αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις κατεύθυνση στη ζωή σου

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να αλλάξεις κατεύθυνση στη ζωή σου

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις τη ζωή σου. Δεν χρειάζεται να τηρείτε τη ρουτίνα που έχετε δημιουργήσει για τον εαυτό σας, απλώς και μόνο επειδή την έχετε συνηθίσει. Μπορείτε να κάνετε αλλαγές ανά πάσα στιγμή. Ακολουθούν ορισμένα συγκεκριμένα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κάνετε μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης, μπαίνοντας στο επόμενο κεφάλαιο της ζωής σας.

Νιώθεις ότι έχεις αλλάξει ριζικά ως άνθρωπος.

Δεν είστε το ίδιο άτομο που ήσασταν πριν από δέκα χρόνια, δέκα μήνες πριν ή ακόμα και πριν από δέκα ημέρες. Είναι φυσικό τα όνειρά σας να αλλάζουν μαζί με την προσωπικότητα και τις γνώσεις σας. Εάν η ιδέα σας για την ”τέλεια ζωή” έχει αλλάξει σημαντικά, τότε πρέπει να περιστραφείτε και να αλλάξετε την πορεία σας μαζί της. Μην συνεχίσετε να κατευθύνεστε προς την ίδια κατεύθυνση αν δεν είναι αυτό που θέλετε πια. Είναι ΟΚ να αναθεωρήσετε τα σχέδιά σας. Επιτρέπεται να επανατοποθετήσετε τον εαυτό σας εκεί έξω.

Αγανακτείτε με τους ανθρώπους που είναι αυτή τη στιγμή στη ζωή σας.

Αγανακτείτε με τα αφεντικά και τα μέλη της οικογένειάς σας και τους συνεργάτες σας που περιμένουν ορισμένα πράγματα από εσάς — πράγματα που δεν σας ενδιαφέρει πια να παρέχετε. Δεν πρέπει ποτέ να μένετε κολλημένοι σε ένα μέρος όπου αισθάνεστε άβολα, οπότε αν έχετε σταματήσει να θέλετε να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη επαγγελματική πορεία ή ένα συγκεκριμένο άτομο, τότε οφείλετε στον εαυτό σας να εξερευνήσετε τις άλλες επιλογές σας. Υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι εκεί έξω. Απλά πρέπει να είσαι αρκετά γενναίος για να τα τους εξερευνήσεις.

Δεν είστε ενθουσιασμένοι για αυτό… που έρχεται.

Όσο πρέπει να απολαμβάνετε τη στιγμή, άλλο τόσο θα πρέπει επίσης να κοιτάτε το μέλλον σας. Εάν η σκέψη του αύριο σας φέρνει περισσότερο τρόμο παρά ενθουσιασμό ή γαλήνη, πιθανότατα είναι επειδή βρίσκεστε σε λάθος δρόμο. Επειδή κατευθύνεστε προς το μέλλον που σας έμαθαν να θέλετε αντί για το μέλλον που πραγματικά θέλετε. Μην αφήνετε τους άλλους ανθρώπους να παίρνουν τις αποφάσεις σας για εσάς. Μην κάνετε επιλογές για να τους ευχαριστήσετε και θυσιάζετε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Βρίσκεστε σε μια συνεχή κατάσταση άγχους ή/και δυσφορίας.

Η ζωή δεν πρόκειται να είναι ποτέ εύκολη. Αλλά δεν θα πρέπει να νιώθεις… ατελείωτο πόνο. Εάν βρίσκεστε σε μια θέση όπου είστε δυστυχισμένοι περισσότερες μέρες από ό, τι είστε ευτυχισμένοι, τότε η κατάστασή σας πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στο πού βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και πού θέλετε να είστε. Τότε πρέπει να κάνετε αλλαγές που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτήν την ζωή. Ποτέ δεν πρόκειται να είναι τέλεια όλα. Αλλά μπορεί να είναι καλύτερα από εκεί που είαι τώρα.

Αναβλητικότητα.

Δεν πρέπει να συνεχίσετε να αναβάλλετε αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε. Δεν θα υπάρξει ποτέ η τέλεια στιγμή για να κάνετε την κίνησή σας. Πρέπει να το κάνετε τώρα. Διαφορετικά, θα συνεχίσετε… για άλλο ένα χρόνο, άλλα δύο, άλλα τρία, χωρίς να κάνετε ποτέ αυτό το πράγμα που είχατε στο μυαλό σας. Μην αφήνετε τον μελλοντικό σας εαυτό να αναρωτιέται τι θα είχε συμβεί αν είχατε το θάρρος να αλλάξετε ζωή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 17 =