αρχικηVIRALΤέλος τα τραπεζάκια στην οδό Πανεπιστημίου

Τέλος τα τραπεζάκια στην οδό Πανεπιστημίου

Τη γενική απαγόρευση τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια της οδού Πανεπιστημίου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε με αυξημένη πλειοψηφία τη σχετική εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη για τα τραπεζοκαθίσματα στην οδό Πανεπιστημίου.

Για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν θα παραχωρηθεί κοινόχρηστος χώρος σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το μήκος της Πανεπιστημίου. Για το ίδιο χρονικό διάστημα ανακαλούνται οι άδειες που έχουν ήδη χορηγηθεί σε ορισμένα καταστήματα.

Σημειώνεται πως δεν αλλάζει το καθεστώς των αδειών για τα τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται ή θα δημιουργηθούν μέσα στις στοές της Πανεπιστημίου.

Τον περασμένο Μάρτιο ο δήμος Αθηναίων είχε αποφασίσει να μην χορηγούνται νέες άδειες κατάληψης κοινόχρηστου χώρου σε πλατείες και νέους πεζόδρομους στο εμπορικό τρίγωνο.

Συγκεκριμένα, για τρία χρόνια δεν χορηγείται καμία άδεια για νέα τραπεζοκαθίσματα στα εξής σημεία:

– Στις πλατείες Αγίας Ειρήνης, Αγίου Γεωργίου Καρύτση, Αγίων Θεοδώρων και Ιερού Λόχου, οι οποίες ανακατασκευάζονται.

– Στους νέους -υπό κατασκευή- πεζόδρομους: Πραξιτέλους Ι. Παπαρρηγοπούλου (από Πραξιτέλους έως Παλαιών Πατρών Γερμανού), Πλ. Καρύτση (μεταξύ Πραξιτέλους και Παρνασσού), Λέκκα, Αγίας Ειρήνης – Αθηναΐδος – Περικλέους– Καραγιώργη Σερβίας (από Λέκκα έως Βουλής) και Άνθιμου Γαζή (έχουν θεσμοθετηθεί από τη δεκαετία του ‘90).

– Στον πεζόδρομο Ευαγγελιστρίας (μεταξύ Αθηναΐδος και Ερμού) και στον πεζόδρομο Σκουλενίου, που επανασχεδιάζονται και ανακατασκευάζονται.

Ταυτόχρονα, σχεδόν σε καθημερινή βάση, η Δημοτική Αστυνομία και η Διεύθυνση Καθαριότητας πραγματοποιούν ελέγχους για την τήρηση της νομιμότητας, ενώ σφραγίζουν καταστήματα στις περιπτώσεις που παρουσιάζεται υποτροπή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − 7 =