αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί οι ευφυείς άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους

Γιατί οι ευφυείς άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Όπως λένε πολλοί business γκουρού: Είμαστε ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερη παρέα.

Φαίνεται όμως ότι οι πραγματικά έξυπνοι άνθρωποι, πάνε σε μια άλλη τακτική: Κάνουν… λιγότερους φίλους. Αυτό προκύπτει και από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Psychology. «Τα περισσότερα έξυπνα άτομα αισθάνονται λιγότερη ικανοποίηση στη ζωή με την συχνότερη κοινωνικοποίηση με φίλους», λέει η έρευνα.

Γιατί όμως μπορεί να συμβαίνει αυτό; Εδώ είναι 4 λόγοι για τους οποίους οι ευφυείς άνθρωποι έχουν συνήθως λιγότερους φίλους.

Υψηλά standards και επιλεκτικότητα

Μια εύλογη εξήγηση για τη συσχέτιση μεταξύ ευφυΐας και… μοναχικής διαδρομής, είναι η παρουσία υψηλών standards και επιλεκτικότητας. Τα έξυπνα άτομα συχνά διαθέτουν ισχυρή αίσθηση αυτογνωσίας και γνωρίζουν ακριβώς τι επιθυμούν σε έναν φίλο ή σύντροφο. Μπορεί να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση των αναγκών, των στόχων και των αξιών τους και να αναζητούν ένα συμβατό ταίριασμα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι πιο επιλεκτικοί.

Επιδίωξη Προσωπικών και Επαγγελματικών Στόχων

Τα έξυπνα άτομα τείνουν να επικεντρώνονται στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Μπορεί να δώσουν προτεραιότητα στις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, την Εκπαίδευση ή την προσωπική τους ανάπτυξη, αφιερώνοντας σημαντικό χρόνο και προσπάθεια σε αυτές τις κατευθύνσεις. Αυτή η επιδίωξη ατομικών στόχων μπορεί ακούσια να καθυστερήσει ή να περιορίσει τη διαθεσιμότητα για φιλίες και σχέσεις. Τα έξυπνα άτομα μπορεί να επιλέξουν να επενδύσουν τον χρόνο τους σε προσωπικά επιτεύγματα.

Δεν… σπαταλάς τον χρόνο σου

Δεν έχετε χρόνο για αναγκαστικές, ψεύτικες ή άσκοπες συζητήσεις, προσπαθώντας να παρακολουθείτε αυτό που κάνει ο καθένας. Έτσι, περνάτε περισσότερο χρόνο μόνοι. Δεν σας ενδιαφέρουν οι τελευταίες τάσεις ή η τελευταία μουσική. Δεν ενδιαφέρεστε για υλιστικά πράγματα. Δεν έχετε επίσης FOMO (φόβος να χάσετε μία ευκαιρία), επομένως είστε αρκετά ικανοποιημένοι κάνοντας τα δικά σας πράγματα.

Δεν χρειάζεται να αποδείξεις την αξία σου σε κανέναν

Είσαι ευχαριστημένος με τον εαυτό σου. Είσαι ανεξάρτητος και δυνατός. Δεν βασίζεσαι σε άλλους. Μπορείτε να υποστηρίξετε τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να ξυπνάτε με 300 likes στο Instagram για να μπορείτε να χαμογελάτε κάθε πρωί. Είσαι ευγνώμων για τα μικρά πράγματα. Δεν νιώθετε την ανάγκη να γίνετε αποδεκτοί από κανέναν εκτός από τον εαυτό σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × two =