αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε έξυπνες φράσεις για να δείχνεις στους άλλους ότι ελέγχεις κάθε κατάσταση

Πέντε έξυπνες φράσεις για να δείχνεις στους άλλους ότι ελέγχεις κάθε κατάσταση

Όλοι θέλουμε να βγάζουμε αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μας. Αλλά η έλλειψη πίστης στον εαυτό μας μπορεί να φανεί στη συμπεριφορά και στη γλώσσα μας.

Κάθε φορά που κάποιος μας κάνει μια ερώτηση, μπορεί να… χάνουμε τα λόγια μας. Αυτό δεν δείχνει και τόση σιγουρια.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές φράσεις που δείχνουν ότι ελέγχεις μία κατάσταση και είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Εδώ είναι 5 τέτοιες.

1) «Κανένα πρόβλημα, το ‘χω»

Μπορεί να λειτουργήσει. Ακόμα κι αν αρχικά… δεν έχεις τον έλεγχο της κατάστασης.

Όχι, δεν θα μπορείτε να ολοκληρώσετε μια εργασία εάν δεν έχετε ιδέα πώς να την κάνετε. Ανεξάρτητα από το πόσο προσποιείτε για τις δεξιότητές σας, πιθανότατα θα αποτύχετε. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι το Διαδίκτυο έχει καταστήσει δυνατό να βρεις έναν οδηγό για οτιδήποτε μπορείς να σκεφτείς. Λογιστική, DIY, μαγείρεμα, προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, οτιδήποτε, η Google το έχει.

Επομένως, μπορείτε εύκολα να προσποιηθείτε την σιγουριά λέγοντας, “Κανένα πρόβλημα, είμαι έτοιμος” πριν ανοίξετε το τηλέφωνό σας και αναζητήσετε πώς να λύσετε το εν λόγω πρόβλημα.

Είναι μια κατάσταση win-win. Ενώ θα φαίνεστε διεκδικητικοί και ότι έχετε τον έλεγχο, το άτομο με το οποίο μιλάτε δεν θα χρειάζεται να χάνει χρόνο εξηγώντας πράγματα που μπορείτε εύκολα να βρείτε στο διαδίκτυο.

2) «Ευχαριστώ, μπορώ να το αναλάβω από εδώ»

Αυτή η φράση έχει παρόμοια αίσθηση με την παραπάνω, έτσι δεν είναι; Όλα έχουν να κάνουν με την ανάληψη της κατάστασης με αυτοπεποίθηση.

Είναι απίστευτα ισχυρή φράση, ειδικά σε ένα περιβάλλον εργασίας. Όχι μόνο η φράση αναγνωρίζει την προσπάθεια του άλλου ατόμου («Ευχαριστώ»), αλλά σας βοηθά επίσης να αναλάβετε με ευγενικό και διεκδικητικό τρόπο.

Και πάλι, δεν έχει σημασία αν ξέρετε τι κάνετε – εφόσον μπορείτε εύκολα να αναζητήσετε τις πληροφορίες που χρειάζεστε στο διαδίκτυο, είστε εντάξει.

3) «Δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό, θα μπορούσατε να το εξηγήσετε λίγο περισσότερο;»

Φυσικά, δεν θα μπορείτε πάντα να γκουγκλάρετε… τα πάντα. Μερικές φορές, το ζήτημα είναι πολύ συγκεκριμένο και πολύ περίπλοκο για να βρείτε μια απάντηση στο διαδίκτυο σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Ευτυχώς, το να κάνετε ερωτήσεις μπορεί να είναι εξίσου δυναμικό με το να βρίσκετε τις απαντήσεις μόνοι σας – όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που το διατυπώνετε.

Μην πεις: «Αισθάνομαι τόσο χαμένος, αυτό είναι τόσο χαοτικό, δεν ξέρω τι να κάνω! Βοήθεια!».

Ο πανικός ισοδυναμεί με απώλεια ελέγχου, που ισοδυναμεί με έλλειψη ψυχραιμίας, που μπορεί με τη σειρά του να σας κοστίσει σε σεβασμό.

Εάν πείτε ήρεμα, «Δεν είμαι 100% σίγουρος για αυτό, θα μπορούσατε να το εξηγήσετε λίγο περισσότερο;» επιδεικνύετε πρωτοβουλία, περιέργεια και θάρρος να παραδεχτείτε την έλλειψη γνώσης. Με άλλα λόγια, είστε δυναμικοί και σίγουροι.

Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις για να περάσετε το μήνυμα.

4) «Το Χ δεν λειτουργεί για μένα, τι θα λέγατε για το Ψ;»

Ένα από τα πιο δυναμικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να εκφράσετε τη δυσφορία σας για μια συγκεκριμένη κατάσταση.

Ακούγεται αρκετά απλό, αλλά πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να το κάνουν επειδή δεν θέλουν να «προκαλέσουν μια σκηνή» ή να «χαλάσουν τη διάθεση».

Αν κάτι σας ενοχλεί, πείτε το με ευγενικό και διεκδικητικό τρόπο:

«Αυτό δεν λειτουργεί για μένα»
«Αυτό με κάνει να νιώθω άβολα»

Το επόμενο βήμα είναι να προσφέρετε μια επιλογή με την οποία νιώθετε πιο άνετα. Στη συνέχεια, εσείς και το άλλο άτομο μπορείτε να προσπαθήσετε να καταλήξετε σε συμβιβασμό.

5) «Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να το σκεφτώ αυτό, θα επικοινωνήσω μαζί σας αύριο»

Ακριβώς όπως έχετε κάθε δικαίωμα να πείτε ότι κάτι δεν λειτουργεί για εσάς, είστε επίσης ελεύθεροι να αφιερώσετε χώρο όποτε νιώσετε ότι το χρειάζεστε.

Ανεξάρτητα από το αν θέλετε να συζητήσετε το θέμα με τους κολλητούς σας, να το ξανασκεφτείτε ή αν αισθάνεστε πολύ συναισθηματικά καταπονημένος για να πάρετε μια απόφαση αυτή τη στιγμή, μπορείτε πάντα να εκφράσετε ότι χρειάζεστε λίγο χρόνο.

Και η παραπάνω φράση είναι ο τέλειος (και διεκδικητικός) τρόπος για να γίνει αυτό ακριβώς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − 2 =