αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΞεκίνησες το δικό σου project; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να αντέξεις όταν η κατάσταση… γίνεται ζόρικη

Ξεκίνησες το δικό σου project; Εδώ είναι 5 συμβουλές για να αντέξεις όταν η κατάσταση… γίνεται ζόρικη

Το να ξεκινάς το επιχειρηματικό ταξίδι είναι σαν να ξεκινάς ένα αχαρτογράφητο ταξίδι. Αν και αυτή είναι μια περίοδος με σκοπό και ενθουσιασμό, παρόμοια με μια φάση του μήνα του μέλιτος, αυτά τα συναισθήματα συχνά υποχωρούν. Η επιχειρηματικότητα μοιάζει με έναν γάμο και ως εκ τούτου η νοοτροπία πρέπει να είναι για έναν μαραθώνιο και όχι σπριντ.

Η επιχειρηματικότητα είναι γεμάτη άγνωστα μονοπάτια, που είναι συναρπαστικά. Οι πολλές αβεβαιότητες, ωστόσο, μπορούν να επηρεάσουν τη αντοχή και την ψυχική σας δύναμη με την πάροδο του χρόνου.

Η διατήρηση ενός φρέσκου, υγιούς μυαλού είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να πλοηγηθείτε στον μαραθώνιο στρατηγικά.

Εδώ είναι λοιπόν 5 συμβουλές για να αντέξεις όταν η κατάσταση… γίνεται ζόρικη.

1. Το όραμά σας

«Συνδέστε» τον εαυτό σας με το επιχειρηματικό σας όραμα και σκοπό. Αυτό είναι σημαντικό για την επιτυχία της επιχείρησής σας και τη μακροζωία της. Τα οικονομικά κίνητρα δεν θα λειτουργούν για πάντα. Το να έχετε ένα ισχυρό εσωτερικό όραμα και σκοπό χρησιμεύει ως πυξίδα για να βασίσετε τις αποφάσεις σας με βάση τη θέληση- και θα σας κρατήσει σε τροχιά προς τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Με τον ίδιο τρόπο που αυτό σας παρακινεί ως επιχειρηματία, δίνει επίσης στους υπαλλήλους σας την αίσθηση του «Αληθινού Σκοπού». Αφιερώστε χρόνο για να καθορίσετε και να βελτιώσετε τον βασικό σας σκοπό για τον εαυτό σας και την καριέρα σας- και ελέγξτε τον τακτικά.

2. Εστίαση στην Προσωπική Ανάπτυξη

Η μόνη σταθερά που θα παραμείνει αληθινή καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρηματικών σας προσπαθειών είστε εσείς. Για να συνεχίσετε να εξελίσσεστε και να είστε εξοπλισμένοι να χειρίζεστε τα άγνωστα δεδομένα που μπορεί να προκύψουν, η προσωπική ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας. Το να αναπτύσσεις τον εαυτό σου στην επόμενη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου απαιτεί πειθαρχία και είναι μια επένδυση χρόνου που θα αποδώσει σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Είναι πολύ εύκολο να κολλήσετε με την καθημερινότητα της επιχείρησής σας- και ο χρόνος μπορεί να φεύγει χωρίς να το καταλάβετε. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώσετε χρόνο για να επενδύσετε στο σύνολο των δεξιοτήτων σας.

3. Αφιερώστε χρόνο για πλάνο

Ποτέ μην υποτιμάτε τη σημασία ενός πλάνο. Το σχέδιό σας θα πρέπει να είναι η τακτική σας προσέγγιση για την εκτέλεση των tasks που απαιτούνται για την ολοκλήρωση μιας δεδομένης εργασίας. Από τη σκοπιά της επιχείρησης, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρήσουμε ένα πλάνο για την ανάπτυξη και την πρόοδο. Αναπτύξτε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και αναλύστε αυτό το σχέδιο σε βραχυπρόθεσμους στόχους που ο καθένας συνδυάζεται με ένα σύνολο βημάτων που απαιτούνται για να τους φέρει εις πέρας.

4. Δημιουργήστε ένα υποστηρικτικό δίκτυο

Το να έχετε ένα ισχυρό δίκτυο δεν είναι μόνο σημαντικό στο ψυχολογικό κομμάτι, αλλά είναι επίσης χρήσιμο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων σας. Επενδύστε τακτικό χρόνο στη διατήρηση του δικτύου σας με φίλους, άτομα της αγοράς και συμβούλους. Ανακαλύψτε πού μπορείτε να προσθέσετε αξία στο δίκτυό τους και επικοινωνήστε πού θα καλωσορίσετε την καθοδήγηση ή/και συμβουλές καθώς συνεχίζετε να αναπτύσσετε τις επιχειρηματικές σας επιδιώξεις.

5. Βάλε «κενό χρόνο» στο πρόγραμμα

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε γιατί ο Warren Buffett αφήνει πάντα κάποιες «κενές ημέρες» στο πρόγραμμα του. υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να διατηρείτε μερικές ημέρες χωρίς ραντεβού στο πρόγραμμά σας. Μια στο τόσο, μια φορά το μήνα ή ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν. Μπορεί να σε κάνει πιο παραγωγικό. Θα σε βοηθήσει να είσαι πιο ευέλικτος και να αντιμετωπίσεις έκτακτες καταστάσεις.

Αλλά όχι μόνο αυτό. Ο Steve Jobs και ο Albert Einstein εφάρμοζαν το κόνσεπτ του «νεκρού χρόνου». Και αύξαναν τη δημιουργικότητα τους. Όπως έχει δείξει η επιστήμη, είναι χρήσιμο να περνάς λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Χωρίς να κάνεις τίποτα. Χωρίς να δουλεύεις και χωρίς να απασχολείσαι σε κάποια άλλη δραστηριότητα. Αν δεν έχεις χρόνο μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα για να κάνεις κάτι τέτοιο, μπορείς να οργανώσεις το πρόγραμμα σου και να ξυπνάς λίγο νωρίτερα. Έτσι ώστε να έχεις αυτόν τον «νεκρό χρόνο» το πρωί, πριν ξεκινήσεις τις δουλειές σου. Μισή ή μία ώρα μπορεί να είναι αρκετή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − three =