αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους; Εδώ είναι 5 αλλαγές που θα σου συμβούν αν κόψεις αυτή την κακή συνήθεια

Μήπως είσαι… υπερβολικά καλός με τους άλλους; Εδώ είναι 5 αλλαγές που θα σου συμβούν αν κόψεις αυτή την κακή συνήθεια

Το έχουμε ξανά πει και σε προηγούμενο άρθρο μας. Το να γίνεσαι… χαλί για να ευχαριστείς τους άλλους δεν ειναι καλό. Και αν το σταματήσεις, μπορεί να είναι σαν μια ανάσα φρέσκου αέρα.

Το να ευχαριστείς τους πάντες είναι μια συνήθεια όπου βάζεις συνεχώς τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου, συχνά εις βάρος της δικής σου ευημερίας. Είναι σαν μια αόρατη αλυσίδα που σας δένει, κάνοντας σας να νιώθετε υποχρεωμένοι να ικανοποιήσετε τους άλλους, ακόμα κι όταν δεν είναι προς το συμφέρον σας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 5 θετικές αλλαγές που θα σου συμβούν αν κόψεις αυτή την κακή συνήθεια.

1) Θα ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου

Το σπάσιμο του φαύλου κύκλου οδηγεί συχνά σε ένα υπέροχο ταξίδι αυτο-ανακάλυψης.

Όταν προσπαθείτε συνεχώς να ευχαριστήσετε τους άλλους, είναι εύκολο να ξεχάσετε το ποιοι είστε και τι θέλετε πραγματικά. Οι συμπάθειες, οι αντιπάθειες, τα όνειρα και οι επιθυμίες σας συχνά θάβονται κάτω από το βάρος των προσδοκιών των άλλων.

Ωστόσο, όταν αποφασίσετε να απελευθερωθείτε από αυτόν τον κύκλο, αρχίζετε να δίνετε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες. Αρχίζεις να ακούς την εσωτερική σου φωνή και να επαληθεύεις τα συναισθήματά σου.

Αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι λυτρωτική. Σας επιτρέπει να ανακαλύψετε ξανά τον εαυτό σας, τα πάθη σας και τις φιλοδοξίες σας. Είναι σαν να συναντάς τον πραγματικό εαυτό σου για πρώτη φορά, χωρίς φιλτράρισμα από τις προσδοκίες των άλλων.


2) Βελτιωμένες σχέσεις

Στην αρχή, μπορεί να αγχωθείς μήπως απογοητεύσεις τους ανθρώπους, μήπως χάσεις φίλους. Προς έκπληξή σου όμως θα συμβεί το αντίθετο.

Οι σχέσεις σου θα βελτιωθούν πραγματικά. Ο κόσμος θα αρχίσει να σέβεται περισσότερο τον χρόνο σου και τις επιλογές σου. Θα σε καταλαβαίνουν όταν λες «όχι» και δεν θα επηρεάζει τη φιλία αρνητικά όπως φοβόσουν. Επιπλέον, με το να μην τρέχεις συνεχώς για τους άλλους, θα έχεις περισσότερη ενέργεια για να ασχοληθεις πραγματικά μαζί τους. Οι σχέσεις σου θα γίνουν πιο ισορροπημένες και πιο υγιείς.

3) Αυξημένη αυτοεκτίμηση

Όταν γίνεσαι χαλί για τους άλλους, αναζητάς πάντα την επικύρωση από τους άλλους. Μετράς την αξία σου με βάση την έγκρισή τους, κάτι που μπορεί να βλάψει απίστευτα την αυτοεκτίμησή σου.

Όταν αρχίζεις να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου και να δίνεις προτεραιότητα στις ανάγκες σου, συμβαίνει κάτι εκπληκτικό. Αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι η αξία σας δεν συνδέεται με τις αντιλήψεις των άλλων.

Αρχίζεις να επιδοκιμάζεις τον εαυτό σου και αυτό είναι το πιο απελευθερωτικό συναίσθημα που έγινε ποτέ. Αυτός ο νέος αυτοσεβασμός οδηγεί σε αυξημένη αυτοεκτίμηση, επιτρέποντάς σας να πλοηγηθείτε με αυτοπεποίθηση στη ζωή. Όσο περισσότερο καλλιεργείτε αυτή την αγάπη για τον εαυτό σας, τόσο λιγότερο εξαρτάστε από τους άλλους για επικύρωση.

4) Καλύτερη λήψη αποφάσεων

Όταν είστε παγιδευμένοι στον κύκλο του να ευχαριστείτε τους άλλους, οι αποφάσεις σας βασίζονται συχνά στο τι θα κάνει τους άλλους ευτυχισμένους ή στο τι θα προκαλέσει τη λιγότερη σύγκρουση. Αυτή η συνεχής ανάγκη να ικανοποιήσετε τους άλλους μπορεί να σας οδηγήσει να κάνετε επιλογές που δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές σας αξίες και στόχους.

Μόλις σπάσετε αυτόν τον κύκλο, θα αρχίσετε να παίρνετε αποφάσεις με βάση το τι είναι καλύτερο για εσάς. Συντονίζεστε περισσότερο με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, κάτι που καθοδηγεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

5) Θα μάθετε να λέτε «όχι»

Το να λες «ναι» σε όλους τους άλλους σημαίνει ότι  λες «όχι» στον εαυτό μου.

Αποφάσισε να αλλάξεις. Ξεκίνα να απορρίπτεις αιτήματα που δεν ταιριάζουν με τις προτεραιότητες ή τις αξίες σου. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, αλλά με τον καιρό θα γίνει ευκολότερο.

Μετά θα μπορείς να λες με σιγουριά «όχι» όταν χρειάζεται, και είναι απίστευτα απελευθερωτικό. Αυτό θα σου επιτρέψει να ανακτήσεις τον έλεγχο του χρόνου και της ενέργειάς σου, οδηγώντας σε μια πιο ισορροπημένη και ικανοποιητική ζωή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 12 =