαι πολύ έξυπνος μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε overthinking και άγχος, και η επιδίωξη της τελειότητας μπορεί επίσης να γίνει δίκοπο μαχαίρι, ωθώντας κάποιον να επιτύχει αξιοσημείωτα κατορθώματα, ενώ τον κάνει ταυτόχρονα υπερβολικά αυτοκριτικό και επιρρεπή στην απογοήτευση. Επιπλέον, η υψηλή ευφυΐα κάποιον ανθρώπων μπορεί να εμποδίσει τις γνήσιες ανθρώπινες συνδέσεις λόγω της αδυναμίας τους να συνδεθούν με άτομα με διαφορετικά ενδιαφέροντα ή διαδικασίες σκέψης, οδηγώντας τελικά σε αισθήματα απομόνωσης.

Για να πλοηγηθούν σε αυτές τις προκλήσεις και να βρουν ισορροπία και ευτυχία, είναι σημαντικό για αυτά τα άτομα να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τις πιθανές παγίδες… της νοημοσύνης τους. Εδώ είναι δύο σημεία για να ξεκινήσετε, όπως τα παραθέτει το psychology today.

1. Μοιραστείτε τη γνώση σας γενναιόδωρα

Ένας τρόπος με τον οποίο τα έξυπνα άτομα μπορούν να γίνουν πιο ευτυχισμένα, είναι να μοιράζονται τη γνώση και τις ιδέες τους με άλλους. Πολλά επιτυχημένα άτομα σε διάφορους τομείς είναι γενναιόδωρα, αλλά διστάζουν να αποκαλύψουν τα μυστικά πίσω από την επιτυχία τους. Ωστόσο, η κοινοποίηση της εμπειρίας σας για να βοηθήσετε άλλους να πετύχουν, μπορεί να κάνει μια ουσιαστική θετική διαφορά.

Η ευφυΐα σας μπορεί να σας επιτρέψει να σκεφτείτε πιθανές λύσεις ή στρατηγικές που οι άλλοι μπορεί να μην αντιλαμβάνονται εύκολα. Η κοινή χρήση αυτών των πολύτιμων ιδεών μπορεί να οδηγήσει σε συλλογική επιτυχία και ευτυχία.

2. Βοηθήστε τους άλλους, μην τους γκρεμίζετε

Η χρήση της νοημοσύνης για να κάνετε προσβλητικά ή σαρκαστικά σχόλια μπορεί να σας κάνει να τραβήξετε την προσοχή και την αποδοχή βραχυπρόθεσμα, αλλά φέρνει επίσης δυστυχία στους άλλους και στον εαυτό σας. Το φευγαλέο γέλιο ή τα likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορούν να αναπληρώσουν τη ζημιά που προκαλούν τέτοιες προσβολές τόσο στο άτομο που στοχεύει όσο και σε αυτόν που τις κάνει.

Σε αντίθεση με την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι η ειρωνική ή η σαρκαστική κριτική εκφράζει λιγότερη καταδίκη σε σύγκριση με την άμεση κριτική, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η ειρωνική κριτική, έχει τα ίδια ή χειρότερα αποτελέσματα. Όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ”κρυφές παρατηρήσεις”, μπορεί στην πραγματικότητα να μεταφέρουν ισχυρότερη αποδοκιμασία ή κριτική από ό,τι αν χρησιμοποιούσαν ευθεία και άμεση κριτική.

Αντί να υποτιμάτε τους ανθρώπους με σαρκασμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θετικά το πνεύμα σας για να ελαφρύνετε τη διάθεση και να δημιουργήσετε μια πιο φιλική ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, αντί να πείτε οτιδήποτε ενοχλητικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αστείο για να σπάσετε τον πάγο και να μειώσετε την ένταση κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής συνάντησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three + 6 =