αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Warren Buffett αφήνει πάντα κάποιες «κενές ημέρες» στο πρόγραμμα του (και ίσως πρέπει να κάνεις το ίδιο)

Γιατί ο Warren Buffett αφήνει πάντα κάποιες «κενές ημέρες» στο πρόγραμμα του (και ίσως πρέπει να κάνεις το ίδιο)

Θα περίμενε κάποιος ότι ένας δισεκατομμυριούχος θα έχει μόνιμα… γεμάτο πρόγραμμα. Όχι όμως ο Warren Buffett. Ο Warren Buffett κρατά μερικές μέρες στο ημερολόγιό του εντελώς απαλλαγμένες από ραντεβού. Ο Bill Gates το έμαθε πριν από μερικά χρόνια όταν το Buffett έδειξε στον συνιδρυτή της Microsoft το ημερολόγιό του.

Και ίσως είναι χρήσιμο να ακολουθήσεις το ίδιο μοντέλο.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό inc.com, υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να διατηρείτε μερικές ημέρες χωρίς ραντεβού στο πρόγραμμά σας. Μια στο τόσο, μια φορά το μήνα ή ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, αν είναι δυνατόν. Εδώ είναι μερικά από τα κέρδη που θα δεις.

1. Θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο παραγωγικοί

Ο νευροεπιστήμονας Τζος Ντέιβις λέει ότι έχουμε μόνο περίπου δύο ώρες μέγιστης παραγωγικότητας τις περισσότερες ημέρες. Ποιες ώρες είναι αυτές μέσα στο 24ωρο μπορεί να διαφέρουν από το ένα άτομο στο άλλο- κάποιοι είναι πρωινοί τύποι, κάποιοι άλλοι βραδινοί.

Ο τρόπος με τον οποίο περνάτε αυτές τις ώρες είναι εξαιρετικά σημαντικός για την παραγωγικότητα και την επιτυχία σας, επομένως κανένα ραντεβού δεν πρέπει να μπει σε αυτό το χρονικό διάστημα, εκτός εάν είναι κάτι… ζωτικής σημασίας που απαιτεί από εσάς να αποδώσετε τα μέγιστα.

Τις περισσότερες φορές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα αυτές τις ώρες για προγραμματισμό, εκτεταμένη έρευνα — κάτι στο οποίο ο Buffett αφιερώνει πολύ χρόνο — ή δημιουργική εργασία. Μια μέρα χωρίς ραντεβού είναι ιδανική για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον χρόνο με την υψηλότερη παραγωγικότητά σας.

2. Μπορείτε να εργαστείτε για σημαντικές πρωτοβουλίες

Για τους περισσότερους επιχειρηματίες και ηγέτες επιχειρήσεων, η εβδομάδα εργασίας μπορεί να είναι ένας αγώνας μεταξύ του επείγοντος και του σημαντικού. Θα θέλατε να εργαστείτε για να φτιάξετε ένα πλάνο που θα μπορούσε να σας βοηθήσει να μπείτε σε μια εντελώς νέα αγορά, αλλά αντ’ αυτού έχετε… τιμολόγια που πρέπει να εκδοθούν ή μια συνάντηση σχετικά με τον προϋπολογισμό του επόμενου τριμήνου.

Μια μέρα χωρίς ραντεβού με άλλα άτομα είναι η τέλεια μέρα για να κλείσετε ένα ραντεβού… με τον εαυτό σας, για να αφιερώσετε μια ή δύο ώρες δουλεύοντας σε αυτό το νέο σχέδιο μάρκετινγκ, για παράδειγμα. Οι ειδικοί στην παραγωγικότητα συνιστούν να το γράψετε στο ημερολόγιό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα ξεχάσετε και θα αφιερώσετε αυτόν τον χρόνο κάνοντας κάτι άλλο.

3. Μπορείς να είσαι αυθόρμητος

Έχετε συναντήσει ποτέ μια ευκαιρία που θέλατε να αρπάξετε αλλά το πρόγραμμά σας ήταν ήδη πολύ γεμάτο για να μπορέσετε να αναλάβετε δράση; Το να αφήσετε μια ελεύθερη μέρα στο ημερολόγιό σας μπορεί να σας βοηθήσει γιατί, εάν κάτι είναι πραγματικά σημαντικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ελεύθερη μέρα σας για να το κάνετε.

Επίσης, εάν υπάρχει ένα πρόβλημα στην επιχείρησή σας που δεν είχατε τον χρόνο να αντιμετωπίσετε, μπορείτε να αφιερώσετε την ελεύθερη μέρα σας για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

4. Χρόνος για σκέψη

Οι ειδικοί συχνά μιλούν για την ανάγκη για ψυχικό «κενό χρόνο»- τότε ο εγκέφαλός μας δημιουργεί νέες συνδέσεις και μπορούμε να αναπτύξουμε καλύτερα στη δημιουργικότητά μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι τόσο συχνά αναφέρουν ότι έχουν τις καλύτερες ιδέες τους στο ντους ή ενώ κάνουν μια βόλτα.

Μια μέρα χωρίς ραντεβού σας δίνει την ευκαιρία να γυμνάσετε… αυτούς τους δημιουργικούς μύες και να κάνετε αυτές τις συνδέσεις. Και να έρθουν στιν επιφάνεια οι καλύτερες ιδέες.

Ως επιχειρηματίας ή ηγέτης σε έναν τομέα, η τεχνογνωσία και οι ιδέες σας είναι από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σας. Δώστε λοιπόν στον εαυτό σας μια μέρα χωρίς ραντεβού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + 17 =