αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή η 38χρονη ξοδεύει 115 ευρώ τον μήνα για τρόφιμα- Εξηγεί πως τα καταφέρνει

Αυτή η 38χρονη ξοδεύει 115 ευρώ τον μήνα για τρόφιμα- Εξηγεί πως τα καταφέρνει

Η Carly DeFelice είναι ιδρύτρια της πλατφόρμας οικονομικών μαθημάτων Best Money Class Ever. Όμως πέρα από τα μαθήματα σε άλλους, έχει καταφέρει να εφαρμόζει πολλά οικονομικά tips για τον εαυτό της. Και να δει σημαντικά αποτελέσματα.

Όπως εξηγεί το CNBC τον Σεπτέμβριο του 2023, η DeFelice ξόδεψε 124 $ για τρόφιμα (περίπου 115 ευρώ), συμπεριλαμβανομένου ενός γεύματος σε πακέτο. Όσο για τα βασικά προϊόντα και τα υλικά που χρησιμοποίησε για να μαγειρέψει, ξόδεψε 113 δολάρια.

Ως απάντηση στον σκεπτικισμό ορισμένων σχετικά με τις δαπάνες της για φαγητό, η DeFelice μέσα από ανάρτηση στο Instagram παρέθεσε τις δαπάνες για τα ψώνια σούπερ μάρκετ και τον προγραμματισμό των γευμάτων της για τον Σεπτέμβριο, παρέχοντας μια ματιά στο εβδομαδιαίο οικονομικό της πλάνο και τις αποδείξεις από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Η DeFelice διατηρεί χαμηλό το μπάτζετ της για τα τρόφιμα της δημιουργώντας μια λίστα που καλύπτει τα γεύματα που χρειάζεται για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνυπολογίσει ότι σκοπεύει να φάει μεσημεριανό σε ένα work-sponsored Taco την Τρίτη ή ότι θα πάει για δείπνο με έναν φίλο.

«Υπολογίζω ότι πετυχαίνω να ξοδεύω μερικές χιλιάδες λιγότερα από τον μέσο άνθρωπο, με το να γράφω σκόπιμα τα γεύματά μου και να σχεδιάζω τι θα έχω για την εβδομάδα. Η μυστική συμβουλή μου είναι να έχετε πάντα μια λίστα με τα ψώνια σας» υπογραμμίζει στο CNBC και εξηγεί πως έχει εβδομαδιαίο προϋπολογισμό.

«Τα ψώνια, τα θεωρώ λειτουργικά έξοδα. Οπότε αγοράζω πρώτα τα απαραίτητα – τρόφιμα, βενζίνη, αυτοκίνητό – και μετά με ό,τι περισσέψει θα πάρω μικρά δώρα στους φίλους μου και θα περάσω καλά» ανέφερε και πρόσθεσε πως ξεκινά προγραμματίζοντας όλα τα γεύματά της για την εβδομάδα, τα οποία περιλαμβάνουν δείπνα με μεγάλες ποσότητες που προετοιμάζει εκ των προτέρων.

Συνήθως, το μενού περιλαμβάνει δημητριακά για πρωινό, ένα σάντουιτς γαλοπούλας, πατατάκια και ένα μήλο για μεσημεριανό, ένα μπολ με σολομό, αβοκάντο και ρύζι για δείπνο. Μόλις βεβαιωθεί ότι η λίστα της περιλαμβάνει όλα όσα θα χρειαστεί να φάει για την εβδομάδα, ακολουθεί πιστά το πρόγραμμά της, αποφεύγοντας αγορές που θα μπορούσαν να «διογκώσουν» τον προϋπολογισμό της.

«Το κλειδί είναι ότι αγοράζω μόνο πράγματα από τη λίστα, οπότε αυτό με βοηθά να αποφύγω τις παρορμητικές δαπάνες. Είμαι πολύ προνοητική. Θα χορτάσω με το φαγητό μου και δεν χρειάζεται να ξοδέψω πολλά για να διασκεδάσω με τους φίλους μου. Έχω κατακτήσει την τέχνη του να είμαι απίστευτα κοινωνική, να έχω μια καταπληκτική ζωή εκτός δουλειάς και επίσης είμαι καλή στο να εξοικονομώ χρήματα. Νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο βρήκα την εσωτερική μου ψυχική ισορροπία είναι ότι συνειδητοποίησα ότι είναι οι στιγμές με τους φίλους μου είναι οι σημαντικότερες από όλες» τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μην κάνεις φίλους αυτούς που σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα, αλλά αυτούς…»: 13 σοφές φράσεις για τους καλούς φίλους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − thirteen =