αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΜπορείς να αγοράσεις σπίτι σε αυτή τη γραφική πόλη της Κροατίας με μόλις… 13 σεντ

Μπορείς να αγοράσεις σπίτι σε αυτή τη γραφική πόλη της Κροατίας με μόλις… 13 σεντ

Το Legrad, μια πόλη στη βόρεια Κροατία, προσπαθεί να κάνει περισσότερους ανθρώπους να εγκατασταθούν στην περιοχή προσφέροντας σπίτια… σχεδόν δωρεάν. Είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν το 2018.

Η μικρή πόλη, με περίπου 2.000 κατοίκους, συνορεύει με την Ουγγαρία και έχει δει τον πληθυσμό της να μειώνεται μετά την κατάρρευση της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας το 1918.

Τον Ιανουάριο, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι άλλη μια παρτίδα σπιτιών είναι έτοιμα προς πώληση με μόλις 13 σεντς, όπως μεταδίδει το CNBC.

Για να δικαιούνται να αγοράσουν ένα από τα σπίτια, οι αιτούντες πρέπει να είναι κάτω των 45 ετών, σε έγγαμη ή εξωσυζυγική σχέση και να μην έχουν ποινικό μητρώο.

Πιο συγκεκριμένα, εάν θέλετε να «τσιμπήσετε» ένα από αυτά τα σπίτια χαμηλού κόστους με 0,13 δολάρια, οι αιτούντες δεν μπορούν να έχουν ήδη ακίνητο — αν και οι αξιωματούχοι δεν διευκρινίζουν αν αυτό σημαίνει στην Κροατία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Το τοπικό κροατικό μέσο ενημέρωσης HRT ανέφερε ότι από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2018, υπάρχουν περισσότερα παιδιά στην πόλη από ό,τι πριν από πέντε χρόνια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − 4 =