αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε πράγματα που είναι καλύτερο να τα κρατάς μυστικά για τον εαυτό σου

Πέντε πράγματα που είναι καλύτερο να τα κρατάς μυστικά για τον εαυτό σου

Δεν είναι το ιδανικό να επικοινωνείτε κάθε λεπτομέρεια της ζωής σας σε όλους. Μερικές φορές ένα αυτί που ακούει γίνεται στόμα μιλάει. Κράτα τα μυστικά σου για τον εαυτό σου.

Ορισμένα πράγματα είναι καλύτερα να διατηρούνται ιδιωτικά, δεν συμφωνείτε; Η συζήτηση των προσωπικών σας πληροφοριών με όλους, ειδικά για ευαίσθητα θέματα, συνήθως οδηγεί σε απογοήτευση.

Εδώ είναι πέντε σημαντικά πράγματα που είναι καλύτερο να κρατήσετε μυστικά:

1. Οι ενδόμυχες σκέψεις σας

Οι πεποιθήσεις σας για ορισμένα θέματα πρέπει να παραμείνουν ως το σύστημα πεποιθήσεών σας, αλλά όχι κάτι που προσπαθείτε να μεταδώσετε σε άλλους.

Για παράδειγμα, οι σκέψεις σας για τη ζωή ή τον θάνατο μπορεί να φέρουν ποικίλες αντιδράσεις όταν τις επιλέγετε ως θέμα συζήτησης.

Μάθετε να καταλαβαίνετε ότι οι σκέψεις σας είναι η ερμηνεία σας και όχι απαραίτητα η αντικειμενική αλήθεια. Αυτή η στάση μπορεί να σας γλιτώσει από αχρείαστους καυγάδες.

2. Οι φιλανθρωπίες σας

Το να βοηθάς ένα άτομο ή μια φιλανθρωπική κίνηση γενικά βελτιώνει την ανάπτυξη των ατόμων και της κοινωνίας μας, αλλά είναι πιο πολύτιμο όταν δεν επιδιώκεις την αναγνώριση για μία τέτοια καλοσύνη.

Όταν προσπαθείτε να δημοσιοποιήσετε ”πόσο βοηθήσατε”, συνήθως φαίνεται σαν να καυχιέστε. Οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι η πρόθεσή σας για την υποστήριξη ήταν να αναζητήσετε δημοτικότητα. Υπάρχει αρετή στο να προσθέτεις αξία στους ανθρώπους ενώ παραμένεις… ανώνυμος.

3. Οι στόχοι σας

Τα σχέδιά σας πρέπει να φυλάσσονται με κάθε επιμέλεια μέχρι να μπορέσετε να τα πραγματοποιήσετε. Το να κοινοποιείτε τα σχέδιά σας μπορεί να οδηγήσει άλλους ανθρώπους να κλέψουν τις ιδέες σας και να τις δουλέψουν, αντιμετωπίζοντας διάφορα κενά που μπορεί να μην έχετε παρατηρήσει. Πέρα από αυτό, αν μοιραστείς τα σχέδια σου με τα λάθος άτομα, είναι πιθανό να σε αποθαρρύνουν και τελικά να μην δράσεις για να πετύχεις όσα θες.

Τέτοιες εμπειρίες θα ας κάνουν να μετανιώσετε που κάνατε γνωστά τα σχέδιά σας σε οποιονδήποτε, οπότε κρατήστε τα μυστικά. Κρατήστε τα ασφαλή.

4. Ο τρόπος ζωής σας

Ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με την προσωπική σας ζωή, επιλογές, κακές συνήθειες κ.λπ. είναι καλύτερα να κρατηθούν μυστικές, εκτός εάν εμπιστεύεστε το άτομο με το οποίο μιλάτε.

Δεν αξίζει τον κόπο να εκθέσετε τις συναισθηματικές σας συνθήκες και άλλες προσωπικές πληροφορίες στον οποιονδήποτε. Μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε λογομαχία εάν οι άλλοι δεν συμφωνούν με τις επιλογές του τρόπου ζωής σας.

5. Πόσα χρήματα βγάζεις

Ναι, μπορείς να το μοιραστείς με κάποια άτομα στον κύκλο σου. Οι γονείς σας μπορεί να θέλουν να ακούνε πόσα χρήματα βγάζετε κάθε μήνα, αλλά στο χώρο εργασίας αυτό γεννά μόνο αρνητικές συνέπειες. Μέσα σε έναν εργασιακό χώρο, είναι αδύνατο να παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα. Ακόμα και άτομα που είναι στο ίδιο τμήμα. Αν αποκαλύψεις πόσα χρήματα παίρνεις είναι πιθανό να δημιουργήσεις ανταγωνισμό και… συγκρίσεις μέσα στο γραφείο. Και κάπως έτσι να δημιουργηθεί ένα αρνητικό κλίμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 13 =