αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία expert ηγεσίας εξηγεί: Η αυτοπεποίθηση είναι το Νο1 στοιχείο που χρειάζεσαι για να πετύχεις. Εδώ είναι 3 τρόποι για να την αποκτήσεις

Μία expert ηγεσίας εξηγεί: Η αυτοπεποίθηση είναι το Νο1 στοιχείο που χρειάζεσαι για να πετύχεις. Εδώ είναι 3 τρόποι για να την αποκτήσεις

Η αυτοπεποίθηση είναι στο στοιχείο που μπορεί να σε οδηγήσει στην επιτυχία. Αυτό λέει η workplace και leadership expert, Bonnie Low-Kramen.

Είναι το κλειδί για τη λήψη «πολύ αποτελεσματικών αποφάσεων» στον χώρο εργασίας, λέει η ίδια στο CNBC. Είναι το soft skill που έδωσε ώθηση στην καριέρα πολλών από τους σημερινούς επιτυχημένους ηγέτες, από τον Tim Cook της Apple μέχρι τον Warren Buffett.

«Θα είναι το άτομο με υψηλή αυτοπεποίθηση και χαμηλότερες ικανότητες που θα πάρει τη δουλειά από το άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση και υψηλότερες ικανότητες», λέει η ίδια. Εξηγώντας ότι ο συγκριμένο στοιχείο κάνει τη διαφορά.

Αλλά πως μπορείς να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση; Εδώ είναι 3 τρόποι. Η οικοδόμηση του χαρακτηριστικού απαιτεί χρόνο, προσθέτει η expert, αλλά αξίζει την «αίσθηση δύναμης» που νιώθεις μετά.

Σταματήστε να ζητάτε συγγνώμη χωρίς λόγο

Για πολλούς ανθρώπους, το να λένε «συγγνώμη» μετά από ορισμένες καταστάσεις, ακόμη και εκείνες που δεν απαιτούν συγγνώμη, είναι δεύτερη φύση. Αλλά η άσκοπη συγγνώμη μπορεί να έχει μπούμερανγκ, μειώνοντας την αυτοεκτίμησή σας και κάνοντας τους άλλους να σκέφτονται λιγότερο για εσάς.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις γυναίκες, έγραψε ο Low-Kramen.

«Οι γυναίκες ζητούν συγγνώμη πολύ συχνά, και όταν το κάνουμε, αυτό δείχνει χαμηλότερη αυτοπεποίθηση», εξηγεί. «Αντικαταστήστε το «Συγγνώμη» με το «Ευχαριστώ». Αντί να πείτε «Συγγνώμη, πρέπει να προγραμματίσουμε εκ νέου το ραντεβού», πείτε «Σας ευχαριστώ που εργάζεστε με βάση το πρόγραμμά μου».

Τελειοποιήστε τις δεξιότητες στην ομιλία σας

Η επιτυχής μετάδοση του μηνύματός σας μπορεί επίσης να τονώσει την αυτοπεποίθησή σας, αλλά είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό όταν μπερδεύεστε τα λόγια σας ή μιλάτε πολύ χαμηλόφωνα.

Αντ’ αυτού, μειώστε το ρυθμό και αυξήστε την ένταση.

«Το να μιλάς γρήγορα και πολύ απαλά σε ψηλό τόνο, στέλνει ένα μήνυμα χαμηλής αυτοπεποίθησης. Μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε απλώς να ολοκληρώσετε μια συζήτηση και ότι το μήνυμά σας δεν αξίζει να ακουστεί».

Πέτυχε τους στόχους σου

Στην πραγματικότητα, το να κάνετε κάτι που έχετε σκοπό να κάνετε, μπορεί να έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας, γράφει η Low-Kramen.

«Η διαδικασία του να αποφασίσεις να κάνεις κάτι, όπως να σπουδάσεις και να αποκτήσεις μια πιστοποίηση ή ένα πτυχίο είναι ένα μετρήσιμο επίτευγμα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή να αφαιρέσει» εξηγεί.

Το κάθε επίτευγμα μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =