αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάποιοι άνθρωποι παραμένουν ταπεινοί όσο πετυχημένοι κι αν γίνουν- Το καταφέρνουν με 5 τρόπους

Κάποιοι άνθρωποι παραμένουν ταπεινοί όσο πετυχημένοι κι αν γίνουν- Το καταφέρνουν με 5 τρόπους

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει μέχρι τώρα, οι άνθρωποι αλλάζουν. Πράγματα όπως η φήμη, η επιτυχία και τα χρήματα, είναι συχνά οι καταλύτες για τέτοιους… μετασχηματισμούς.

Η επιτυχία μπορεί να σε κάνει αλαζονικό.

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά επιπλέον ψηφία στον λογαριασμό, για να γίνουν γνωστά τα αληθινά πρόσωπα των ανθρώπων.

Από την άλλη, το άτομο που παραμένει ταπεινό παρά τα επιτεύγματά του, επιδεικνύει τεράστιο χαρακτήρα και πειθαρχία (κάτι που δεν μπορούν ποτέ να αγοράσουν τα χρήματα).

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 5 κοινά χαρακτηριστικά ων ανθρώπων που παραμένουν ταπεινοί και δεν αφήνουν την επιτυχία να τους επηρεάσει αρνητικά.

1) Είναι αιώνιοι μαθητές

Κάποιοι άνθρωποι μόλις επιτύχουν ένα ορισμένο επίπεδο επιτυχίας και οικονομικής άνεσης, δεν αισθάνονται πλέον την ανάγκη να προχωρήσουν. Είναι ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και επομένως οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη κρίνεται περιττή.

Ο ταπεινός αλλά επιτυχημένος άνθρωπος έχει σχεδόν ακόρεστη δίψα για γνώση.

Ξέρουν ότι όσο είναι ζωντανοί, θα υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθουν και περιθώριο να αναπτυχθούν. Αυτή η αίσθηση διανοητικής ταπεινότητας είναι ενσωματωμένη πλήρως στη σύνθεση τους ως άτομα.

2) Είναι ενεργοί ακροατές

Ο ταπεινός άνθρωπος δεν σέβεται απλά τον εαυτό του, σέβεται και τους άλλους.

Αυτό είναι κάτι που επεκτείνεται σε πράγματα όπως η ενεργή ακρόαση, η οπτική επαφή κατά τη διάρκεια των αλληλεπιδράσεων, η υποβολή follow-up ερωτήσεων και η δημιουργία στοχαστικών απαντήσεων.

Δεν είναι εγωκεντρικοί. Ξέρουν πώς να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται ότι τους εκτιμούν πραγματικά, καταβάλλοντας πάντα την επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται.

3) Αφιερώνουν χρόνο για να καθοδηγήσουν τους άλλους

Όντας ευγνώμονες για την επιτυχία τους, οι ταπεινοί άνθρωποι δεν χρειάζεται να συσσωρεύουν… τα μυστικά τους. Αντίθετα, τείνουν να βοηθούν τους άλλους.

Ως εκ τούτου, μπορεί σκόπιμα να αφήσουν χώρο στο πρόγραμμα τους για να καθοδηγήσουν και να υποστηρίξουν όσους έχουν λιγότερη εμπειρία.

Θέλουν ειλικρινά να δουν τους άλλους τους να πετυχαίνουν. Δεν θεωρούν τη ζωή ή την εργασία ως απλό ανταγωνισμό.

Το να βοηθάς άλλους μπορεί να έχει τη μορφή καθοδήγησης, εθελοντισμού στην κοινότητα ή ακόμη και παροχής καθοδήγησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον τομέα της εξειδίκευσής σου.

Εν ολίγοις, το να δίνεις πίσω και να μοιράζεσαι γνώσεις είναι σημάδια του ταπεινού ανθρώπου.

4) Παραμένουν προσγειωμένοι στην προσωπική τους ζωή

Υπάρχουν πετυχημένοι άνθρωποι που δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Όπως είπαμε νωρίτερα, τα χρήματα αλλάζουν τους ανθρώπους με μυριάδες τρόπους, από τα ρούχα που φοράνε, μέχρι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους και τις συμπεριφορές τους.

Ο πραγματικά ταπεινός άνθρωπος είναι σε θέση να παραμείνει αξιοθαύμαστα προσγειωμένος σε όλα αυτά. Διατηρούν τα ίδια ενδιαφέροντα, διατηρούν παλιές φιλίες και είναι κρατούν επαφή με την οικογένεια.

5) Νιώθουν ευγνωμοσύνη για τους άλλους

Οι ταπεινοί άνθρωποι τείνουν να είναι ασφαλείς μέσα τους. Δεν είναι εύθραυστοι εγωκεντρικοί ναρκισσιστές, εθισμένοι στο να κερδίζουν χειροκροτήματα και επαίνους.

Αναγνωρίζουν και εκτιμούν το γεγονός ότι η επιτυχία τους δεν επιτεύχθηκε μόνο με τις δικές τους προσπάθειες.

Είναι ευγνώμονες για όλους όσους έχουν συναντήσει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους – δηλ. τα άτομα που τους βοήθησαν να φτάσουν στην επιτυχία με τους δικούς τους τρόπους, από υποστηρικτικά μέλη της οικογένειας, συνεργάτες, μέχρι τον νεαρό που τους φτιάχνει τον πρωινό τους καφέ.

Οι ταπεινοί άνθρωποι γνωρίζουν την αξία της υποστήριξης – είτε πρόκειται για ηθική υποστήριξη, είτε για οικονομική, είτε για άλλη. Γνωρίζουν ότι τα σπουδαία πράγματα στη ζωή είναι σχεδόν πάντα προϊόν συλλογικών προσπαθειών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − seven =