αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜία coach από το Harvard εξηγεί: Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν ένα πράγμα και είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Ακούνε με περιέργεια

Μία coach από το Harvard εξηγεί: Οι πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν ένα πράγμα και είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά. Ακούνε με περιέργεια

Οι άκρως επιτυχημένοι άνθρωποι διαθέτουν μια ικανότητα που τους βοηθά να προχωρούν και να παραμείνουν μπροστά, λέει μία executive coach που έχει αποφοιτήσει από το Harvard: Ακούνε με περιέργεια.

«Δεν είναι πραγματικά τόσο δύσκολο», είπε πρόσφατα η Muriel Wilkins, co-founder της εταιρείας συμβούλων ηγεσίας Paravis Partners, στο podcast «Radical Candor».

«Απλά σταματήστε να μιλάτε, ακούστε και κάντε ερωτήσεις που αφορούν το άλλο άτομο… Η ακρόαση είναι η μεγαλύτερη και η πιο υποχρησιμοποιημένη δεξιότητα που βοηθά στην αύξηση της ενσυναίσθησης, καθώς και πολλά άλλα πράγματα».

Σχεδόν όλοι (96%) οι επαγγελματίες θεωρούν ότι είναι καλοί ακροατές, σύμφωνα με έρευνα του 2015 από την Accenture, μια εταιρεία συμβούλων πληροφορικής. Ωστόσο… το 50% των ενηλίκων δεν θυμάται αυτό που άκουσε μόλις λίγες στιγμές αφότου το άκουσε, ανέφερε μια μελέτη του Carnegie Mellon του 2013.

Η ακρόαση με γνήσια περιέργεια θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακουφίσει άλλες δυσκολίες στο γραφείο, όπως η έλλειψη ενσυναίσθησης. Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι οι άλλοι να σας αποκαλύψουν κάτι βαθύ και ουσιαστικό για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα ισχυρότερες συνδέσεις και αυξημένη εμπιστοσύνη, ανακάλυψαν ερευνητές της American Psychological Association το 2021.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 3 =