αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία startup έφτιαξε το ποτήρι… που τρώγεται

Μία startup έφτιαξε το ποτήρι… που τρώγεται

Η αυστραλιανή startup, Good-Edi, βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να συμβάλει στη μείωση των απορριμμάτων. Είναι ένα ποτήρι το οποίο είναι βιοδιασπώμενο, δεν περιέχει πλαστικό και τρώγεται! Μετά από περίπου 250 προσαρμογές, οι ιδρυτές συμφώνησαν σε ένα μείγμα από αλεύρι σίκαλης, πίτουρο σίτου, πίτουρο βρώμης, ζάχαρη, αλάτι, λάδι καρύδας και νερό.

Σύμφωνα με τους ίδιους, το ποτήρι παραμένει τραγανό διατηρώντας τη δυνατότητα να μην διαρρεύσει ένα κρύο ρόφημα για περίπου οκτώ ώρες.

Η εταιρεία συγκέντρωσε περίπου 98.000 ευρώ μέσω ενός ιστότοπου χρηματοδότησης το 2021 και η ομάδα αρτοποιίας της παράγει επί του παρόντος περίπου 500 φλιτζάνια την ημέρα για πελάτες σε όλη την Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένων καφετεριών, ψητοπωλείων και χώρων συναυλιών, από μια εγκατάσταση σε ένα προάστιο της Μελβούρνη. Η Good-Edi στοχεύει να ενισχύσει την παραγωγή και να επεκτείνει τις πωλήσεις διεθνώς φέτος.

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0520/0127/6085/files/good-edi-cups-in-use.jpg?v=1654592814&width=840

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η πρότασή της είναι καλύτερη για το περιβάλλον από ένα χάρτινο ποτήρι με πλαστική επένδυση, ακόμα κι αν δεν τρώγεται. Το βρώσιμο δοχείο είναι κομποστοποιήσιμο στο σπίτι και εάν πεταχτεί στα σκουπίδια, μπορεί να αποσυντεθεί σε δύο έως έξι εβδομάδες.

Η Good-Edi λέει ότι ένα από τα φλιτζάνια του, τα οποία παρασκευάζονται από τοπικά συστατικά, παράγει 0,08 κιλά ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό είναι περίπου 27% χαμηλότερο από τα 0,11 κιλά που παράγονται από ένα τυπικό χάρτινο ποτήρι που εισάγεται από το εξωτερικό, λέει η εταιρεία, με βάση τη δική της ανάλυση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =