αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ Goldman Sachs επενδύει… στη Χαλκιδική

Η Goldman Sachs επενδύει… στη Χαλκιδική

Η αναζήτηση της Goldman Sachs Group Inc. για σταθερά έσοδα την οδήγησε σε ένα απίθανο μέρος της γης, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας οικονομικής κρίσης που συγκλόνισε την Ευρώπη πριν από μια δεκαετία. Αυτό διαβάζαμε σε ρεπορτάζ της Wall Street Journal τον περασμένο Απρίλιο. Το οποίο αναφερόταν στην επένδυση της Goldman Sachs στην Ελλάδα.

Ο κολοσσός της Wall Street επενδύει περίπου 150 έως 200 εκατ. ευρώ σε τρία παραθαλάσσια θέρετρα στη Χαλκιδική, στη βόρεια Ελλάδα. Το σχέδιο είναι να ανακαινιστούν τα ξενοδοχεία, και να ανοίξουν για τους επισκέπτες εντός δύο ετών, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στην αμερικανική εφημερίδα.

H μεγάλη συμφωνία είχε γίνει ανάμεσα στην οικογένεια Γρηγοριάδη και την Goldman Sachs Asset Management. Αφορά την εξαγορά 3 ξενοδοχείων του ομίλου Ghotel στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Τώρα το project πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο της Enterprise Greece και σύντομα αναμένεται να εγκριθεί και από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Με βάση τον φάκελο που έχει υποβληθεί στο Enterprise Greece, το νέο resort θα απασχολεί περισσότερους από 500 εργαζομένους σε ετήσια βάση.

Η τράπεζα αναζητεί περισσότερα ακίνητα –στην Ελλάδα και αλλού– και αναπτύσσει ένα εμπορικό σήμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να τα ενώσει, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδιά της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =